Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η..."επικίνδυνη" παιδική χαρά στην Αγία Άννα.



Σήμερα το απόγευμα βρεθήκαμε στον Ι.Ν. της Αγίας Άννας για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ που σαν θέμα του θα ήταν οι δράσεις που πραγματοποιεί η ενορία για την ανακούφιση όσων χρειάζονται την βοήθεια της.
Ένα ρεπορτάζ που θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες.
Αυτό όμως που μας τράβηξε την προσοχή ήταν η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδική χαρά πλησίον της ενορίας.
«Τραγικές» φιγούρες οι δυο μπασκέτες της παιδικής χαράς, που είναι δημόσιος κίνδυνος για όσους τις πλησιάσουν.
Σπασμένα τζάμια κρέμονται ψηλά στις μπασκέτες και απειλούν όσους έχουν την ατυχία να βρίσκονται από κάτω τους.
Και σε εκείνο τον χώρο βρίσκονται….παιδιά!
Η γύρω περιοχή ήταν γεμάτη με μικρά παιδιά που λόγω και του καλού καιρού έπαιζαν ανέμελα.

ΟΙ Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ



Την Παρασκευή 20 Μαρτίου τελέστηκε η Ακολουθία της Δ΄ Στάσης του Ακαθίστου Ύμνου, σύμφωνα με τη λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος χοροστάτησε και ομίλησε ως εξής:
 
Στις 5.00 το απόγευμα, στη Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, με τη συμμετοχή εκκλησιάσματος από την Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή. Με την ευκαιρία ευχήθηκε υπέρ υγείας της Γερόντισσα Ειρήνης, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Στις 7.00 το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως (Παρεκκλήσιο Αποστόλου Βαρνάβα). Στην ακολουθία εκκλησιάστηκε το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Κατερίνης. Ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και συνεχάρη τους μαθητές. Χαρακτήρισε την προσπάθεια που καταβάλλουν επίπονη και αξιομίμητη, καθώς συνδυάζουν εργασία και σπουδές. Τέλος, διένειμε σε όλους τους καθηγητές και μαθητές από μία μικρή ευλογία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» Γ. ΦΟΥΣΤΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΠΑΠ κ. Θ. ΠΑΥΛΙΔΗ


Μετά από τις χθεσινές  δηλώσεις του κ. Παυλίδη σε τοπική τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με το θέμα του Δημοτικού κολυμβητηρίου, και όχι μόνο, την αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων, την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των δημοτών  εκθέτω τα παρακάτω:

     Το Κολυμβητήριο Κατερίνης το οποίο κάποτε ανήκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχωρήθηκε στο Δήμο Κατερίνης επί διοίκησης του κ. Αμοιρίδη στην οποία συμμετείχε και ο κ. Παυλίδης, αποδεχόμενοι την πρόταση του Γ.Γ.Α.  κ. Φούρα. Τότε όμως για δημιουργία εντυπώσεων και μικροπολιτικής τάχα επιτυχίας, αν και υπήρχαν διαφορετικές φωνές , αποδέχθηκαν την παραχώρηση και δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε αργότερα η αποδοχή της παραχώρησης...

Με αφορμή την Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής, για τα Διόδια, στο Επιμελητήριο Πιερίας‏



Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της και όλους του πολίτες της Πιερίας στη Λαϊκή Συνέλευση  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Πιερίας (1ος όροφος), με θέμα:

Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το φλέγον θέμα των διοδίων και μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Σταθάκη.

Απόσπασμα κειμένου από παλαιότερη ανάρτηση της ομάδας στον ιστοχώρο της www.otoposmou.gr

Ας μη γελιόμαστε! Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να υλοποιήσει όλες τις προγραμματικές της δεσμεύσεις. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, δεν πρόκειται να υλοποιήσει όλες τις προγραμματικές της δεσμεύσεις από μόνη της. Αν εμείς δεν κινητοποιηθούμε, αν εμείς δεν οργανωθούμε κι αν εμείς δε διεκδικήσουμε, πολλές από τις προεκλογικές της εξαγγελίες θα παραμείνουν στα χαρτιά και θα περάσουν στην ιστορία ως «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Τώρα έφτασε η ώρα να κατέβουμε όλοι στους δρόμους και να απαιτήσουμε την άμεση υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην ευρεία συμμετοχή μας στη διεύθυνση και διαχείριση των πολιτικών υποθέσεων που αφορούν τον τόπο μας.

Κατερίνη, 5 Φεβρουαρίου 2015
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος μετέβη στο Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου Κατερίνης, όπου τέλεσε τον ενταφιασμό του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάση Κοτρώνη.
 
Ακολούθως, έδωσε τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα παιδιά του.

Η εκπαιδευτική εκδρομή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στην Αθήνα και την βουλή.(Φωτογραφίες)






ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ





Το Σάββατο 14 Μαρτίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης πραγματοποιήθηκε Σύναξη Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Η Σύναξη Κατηχητών άρχισε στο Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου, με την τέλεση της Τριθέκτης, ασματικής ακολουθίας της Μεγάλης Σαρακοστής που ανήκε στο αρχαίο ενοριακό τυπικό. Σε όλους δόθηκε λειτουργικό βοήθημα με το κείμενο της Ακολουθίας, για ενεργό συμμετοχή. Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήγησε θέματα σχετικά με την Τριθέκτη, καλωσόρισε τους κατηχητές, τους ευχαρίστησε για την κατηχητική διακονία που προσφέρουν και τους ενίσχυσε στις πνευματικές προσπάθειες που καταβάλλουν. Επίσης, αναφέρθηκε σε δράσεις που προγραμματίζονται προσεχώς.

Ετήσια αγορά εργοχείρων – χειροτεχνημάτων από την Φιλόπτωχο Αδελφότητας Ευαγγελικών «Η Περίθαλψις»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ευαγγελικών «Η Περίθαλψις» σας προσκαλούν στην ετήσια αγορά εργοχείρων – χειροτεχνημάτων τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, και ώρες 16:00 έως 21:00, στο Σχολικό κτίριο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, Νικομηδείας 38. Τα έσοδα της αγοράς θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και κοινωφελή ιδρύματα

Γράψου σήμερα στην Ποδηλατική Απο-Δραση Πιερίας!



Με την εγγραφή σας στον σύλλογο αλλά και με την ετήσια ανανέωση της συνδρομής σας, βοηθάτε τόσο οικονομικά, μιας και τα έσοδα από τις εγγραφές είναι η κυριότερη πηγή εσόδων του συλλόγου, όσο και θεσμικά δίνοντας μας μεγαλύτερη δύναμη και μέγεθος για να εξυπηρετήσουμε τα αιτήματα και τους καταστατικούς σκοπούς μας.
Με 10€ τον χρόνο βάζουμε το λιθαράκι μας ώστε να στηρίξουμε το σύλλογο μας.
Μπορείτε να εγγραφείτε σε κάποια από τις βόλτες ή τις δράσεις μας.
Μπορείτε να εξοφλήσετε την συνδρομή σας είτε σε κάποια από τις δράσεις, βόλτες, Δ.Σ. μας είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR 92 0172 2550 0052 5507 0294 083 με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας και το έτος που αφορά η πληρωμή.

«Μάγεψε» η πολυτονική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Κατερίνης.



Μια γιορτή των ήχων και των χρωμάτων, αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζηδάκι, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου -5ου Λυκείου Κατερίνης. Η πολυτονική ορχήστρα του Ωδείου του Δήμου Κατερίνης για δύο ώρες «συνάντησε» τον Μάνο Χατζηδάκι, τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη και εκφραστικό ποιητή.

Τζήκας Δημήτρης: Ο Διευθυντής Γυμνασίου που δημουργεί κεριά με αγάπη και φαντασία!



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» φιλοξενεί σήμερα, ιδιαίτερες δημιουργίες ενός σπουδαίου συμπολίτη μας, του κυρίου Τζήκα Δημήτρη συνταξιούχο εκπαιδευτικό, πρώην Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης.
Ο κύριος Τζήκας ασχολείται κατά τον ίδιο ερασιτεχνικά με την κατασκευή και δημιουργία κεριών, κατά την γνώμη μας όμως επαγγελματικά, διότι οι δημιουργίες του που είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε ήταν εξαιρετικές και αυτές θα σας παρουσιάζουμε το επόμενο διάστημα. Στο "εργαστήριο" του είχαμε την δυνατότητα να δούμε δημιουργίες του κύριου Τζήκα σε διάφορα σχέδια, χρώματα και παραστάσεις οι οποίες δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα επαγγελματικές δουλειές που βλέπουμε συχνά στα καταστήματα. Ο ίδιος μας δήλωσε ότι δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί επαγγελματικά και είναι μια ευχαρίστηση για αυτόν να προσφέρει τις δημιουργίες του σε συγγενείς και φίλους.

Οι εφημερίδες της Κατερίνης/Θεσσαλονίκης-Σαββάτο 21 Μαρτίου 2015






Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2015» - Προκήρυξη (Οριστική)

"ΕΠΕΙΔΗ H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FIDE (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ Ε-ΜΑΙL ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ
ΣΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ)

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ:

Η ΑΝΑΒΟΛΗ (ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ή ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ) ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ε-ΜΑΙL ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ E-MAIL ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ (ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΥΤΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ FIDE ID,
ΑΠΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ID Ο ΣΚΑΚΙΣΤΗΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ Ε-ΜΑΙL ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ 100% ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015,
100% FINAL ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ.
ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ 100%
ΠΩΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΤΙ
ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟ Ε-ΜΑΙL ΤΟΥΣ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ."

Συλλυπητήρια για τον χαμό του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάση Κοτρώνη



Σωματείο Εργαζομένων
Super Market Ν. Πιερίας
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

            Ύστερα από τον απρόσμενο θάνατο του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάση Κοτρώνη, Άξιο Αγωνιστή της Εργατικής Τάξης, το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στα super market Ν. Πιερίας ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. συνήλθε σήμερα σε έκτατη συνεδρίαση και ομόφωνα αποφασίζει.
  • Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
  • Να παρευρεθεί το Διοικητικό Συμβούλιο στη εξόδιο Ακολουθία.
  • Αντί στεφάνου να κατατεθεί ποσό πενήντα ευρώ (50 €) στον σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ

                                                                                                                  Κατερίνη 20-3-2015



Το Δ.Σ.

«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»:21 Μαρτίου-Παγκόσμια ημέρα για το σύνδρομο Down Δώστε απλόχερα αγάπη στους γύρω σας… Το αξίζουν.



'Όλοι γνωρίζουμε τι είναι το Σύνδρομο Down, γι’ αυτό ας δώσουμε την προσοχή μας σε αυτά  τα παιδιά.
Τα παιδιά με Σύνδρομο Down μπορούν :
Να αγκαλιάσουν.
Να σου πούνε ότι σ΄ αγαπάνε.
Να πάνε σχολείο και να μάθουν να γράφουν.
Να κάνουν φίλους.
Να κλάψουν.
Να γελάσουν.
Να παίξουν.
Να ταξιδέψουν.
Να βοηθήσουν την μαμά τους ή τον μπαμπά τους.
Να εργαστούν .

Τα παιδιά με Σύνδρομο Down χρειάζονται :

Αργύρης Ολοκτσίδης: Ρητίνη 21 Μαρτίου 2015 Αφιερωμένο στους άγνωστους ποητές του κόσμου, που η ζωή τους είναι γεμάτη από ανέκφραστα ποιήματα.




Οι άγνωστοι ποιητές..

Αγνώστων ποιητών λόγια λυγρά 
Ανθρώπων που μιλούνε με τα μάτια 
Μανάδων με τα χέρια στη φωτιά 
Παιδιών με τη χαρά στη λαιμητόμο 
Γερόντων με το χάρο συντροφιά 
Ανέργων με τους πόθους τους στο βρόγχο
Λόγια αμίλητα άλογα λόγια
Λόγια βουβά χείλη τανάλιες
Λόγια στιλέτα λόγια γροθιές
Λόγια εκρήξεις λόγια φωτιές
Λόγια αιμόφυρτα θανάτου λόγια 
Θαμμένα σε ηφαίστεια κορμιά
Λόγια ανεπιθύμητα ασυγχώρητα
Λόγια απρόσκλητα αχώρητα
Σε αίθουσες γιορταστικές λογίων λογάδων
Λόγια αδάκρυτα ψυχών ερημωμένων
Λόγια αέρες ντροπαλοί
Πνοές δειλές περφρονημένες
Απ’ των «σπουδαίων» τα αυτάκουστα αυτιά
Λόγια σφαγμένα μοιρολόγια
Φτάνουν στα ώτα του Θεού
Που ακούνε καθαρά τα κρυφά λόγια
Των μυστικά ομιλούντων ποιητών 
Με λέξεις των αχράντων μυστηρίων

Αυτό είναι το νομοσχέδιο για την κατάργηση του μνημονίου

Καλημέρα!


Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

"Σήμερα η "καλημέρα" μας είναι λίγο πιο διαφορετική από ότι συνήθως.
 Να πούμε μια καλημέρα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που αυτή την ώρα ταξιδεύουν προς Αθήνα για την εκπαιδευτική εκδρομή της έκτης τάξης.


Τους ευχόμαστε καλό δρόμο και να ευχαριστηθούν την εκδρομή τους."

Συλλυπητήριο της ΕΛΜΕ Πιερίας




ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΑΣΗ ΚΟΤΡΩΝΗ

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το θάνατο του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάση Κοτρώνη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, σε όλους του τους συγγενείς και οικείους.

Κατερίνη, 21 Μαρτίου 2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος