Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το Δημοτικό Σχολείο Πλάτων στο Σλουπσκ της Πολωνίας. (Φωτογραφίες)Το Δημοτικό Σχολείο Πλάτων συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 με τίτλο "A healthy mind in a healthy body" και το οποίο έχει διάρκεια δύο έτη. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Σλουπσκ της Πολωνίας από τις 13 μέχρι τις 18 Απριλίου 2015 η πρώτη διακρατική συνάντηση με τους εταίρους μας από Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία και Λιθουανία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι στόχοι του προγράμματος που συνίστανται κυρίως στην ενημέρωση των μαθητών της Ευρώπης σχετικά με τις αρχές ενός υγιεινού τρόπου ζωής καθώς και στην βελτίωση των διατροφικών τους συνηθειών. Καθορίστηκαν επίσης με ακρίβεια τα επόμενα βήματα υλοποίησης του προγράμματος, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εταίρων με το δήμαρχο της πόλης Robert Biedron, επίσκεψη στο νοσοκομειακό σχολείο της περιοχής καθώς και διάφορες εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνάντηση, στην οποία το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Καπέτης Ευάγγελος, Πίτσιας Γιάννης, Ιορδανίδου Ελένη και Μαλιάρα Δήμητρα, στέφθηκε με επιτυχία σηματοδοτώντας μια αισιόδοξη και αποτελεσματική συνεργασία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ»Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδεύοντας τον ΥΦΕΘΑ κ. Νίκο Τόσκα, παρέστη στην εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων», που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «ΠΑΛΛΑΣ».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (Μ.Α.Σ.), προς τιμή των θυμάτων.

Η Διημερίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας σήμερα το απόγευμα στην «ΕΚΑΒΗ». (Φωτογραφίες)

Πριν από λίγο ο Παύλος Γερουλάνος στην Κατερίνη (Φωτογραφίες)Στο Επιμελητήριο Πιερίας βρέθηκε πριν από λίγο ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ για να μιλήσει σε φίλους του κόμματος.

Πολύ χαλαρός, ευδιάθετος και φιλικός με όλους ο κ.Γερουλάνος συνομίλησε με όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, αστειεύτηκε και φωτογραφήθηκε σε μια πολύ ευχάριστη βραδιά και μίλησε για όλους και για όλα..
Μερικά από τα πιο σημαντικά που σημείωσε η «ΑΛΗΘΕΙΑ» είναι:

Πριν από λίγο στα εγκαίνια της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας στην Αστική Σχολή Κατερίνης. (Φωτογραφίες)


Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΩΝΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ 2015-2016
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
ΗΛΙΚΙΑ 2002-2003

            Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Ενωσιακό Γήπεδο στη Νέα Έφεσο την Δευτέρα 27-04-2015 και ώρα 4:00 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό.
Σε περίπτωση αδυναμίας να ειδοποιηθεί ο προπονητής κ. Μαυρομουστακίδης Γεώργιος στο τήλ. 6974562704

Οι Πρόσκοποι Κατερίνης συμμετέχουν στο Let’s Do it Greece 2015


Την Κυριακή στις 26 Απριλίου 2015 και από ώρα 10:00πμ οι Πρόσκοποι Κατερίνης θα λάβουν μέρος στην πανελλήνια δράση Let’sDo it Greece 2015. Στο πνεύμα της δράσης Let’s Do it Greece και της Προσκοπικής προσφοράς στην κοινωνία, επιλέχθηκε για φέτος, ο εξωραϊσμός μίας μικρής πλατείας της πόλης μας, της Πλατείας Βενιζέλου.
Η όλη δράση θα πραγματοποιηθεί με την ενεργή βοήθεια του Δήμου Κατερίνης και ιδιωτών όπου θα μας προμηθεύσουν εξοπλισμό και υλικά, απαραίτητα για την ολοκλήρωση του έργου
Με σύνθημα «Σηκώνουμε τα μανίκια μας και εξωραΐζουμε την πλατεία Βενιζέλου στην γειτονιά μας»
Σας περιμένουμε!!!

ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα:

Ο Χάρης Τζαμακλής για το νομοσχέδιο της Δημόσιας Διοίκησης. «Βάλλει ευθέως κατά της καρδιάς του πελατειακού κράτους, που με μεγάλη μαεστρία και πολύ «κόπο» δομήθηκε διαχρονικά για εξυπηρέτηση συμφερόντων»Ο Χάρης Τζαμακλής μιλώντας, στις 22 Απριλίου 2015, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, ανέφερε:
«…Αισθάνομαι χαρά και τιμή που αξιώθηκα σήμερα να εισφέρω στην επεξεργασία και στην υπερψήφιση, αυτού του σχεδίου νόμου, για τον αναγκαίο εκδημοκρατισμό και τον, επίσης, αναγκαίο εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης.
-           Για τη νέα, σύμφωνη με το Σύνταγμα, ρύθμιση του θεσμού της επίταξης προσωπικού υπηρεσιών.
-           Για τις αλλαγές το πειθαρχικό δίκαιο και την, επιτέλους,  εισαγωγή του τεκμηρίου αθωότητας.
-           Για την προσπάθεια ομαλοποίησης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, μέσα από θεσμούς που αναβαθμίζουν τα δικαιώματα των υπαλλήλων, αλλά και μέσα από την άρση των εις βάρος τους αδικιών, από τις μνημονιακές πολιτικές.
-           Για την καθιέρωση και επέκταση των δικαιωμάτων των πολιτών, έναντι της διοίκησης. Για τη θέσπιση μέτρων και ρυθμίσεων καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, ιδίως της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ Ψ.Ν.Π.Ο. ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

«Από την απομόνωση του ασύλου
στην αλληλεπίδραση με την κοινότητα»
Το παράδειγμα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου

Γράφει ο Νικηφόρος Γκόλτσιος
Δημοσιογράφος – Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ

Εδώ και 12 χρόνια η Κατερίνη αποτελεί την πρώτη περιοχή της Ελλάδας, όπου ο ψυχικά πάσχων δεν απομονώνεται στο άσυλο ενός ακόμα Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, αλλά ζει σε δομές, ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα εντός του ιστού της πόλης και αλληλεπιδρά με την κοινότητα. Η συμβίωση αυτή, οι προσδοκίες που γέννησε και οι δυσκολίες της διαδρομής, συγκροτούν μικρούς ή μεγαλύτερους σταθμούς, που κράτησαν και εξακολουθούν να διατηρούν το θέμα ψηλά στην ατζέντα της τοπικής επικαιρότητας.
 «Για εθνική κατάκτηση και σημαντικό - σταθμό στην πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα», έκανε λόγο ήδη από το 2004, ο τότε Υπουργός Υγείας, καθηγητής Κώστας Στεφανής όταν σημείωνε ότι «το κλείσιμο του πρώτου ασύλου της χώρας στην Πέτρα Ολύμπου μπορεί να μην φαίνεται σήμερα τόσο σημαντικό, αλλά εκ των υστέρων θα αποτυπωθεί ως ένα μεγάλο γεγονός, καθώς άτομα απομονωμένα επί δεκαετίες στο άσυλο θα μπορούν να ζουν, όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι μέσα στην κοινωνία».

Η Αστυνομία της Κατερίνης πάντα παρούσα στις οδικές εκδρομές των σχολείων μας για να εγγυηθεί την ασφάλεια των μαθητών με τους ελέγχους της.Αυτή την φορά ο έλεγχος έγινε από δυο γυναίκες αστυνομικούς της πόλης μας  που με χαμόγελο έλεγξαν το εκδρομικό λεωφορείο για να διαπιστώσουν ότι όλα είναι όπως πρέπει και προβλέπεται.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» εκτός από την άψογη επαγγελματικότητα των δυο αστυνομικών, έμεινε εντυπωσιασμένη και για έναν ακόμα λόγο..

Δείτε το γιατί, στις φωτογραφίες..

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
 « Αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» 
Παρασκευή 24 Απριλίου
18:30 Έναρξη διημερίδας
Προεδρία: Γιώργος Καρακώνης, Γ. Γραμματέας του Σ.Φ.Π., μέλος του Ε.Σ. της Π.Ε.Φ.
18:35 Σπύρος Τουλιάτος, Ιστορικός, οργανωτικός γραμματέας της Π.Ε.Φ.
Μια πρόταση για ένα νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Ιστορίας
18:55  Βαΐα Αγγέλη, Σχολική σύμβουλος φιλολόγων
Η εκπαιδευτική φιλοσοφία στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών της Ιστορίας του Γυμνασίου
19:15 Φάνης Καρκατζούνης, Φιλόλογος - εκπαιδευτικός
Η διδασκαλία της Ιστορίας στο Λύκειο. Κριτική στα Α.Π.Σ. και τα σχολικά βιβλία
19:35 Συζήτηση
20:05 Λήξη πρώτης ημέρας
Σάββατο 25 Απριλίου
18:30 Έναρξη δεύτερης ημέρας
Προεδρία: Διονύσιος Χατζής, Διευθυντής Γ.Ε.Λ., αντιπρόεδρος του Σ.Φ.Π.
 18:35 Μαρία Πεσκετζή, Σχολική σύμβουλος φιλολόγων, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.
Ακροβατώντας ανάμεσα στη λογοτεχνική γλώσσα και το ιδεολογικό περιεχόμενο. Σκέψεις για τη διδασκαλία της Λογοτεχνίας.
18:55  Ευσεβία Χασάπη, Σχολική σύμβουλος φιλολόγων
Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, τα βιβλία και ο τρόπος αξιολόγησης του μαθήματος «Νεοελληνική Λογοτεχνία» στο Γυμνάσιο.
19:15 Συζήτηση
19:30 Διάλειμμα
19:40 Μπάμπης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Σ.Φ.Π., μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.
Παρατηρήσεις και σκέψεις για τα διδακτικά εγχειρίδια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο.
20:05 Πηνελόπη Τζιώκα, Σχολική σύμβουλος φιλολόγων
Η περιπέτεια της Λογοτεχνίας ως μαθήματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
20:20 Συζήτηση
20:35 Λήξη διημερίδας
Οργανωτική Επιτροπή:
 Αναστασία Γεροφωκά, Θεοδώρα Γιαννακίδου, Γιώργος Ριαλάς, Κωνσταντίνος Τεκτονίδης

Καλημέρα, Παρασκευή 24 Απριλίου σήμερα.