Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου - Όλη η Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία!


ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ & ΠΑΛΙΑ ΒΡΟΝΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΡΕΜΑ ΟΥΡΛΙΑΣ-ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΒΑΦΥΡΑΣ. ΟΛΥΜΠΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυο χρόνια χωρίς την Αναστασία. Τι τραγούδι να σου πω... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας χρόνος χωρίς την Αναστασία. Τι τραγούδι να σου πω... (ΒΙΝΤΕΟ)
Αναστασία δεν σε ξεχνάμε... Δυο χρόνια χωρίς την Αναστασία Γεροφωκά. Ο χαμός της γέμισε με θλίψη τους δικούς της και όσους την γνώριζαν. Η μνήμη της όμως δεν σβήνει και δεν ξεχνιέται.
Δείτε το τραγούδι που της αφιέρωσαν οι μαθητές και μαθήτριες της στο Γυμνάσιο Περίστασης:


Το πέταγμα των χελιδονιών! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικό σπάνιο φαινόμενο. Το πέταγμα των χελιδονιών! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αττίκ, 73 χρόνια από την αυτοκτονία του διαχρονικού συνθέτη. Ζητάτε να σας πω, Ενορχήστρωση - Ερμηνεία στο πιάνο Άκης Παρισιάδης (Κατερίνη) (ΒΙΝΤΕΟ)

Αττίκ, 73 χρόνια από την αυτοκτονία του διαχρονικού συνθέτη. Ζητάτε να σας πω, Ενορχήστρωση - Ερμηνεία στο πιάνο Άκης Παρισιάδης (Κατερίνη) (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Αττίκ υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες των αρχών του 20 αιώνα και κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου.

Ο Γιάννης Πάριος στην Κατερίνη με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης. (Πληροφορίες για δωρεάν προσκλήσεις)

Ο Γιάννης Πάριος στην Κατερίνη με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης και του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου.

Δεν είναι παιχνίδι...

Τον κρέμασαν και μετά τον έκαιγαν. Στο τέλος τον έχτισαν μέσα σε τοίχο... Άγιος Δημήτριος ο Μοναχός από τη Σαμαρίνα της Πίνδου

Στύλος και εδραίωμα των σκλαβωμένων Ελλήνων ο μοναχός Δημήτριος, γεννήθηκε στη Σαμαρίνα της Πίνδου στα τέλη του 18ου μ.Χ. αιώνα. Έγινε μοναχός στο μοναστήρι της Πατρίδας του, όπου με προσευχή και νηστεία εξάγνισε το σώμα και την ψυχή του.

ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...ΔΡΑΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ.(ΦΩΤΟ)

Μέσα στο κατάμεστο, θερινό αμφιθέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, η θεατρική ομάδα ΑΤΑΚΑ παρουσίασε για τέταρτη φορά το φετινό της έργο: «ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ...ΔΡΑΜΑΤΑ».

Σαν σήμερα το 1917 μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη καταστρέφει το 32% της πόλης, αφήνοντας άστεγα 70.000 άτομα. Παρά την μεγάλη καταστροφή δεν υπήρξε κανένας νεκρός πολίτης...

Η πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το Σάββατο στις 17:00 η ώρα στις 18 Αυγούστου του 1917 ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός που άλλαξε σημαντικά τη φυσιογνωμία της πόλης. Η πυρκαγιά μέσα σε 32 ώρες έκαψε 9.500 σπίτια σε έκταση 1.000.000 m² και άφησε άστεγα πάνω από 70.000 άτομα

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1487 - Η πολιορκία της Μάλαγα ολοκληρώνεται με την κατάληψη της πόλης από τις δυνάμεις της Καστίλης και της Αραγωνίας.

Η ιστορία του πράσινου φράχτη στο Κοιμητήριο της πόλης μας.

Πριν 7 χρόνια μια ομάδα 40 περίπου συμπολιτών μας είχε την ιδέα να δενδροφυτεύσει τη δυτική πλευρά του Β Κοιμητηρίου της πόλης μας.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη από την ΕΜΥ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 18 Αυγούστου 2018