Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά το μήνα Αύγουστο του έτους 2016, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
 

Εγκύκλιος για την χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρικών συσκευών στην Α/θμια Εκπαίδευση.


Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας που αναφέρεται στην χρήση κινητών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών στα δημοτικά σχολεία από τους μαθητές, καθώς και για την ανάρτηση ή μη φωτογραφειών και άλλου υλικού στις ιστοσελίδες των σχολείων στις οποίες φαίνονται οι μαθήτριες-μαθητές.
Δείτε τι λέει η εγκύκλιος:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ


Γίνεται γνωστό ότι η τελετή του αγιασμού για το νέο σχολικό έτος στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κορινού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 08:30 π.μ.

ΕΠΣ Πιερίας-Ορισμός Διαιτητών


Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 08-09-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους Δασιόπουλο Ηρακλή Πρόεδρο, Λέφας Γρηγόριος Αναπληρωτή Πρόεδρο και Καραμπούλας Χρήστος μέλος, με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν την 10 & 11-09-2016. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω.

Έναρξη χορευτικών του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών


Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: Παιδικό (Σάββατο 11:00π.μ), Μεσαίο( Σάββατο 12:00μ.μ), Ενηλίκων( Δευτέρα 09:00μ.μ.).

"Χρυσό" στην ψηφιακή ασφάλεια για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου


Χρυσή πιστοποίηση ψηφιακής ασφάλειας έλαβε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου. Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό που περιγράφει το επίπεδο ασφάλειας στο διαδίκτυο με βάση τις προδιαγραφές eSafety. Τα σχολεία στην Ευρώπη και στο μεγαλύτερο μέρος του ανεπτυγμένου κόσμου επιλέγουν την συγκεκριμένη πιστοποίηση προκειμένου να παρέχουν ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον στα παιδιά.

Απόφαση για την κατανομή κονδυλίων για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων για την περίοδο 2016-2017


Η Υπουργική Απόφαση που αφορά στη Κατανομή, ανά Περιφέρεια, των κοινοτικών κονδυλίων για αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων για την περίοδο 2016-2017 υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη. 

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Σας συστήνουμε την μεγάλη χαρούμενη οικογένεια με βαθμούς συγγενείας «Τσακιρίδη», όπου τρεις γενιές βρέθηκαν όλοι μαζί, συγγενείς πρώτου, δεύτερου βαθμού και από το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά με την παλιά βρίσκεται σε απόλυτη σχέση και εμπιστοσύνη. Κατόπιν της αναμνηστικής φωτογραφίας στο μνημείο της Πλατείας Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, επακολούθησε έξοδο στα παράλια της Κατερίνης όπου οι στιγμές χαλάρωσης και ευδιαθεσίας συνοδεύτηκαν από πολύ χαρά και γέλιο. 

Απόφαση για μεταποίηση ροδάκινων - δαμάσκηνων


Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου Υπουργική Απόφαση για τη μεταποίηση – χυμοποίηση κατηγοριών αποσυρομένων οπωροκηπευτικών από τους αποδέκτες της δωρεάν διανομής και συγκεκριμένα για μέγιστη ποσότητα 5.000 ροδάκινων – νεκταρινιών και 1.000 τόνων δαμάσκηνων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 24/2016) και ισχύει από σήμερα 08-09-2016 μέχρι και την Κυριακή 11-09-2016.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Αυγούστου 2016



Κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου του έτους 2016, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -659- άτομα και ειδικότερα:

Συνάντηση στο Αίγιο, στο γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ είχε ο Βασίλης Τσακιρίδης και ο Λεωνίδας Βόκολος


Επειδή η «μελανόλευκη» αγάπη δεν έχει όρια και χιλιομετρικές αποστάσεις βρέθηκε για πολλαπλή φορά οικογενειακώς από την Κατερίνη στο Αίγιο ο δάσκαλος και πρώην μέλος του Δ.Σ. και πρώην υπεύθυνος τύπου του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στην δεύτερη μεγάλη του αδυναμία τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ στο Αίγιο, αφού η μεγαλύτερη και πρώτη αδυναμία και αγάπη ανήκει στην ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Συνάντηση αποφοίτων 6τάξιου Γυμνασίου Κολινδρού έτους 1976


Σαράντα (40) χρόνια συμπληρώνουν οι απόφοιτοι του 1976, από τo 6τάξιo Γυμνάσιο Κολινδρού και είπαν να γιορτάσουν και να τιμήσουν αυτή την επέτειο με μία συνάντηση που θα έχει τον χαρακτήρα reunion. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας, «πιστεύουμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ανταμώσουμε. Να συγκινηθούμε! Να κλάψουμε! Γιατί όχι! Να θυμηθούμε νοσταλγικά γεγονότα, καθηγητές, στιγμές, φάρσες, πειράγματα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Συνελήφθησαν άμεσα 2 νεαρά άτομα στις Σέρρες για ληστεία που έγινε χθες το πρωί σε βάρος 17χρονου.


Συνελήφθησαν άμεσα 2 νεαρά άτομα στις Σέρρες για ληστεία που έγινε χθες το πρωί σε βάρος 17χρονου. Κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με κλεμμένο αυτοκίνητο εγκλώβισαν τον 17χρονο που οδηγούσε μοτοσυκλέτα και τον λήστεψαν με απειλή μαχαιριού
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν ακόμα 6 κλοπές αυτοκινήτων

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν αστυνομικοί, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΠΠΑΠ: Ενημέρωση – Πρόληψη των μελών των ΚΑΠΗ, για περιστατικά εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διοργανώνει σειρά ομιλιών, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη των μελών των ΚΑΠΗ, για περιστατικά εξαπάτησης ατόμων τρίτης ηλικίας .

Το πρόγραμμα των ομιλιών διαμορφώνεται ως εξής :


Δευτέρα 19-09-2016 και ώρα 10:30 π.μ. στο Β΄ ΚΑΠΗ (Πάρκο)
Τρίτη 20-09-2016 και ώρα 10:30 π.μ. στο Α΄ ΚΑΠΗ οδός Αναπαύσεως 
Τετάρτη 21-09-2016 και ώρα 10:30 π.μ. στο ΚΑΠΗ Ρητίνης.

ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ -ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ-


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ. ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΧΕΡΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΜμΕ

Βάσει την έρευνα που έκανε το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ αποτυπώνεται η θλιβερή κατάσταση που ματίζει την Ελληνική οικονομία. Τα επώδυνα μέτρα που συνοδεύουν το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής οδηγούν σε ένα νέο κύκλο ανατροφοδοτούμενης στασιμότητας και ελλείψει προοπτικών , καθώς λειτουργούν ως τροχοπέδη για αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών και κερδοφόρων αγορών. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για ανάκαμψη τη ελληνικής οικονομίας αλλά μάλλον μόνον για στασιμότητα. Βρισκόμαστε σε μια παγίδα ρευστότητας που δεν είναι ικανή να δημιουργήσεις συνθήκες ανάκαμψης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Πιερίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Πιερίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Πιερίας στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης με τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προσέρχονται στο χώρο του σχολείου για να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της ΕΛΜΕ.

Δ.Τ. - Δήμος Κατερίνης:– Δημοτική Βιβλιοθήκη:Γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016


"Μια ανάμνηση" τιτλοφορείται η γιορτή λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Αίθουσα Α’ Ορόφου).

90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου


Σας καλούμε στην 90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου που ανοίγει τις πύλες της, στις 09 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00.

Εθελοντική αιμοδοσία ΕΛΜΕ Πιερίας 8-9-2016


Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.
Μόνο χαρίζεται
Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ’ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Πρόσκληση συμμετοχής στην Δράση του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης «Μία Μέρα Τροχονόμος»

Πρόσκληση συμμετοχής στην Δράση του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης «Μία Μέρα Τροχονόμος»

Το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος « Συμμαχώντας για την Οδική ασφάλεια 2016-2017 » πρόκειται να προβεί στην υλοποίηση της δράσεως με τίτλο «Μία μέρα Τροχονόμος».
Η δράση αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε δύο παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι ) πρώτης έως έκτης δημοτικού να γίνουν για μία μέρα Τροχονόμοι!

Ενημερωτικό δελτίο συμβάντων από την Γ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας.


Δείτε το ενημερωτικό δελτίο συμβάντων από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας:

ΚΚΕ Πιερίας: Φτηνότεροι και πιο ευέλικτοι


Τα στοιχεία του ΙΚΑ, που επεξεργάστηκε και παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», είναι αποκαλυπτικά για τη μείωση του μέσου μισθού και την ταυτόχρονη αύξηση της μερικής απασχόλησης, ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία (Γενάρης 2012 - 2016).

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016


ΑΔΕΔΥ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ



Συλλόγος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Πιερίας-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι φετινές κινητοποιήσεις, µε αφορµή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), στις 10 Σεπτεµβρίου, συµπίπτουν µε τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, την υπογραφή του 3ου µνηµονίου από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και τη συνέχιση της λιτότητας, της φοροληστείας, της εκποίησης του Δηµόσιου πλούτου της χώρας και της µετατροπής της σε «οικόπεδο» και προτεκτοράτο των δανειστών.

Έκτακτη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας


Ενημερωτικά δελτία των Αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας Μπουλούμη Δ. και Βαρδακώστα Γ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα: Συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 07-09-2016
είναι τα εξής:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2016

Καλά Νερά, Πήλιο, Βόλος