Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Παραμένουν οι Τούρκοι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καμία αντίδραση ως συνήθως από την ελληνική κυβέρνηση...

Με νέα NAVTEX η Τουρκία μας ενημερώνει ότι θα συνεχίσει να κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τουλάχιστον έως τις 27 Αυγούστου.

Αυτοκίνητο στην θάλασσα

Που αλλού, μα φυσικά στην Παραλία Κατερίνης.

«Ωδή στην πατρίδα»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Σε μια εποχή πνευματικής ξηρασίας, «ωχ-αδελφισμού» και γενικευμένης απογοήτευσης, που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας, ηχεί ως εγερτήριο αφυπνιστικό σάλπισμα το...

Ταξίδι στην πάντερπνη ετυμολογία μας. "Σήμερα είναι σπάνιο να δεις Έλληνες ή Ελληνίδες επιβαίνοντες όνου, αλλά θα δεις πολλούς όνους επιβαίνοντες Ελλήνων"

γράφει ο Δημήτρης Νατσιός*

Είναι παραδεκτό απ’ όλους ότι το πιο γοητευτικό και συναρπαστικό κεφάλαιο της Γλώσσας μας είναι η ετυμολογία, η αναζήτηση της καταγωγής, των «γενεθλίων» των λέξεων.

Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη σήμερα (23 Αυγούστου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 στα γραφεία του Σ.Δ.Π.Ν. Πιερίας (Κρέσνας 28) θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα:

Πολύ σκοτάδι βρε αδερφέ...

Οι θέσεις της ΔΟΕ (δασκάλων) για το άνοιγμα των σχολείων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/8/2020 τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, έπειτα από τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για πλήρη λειτουργία τους από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι θέσεις της ΟΛΜΕ (καθηγητές) για το άνοιγμα των σχολείων

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου συναντήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Στη συζήτηση παρέστησαν η υπουργός, η υφυπουργός καθώς και η γενική γραμματέας.

Παραμένουν κλειστά τα σχολικά κυλικεία - Πολλά και άλυτα τα προβλήματα τους

Επιστολή – Πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους κυλικειάρχες σχολικών κυλικείων της Ελλάδας, τα αξιότιμα εκλεγμένα σωματεία που μας εκπροσωπούν, την ομοσπονδία (Π.Ο.Κ.Δ.Ι.Σ.), τις λοιπές ομάδες και σελίδες του διαδικτύου που συσχετίζονται με τον κλάδο μας, τις οικογένειες μας.

Ο Απόστολος και το Ευαγγέλιο της Κυριακής 23-8-2020 (Απόδοση εορτής Κοιμήσεως)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Προς Φιλιππησίους (β΄5–11)

Ἀδελφοί, τοῦτο φρονείσθω ἐν ὑμῖν ὃ καὶ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, ὃς ἐν μορφῇ Θεοῦ ὑπάρχων οὐχ ἁρπαγμὸν ἡγήσατο τὸ εἶναι ἴσα Θεῷ...

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

30 π.Χ. - Μετά την επιτυχημένη εισβολή στην Αίγυπτο, ο Οκταβιανός εκτελεί τον...

Γιορτάζουν σήμερα:


Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Αίθριος καιρός σήμερα στην Κατερίνη, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Κυριακή σήμερα 23 Αυγούστου 2020