Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 19-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
Φέτος πάλι θα ταξιδέψουμε  στην πανέμορφη Κρήτη από 19 έως 25 Αυγούστου με το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ».  Με ορμητήριο το Ηράκλειο θα περιηγηθούμε τα Χανιά, το Ρέθυμνο , τη Μονή Αρκαδίου , την Κνωσό , τα Μάταλα , τη Φαιστό , την Αγία Γαλήνη ,τη  Σπιναλόγκα, την Ελούντα , τον Άγιο Νικόλαο  κ.ά.
Τιμή κατ’ άτομο 340 ευρώ και 280 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών. Στην τιμή περιλαμβάνονται όλες οι μεταφορές (λεωφορείο, πλοίο) και το ξενοδοχείο με πρωινό.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε με το σύλλογο στα τηλέφωνα :23510-35616, 6980498300, 6939691006

Πιερικό Αρχέλαος – Δούκας 69-80 | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων


Συγκλονιστική αναμέτρηση είχαμε ανάμεσα στο Δούκα και τον Πιερικό, στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων, με το συγκρότημα των εκπαιδευτηρίων να επικρατεί με 80-69 στην παράταση (63-63 κ.α.).

Το παιχνίδι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονταν στο σκορ. Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου  η ομάδα της Κατερίνης κατάφερε να πάρει διαφορά δέκα πόντων (33-23). Στην τελευταία περίοδο και ιδίως στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας οι δύο αντίπαλοι επέδειξαν μεγάλη νευρικότητα, με πολλές άστοχες βολές και λάθη εκατέρωθεν, έτσι δεν απέφυγαν το έξτρα πεντάλεπτο, για να λύσουν τις διαφορές τους (63-63 κ.α.). Εκεί ο Δούκας «έτρεξε» σερί 12-0 (63-75) και, ουσιαστικά, «κλείδωσε» τη νίκη. Εξάλλου, ο Πιερικός που έπαιξε για δεύτερη διαδοχική ημέρα παράταση φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Συγκινητική πρωτοβουλία του συλλόγου των δασκάλων του 2ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης με την ταυτόχρονη υποστήριξη του συλλόγου γονέων του σχολείου


Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ο σύλλογος των δασκάλων του 2ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης αφού με την υποστήριξη και του συλλόγου των γονέων πρόσφερε μια σημαντική ποσότητα τροφίμων στη κοινωνικό παντοπωλείο της Μητρόπολης για τις ανάγκες σίτισης απόρων οικογενειών . Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Γεώργιος έσπευσε να συγχαρεί προσωπικά τους δασκάλους του σχολείου .Αναμφίβολα τέτοιες πράξεις προάγουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στην κοινωνία μας και αποτελούν δείγμα ότι στις δύσκολες ημέρες που διαβιούμε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αφουγκράζονται δυνατά τον πόνο και τη δυστυχία κάποιων συνανθρώπων μας .

Περιοδεία του Σάκη Βαρδαλή, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης στην Π.Ε. Πιερίας


Αντιπροσωπεία της Τ.Ο. Πιερίας του Κ.Κ.Ε., μαζί με τον Σάκη Βαρδαλή, βουλευτή του Κ.Κ.Ε., θα περιοδεύσουν την Παρασκευή 19 Ιούνη 2015, στην Π.Ε. Πιερίας.
Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

Στις 10.00 π.μ. περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου θα συναντηθεί με το Δ.Σ. των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.

Στις 1.00 μ.μ. επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών
Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»


Γραφείο τύπου της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ

Ανάβληθηκε και η σημερινή παράσταση του Θεάτρου Πήγασος.


Συμβαίνει τώρα: Συνέντευξη τύπου αυτή την στιγμή από την Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους.



Ζήσης Ζάννας: Όχι στο ξεπούλημα της ΕΛΒΟ.

Από την επίσκεψη στην ΕΛΒΟ με τον Υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Τόσκα. Η ΕΛΒΟ πρέπει να στηριχτεί με κάθε τρόπο υπό δημόσιο έλεγχο και να αποτελέσει την αιχμή της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους για τον αγώνα τους να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει την εκκαθάριση και να δώσει πνοή στην παραγωγή.


"Δαχτυλίδι λάμπησε" από το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης.


Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριου Κρίτογλου

 Κατερίνη, 17 Ιουνίου 2015
Αγαπητοί συνάδελφοι-συνεργάτες-γονείς,

Με την ευκαιρία της παραίτησής μου από τη θέση του Δ/ντή Π.Ε. Πιερίας  λόγω λήξης της θητείας μου,  και της επικείμενης συνταξιοδότησής μου, μετά από τριάντα πέντε χρόνια διαρκούς προσφοράς, αποχωρώ από την υπηρεσία, γεμάτος εμπειρίες, γνώσεις, αναμνήσεις και στιγμές, που σίγουρα θα με ακολουθούν στην έπειτα ζωή μου.

Μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι της ηγεσίας της Διεύθυνσης επιτελώντας  το έργο που μου ανέθεσε η πολιτεία στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση σε όλους τους τομείς ευθύνης, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλους και να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συνεργασία που είχαμε και υλοποιήσαμε μαζί, στόχους και οράματα στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.

Τριάντα πέντε χρόνια που υπηρέτησα γνώρισα ικανούς και αφοσιωμένους συνεργάτες που μοιράστηκα μαζί τους το όραμά τους, τις καθημερινές προκλήσεις, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Μαζί ονειρευτήκαμε, προσπαθήσαμε, δουλέψαμε, παρουσιάσαμε  έργο και δημιουργήσαμε υποδομές.

Κίνητρό μου αποτέλεσε η αγάπη για τους μαθητές, και το μεράκι για τα αντικείμενα που μου ανέθεταν.

Πρωτίστως, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου:

«Ημέρα του Νοσηλευτή» σήμερα, και στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης οργανώθηκε μια γιορτή με πλούσια εδέσματα, ενώ παράλληλα άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φορά στην Κατερίνη ή έκθεση με έργα ζωγραφικής ασθενών του ψυχιατρικού νοσοκομείου.



Για την έκθεση αυτή μας μίλησε η κυρία Σοφία Ουστόγλου, τομεάρχισσα του ψυχιατρικού τομέα του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης και τομεάρχισσα στο κέντρο ψυχικής υγείας και στις μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης

«ΈΚΤΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ, ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»




          Σας διαβιβάζουμε το παραπάνω σχετικό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το οποίο ισχύει από σήμερα ΠΕΜΠΤΗ 18-06-2015 έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-06-2015 και είναι σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε στις 16.06.2015 με α.α. 18. Σας ενημερώνουμε ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Κεντρική Μακεδονία με ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους έως και την Παρασκευή το απόγευμα.
Παρακαλούμε τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

"ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (19-06-2015).
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ
ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ
ΑΝΕΜΟΥΣ"

                   Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ




ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ


"Παρόντες οι Κοκκινοπλίτες στη Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής της ΕΟΔΠ"

Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 συμμετείχαμε στη βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής που με ιδιαίτερο μεράκι και ζήλο διοργάνωσαν τα μέλη της, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Θερινός Δωδεκάλογος". Πρωταγωνιστής της γιορτής ήταν η Πολιτισμική Παράδοση του Τόπου μας, η οποία προβλήθηκε σε όλο της το μεγαλείο μέσα από τη μουσική, το χορό, το τραγούδι, τις παραδοσιακές φορεσιές και καλλιτεχνικές δημιουργίες Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας



Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΟΔΠ για την ιδιαιτέρως τιμητική της πρόσκληση να συμμετέχουμε σε αυτή την όμορφη γιορτή, τη συγχαίρουμε για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και ευχόμαστε ολόψυχα ανάλογη επιτυχία στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Ο Σύλλογός μας θα είναι πάντοτε υποστηρικτής των δράσεων που έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο την διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ευελπιστούμε αυτή η εκδήλωση να αποτελέσει την αρχή για σειρά ανάλογων πολιτιστικών πρωτοβουλιών, στη διαρκή προσπάθεια για ανάδειξη του Πολιτισμικού μας πλούτου.




Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Καλοκαιρινές βραδιές… ντυμένες με νότες και πανσέληνο. Από τα Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Με όχημα τα μουσικά του σύνολα,  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στον επίλογο της τρέχουσας σχολικής περιόδου προγραμματίζει διαδρομές σε ήχους με παραδοσιακά μονοπάτια, σε θεατρικούς δρόμους με μουσική επένδυση, ενώ το ταξίδι ολοκληρώνεται μοναδικά, μία νύχτα ντυμένη με νότες και πανσέληνο.
Ειδικότερα, ο αποχαιρετισμός στη σχολική χρονιά και το καλωσόρισμα του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε τρεις εκδηλώσεις, που με πολύ κέφι και ενθουσιασμό προετοιμάζουν διαδοχικά τα σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μουσικής και θεάτρου, ορχήστρας & χορωδίας ευρωπαϊκής μουσικής του Σχολείου.



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΚΩΜΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας. Ευχαριστήριο στον Δημήτρη Συριανίδη



Ο σύλλογος διδασκόντων του 12/θέσιου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον  κ. Συριανίδη Δημήτριο για την άψογη και  εποικοδομητική συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δ/ντή του σχολείου μας. Του ευχόμαστε υγεία, καλή δύναμη, επιτυχία στους στόχους του και καλό καλοκαίρι!

Παρουσιάσθηκε στην Κοζάνη ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ στο «κτήμα Βογιατζή» στον Βελβεντό

     
   Στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου «κτήμα Βογιατζή» ιδιοκτησίας των αδελφών Ιωάννη και Νικολάου Βογιατζή, χορηγών του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που εδρεύει στον Βελβεντό Κοζάνης, η διοίκηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2015, στα Μέσα Ενημέρωσης Δ. Μακεδονίας, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του αξιόλογου από κάθε πλευρά πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.
  Προλογίζοντας και συντονίζοντας την παρουσίαση, η γενική γραμματέας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Μαρίκα Φωτοπούλου αφού ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επισήμανε: «Οι αδελφοί Ιωάννης και Νικόλαος Βογιατζής είναι και φέτος χορηγοί μας, αλλά το κυριότερο είναι διαχρονικοί φίλοι και υποστηρικτές του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Όπως επίσης είναι και αξιοσήμαντοι λειτουργοί του Διονύσου του Θεού του κρασιού και της θεατρικής έκφρασης. Η επιλογή του Βελβεντού και της Κοζάνης γενικότερα, οφείλεται στα κοινά στοιχεία και στην κοινή ταυτότητα των Νομών της Πιερίας και της Κοζάνης.

Λόγω καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του almiraMAN και το πάρτι για την ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την επόμενη Τετάρτη 24 Ιουνίου την ίδια ώρα (19:00 και 20:00 αντίστοιχα)

ΦΩΤΟ:ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ

Προσεχείς εκδηλώσεις στην Κατερίνη με συνδιοργανωτή τον ΟΠΠΑΠ



Νέα χωροταξική κατανομή




Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την αναδιάρθρωση των ορίων φοίτησης στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κατερίνης, όπως αυτή υπερψηφίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Η νέα χωροταξική κατανομή στα Δημοτικά Σχολεία επηρεάζει, όπως είναι φυσικό, και την κατανομή των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Κατερίνης, αφού οι μαθητές, που τελειώνουν το Δημοτικό, συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο αντίστοιχο Γυμνάσιο, που αποτελεί σχολείο υποδοχής για τους μαθητές αυτούς.

Ωστόσο στην επιτροπή, που πρότεινε το τελικό σχέδιο, δεν κλήθηκε να συμμετάσχει ούτε η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, αλλά ούτε και άλλος εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η τελική πρόταση, που υποβλήθηκε, είχε ως μοναδικό κριτήριο, την κατανομή ίσου αριθμού μαθητών σε κάθε ένα από τα 19 Δημοτικά Σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Κατερίνης, αδιαφορώντας προκλητικά για τα προβλήματα, που δημιουργούνται.

Πιο συγκεκριμένα:
· Μαθητές, που κατοικούν δίπλα σε κάποιο σχολείο, αναγκάζονται να μετακινηθούν σε κάποιο άλλο, που είναι πολύ πιο μακριά και αντίθετα γίνονται δεκτοί μαθητές στο ίδιο σχολείο, οι οποίοι κατοικούν πολύ μακριά από αυτό.

· Μαθητές, που κατοικούν σε διπλανές ή σε απέναντι οικοδομές, αναγκάζονται να πάνε σε διαφορετικά σχολεία.

· Όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από την τάξη, στην οποία πρόκειται να φοιτήσουν, πρέπει να γραφτούν στα νέα σχολεία στα, οποία υπάγονται. Αυτό σημαίνει ότι μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, που ήδη φοιτούν σε κάποιο σχολείο θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια αποτελεί την έσχατη ποινή, που μπορεί να επιβληθεί σε μαθητή, ο οποίος δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα.

· Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, εργαζόμενοι, σε πολλές περιπτώσεις, θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία.

· Αρκετοί μαθητές θα αναγκαστούν να διασχίζουν για τα επόμενα χρόνια δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας και υψηλών ταχυτήτων (όπως η Αγίας Παρασκευής), χωρίς να υπάρχει ούτε σχολικός τροχονόμος.

Η τελική πρόταση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να διατυπωθεί μια σειρά από ενστάσεις προφορικά αλλά και γραπτά, οι οποίες, παρά το ήταν τεκμηριωμένες και απολύτως λογικές, απορρίφθηκαν όλες!!

Απορούμε και δεν καταλαβαίνουμε ποια λογική και ποια αναγκαιότητα, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής δίνει το δικαίωμα στους αρμόδιους να ταλαιπωρούν άσκοπα και χωρίς λόγο τις ήδη ταλαιπωρημένες οικογένειες της πόλης της Κατερίνης.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εξαπάτησης των μελών της ΔΕΠ από τον πρόεδρό της, ο οποίος ζήτησε να υπερψηφιστεί η πρόταση, υποσχόμενος ότι όλες οι ενστάσεις θα αντιμετωπιστούν ευνοϊκά.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της νέας χωροταξικής κατανομής, η οποία από ότι φαίνεται εγκαινιάζει μια νέα περίοδο πελατειακών σχέσεων, αναγκάζοντας τους απελπισμένους γονείς να εκλιπαρούν τον εκάστοτε Διευθυντή, για μια θέση στο Δημοτικό Σχολείο της γειτονιάς τους.

Ζητούμε, οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά να γίνουν με τη δέουσα ευαισθησία, χωρίς να δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους αποφάσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και δεν μπορεί να αποτελούν υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου.


Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας.

Τις εκκλησίες του νομού επισκέπτονται καθημερινά οι Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας,



Τις εκκλησίες του νομού επισκέπτονται καθημερινά οι Διασώστες 

του Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας, 

Ο λόγος ? ? ?

Προσεύχονται να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις του Υπουργού....

και να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων στις 27 του μήνα....
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναστολή  Επίσχεσης Εργασίας
Με μεθοδικές κινήσεις  καταφέραμε να αποδείξουμε το αυτονόητο « Ότι απλά πρέπει να πληρωνόμαστε για την Εργασία που Προσφέρουμε» .
Το αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων έφερε:
·         Στις 16/6/2015 την δέσμευση χρημάτων για την καταβολή στις  27/6/2015 των ΕΞΑΙΡΕΣΊΜΩΝ (Νυχτερινά και Αργίες ) 3 μηνών του 2015
Επίσης χθες   16/6/2015 είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αν Υπουργό κ. Ξανθό ο οποίος με την σειρά του δεσμεύτηκε πως έως σήμερα 17/6/2015 το μεσημέρι θα εγκρίνει μέρος του προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ   
·         Υλοποιώντας ο Υπουργός την Δέσμευσή του, πράγματι Σήμερα 17/6/2015 εγκρίθηκαν  3250000€από  τον Αν Υπουργό  για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του δαπανών του ΕΚΑΒ για το οικονομικό έτος 2015. Από τα χρήματα αυτά υπάρχει δέσμευση ότι  θα πληρωθούν τουλάχιστον  4 μήνες ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
 Για τους λόγους αυτούς και στα πλαίσια αμοιβαίας Εμπιστοσύνης ΑΝΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ έως 27/6/2015 όπου και θα συνεδρίαση το Δ.Σ  για την οριστική παύση ή την συνέχιση της επίσχεσης, σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων
               Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (Λίστα 2010)

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας στηρίζει τους αδιόριστους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές της λίστας του 2010 και συμφωνεί με την απορρόφησή τους, στη λογική της προεκλογικής εξαγγελίας του κ. Κουράκη, νυν αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, ο οποίος είχε προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις:
«...κατά προτεραιότητα θα διοριστούν όσοι ανήκουν σε κλειστές λίστες και έχουν διοριστεί προηγούμενοί τους (Διοριστέοι ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο+ΑΣΕΠ, λίστα πολυτέκνων) και εφόσον εξαντληθούν αυτές οι λίστες οι διορισμοί θα γίνουν από τη νέα επικαιροποιημένη λίστα προϋπηρεσίας αναπληρωτών».






Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας












Κατάργηση οδοιπορικών μετακινούμενων εκπαιδευτικών


Σε μια περίοδο, που ο κλάδος των εκπαιδευτικών, ο πιο σκληρά δοκιμαζόμενος κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, συνεχίζει να βάλλεται από παντού, η νέα κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα.
Παρά την πολύ μεγάλη μείωση, που έχουν υποστεί τα εισοδήματά μας, την παράλογη αύξηση του διδακτικού ωραρίου μας κατά 10%, την κατάργηση στην πράξη της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, το πάγωμα κάθε βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής, ετοιμάζεται μία ακόμα περικοπή στο εισόδημά μας.  

Πρόταση για δημιουργία βαθμολογικού κέντρου στην Πιερία


Εν έτη 2015 ο Νομός Πιερίας παραμένει παραγκωνισμένος. Οι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν στην Πιερία, θεωρούνται εκπαιδευτικοί Β κατηγορίας. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ένας νομός με 13 ΓΕ.Λ. (12 ημερήσια και 1 εσπερινό) και 4 ΕΠΑ.Λ. (3 ημερήσια και 1 εσπερινό), δεν διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια βαθμολογικό κέντρο για τη διόρθωση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης ζητά από κάθε αρμόδιο να πράξει τα δέοντα, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα όλων των εκπαιδευτικών της Πιερίας για δημιουργία βαθμολογικού κέντρου στο νομό μας με έδρα την Κατερίνη και εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.






Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας












Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 18 Ιουνίου 2015