Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης η συνέλευση για την σύσταση Λαϊκής Επιτροπής στην πόλη μας.

Την συνέλευση διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η Ομάδα Γυναικών Κατερίνης και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας.

Έργο της λαϊκής επιτροπής θα είναι η αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη μέσω διανομής τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων κ.α.
Επίσης η έμπρακτη συμπαράσταση σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος, ή κατασχέσεων και πλειστηριασμών σπιτιών.
Φροντιστηριακά μαθήματα σε όσους χρειάζονται βοήθεια, και η δημιουργία θεατρικών και μουσικών ομάδων.
Αλλά και η ενημέρωση του κόσμου για τα μνημόνια και τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον του, και η αφύπνιση του ώστε να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Επίσης θα συσταθούν επιτροπές σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, που θα βοηθάνε το έργο της λαϊκής επιτροπής.


Τα μέλη που θα απαρτίζουν την Λαϊκή Επιτροπή είναι τα εξής:

Εισαγωγή στην επιστήμη της λογοθεραπείας. Της Ξένια Ουσάκοβα.

Η επιστήμη της λογοθεραπείας
       Η ομιλία είναι η έμφυτη ικανότητα του ανθρώπου να εξωτερικεύει με λέξεις τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις σκέψεις του, ώστε να επικοινωνεί με τους συνανθρώπους του στα πλαίσια μιας γλωσσικής κοινότητας. Μολονότι η κατάκτηση της ομιλίας συντελείται χωρίς στοχευόμενη διδασκαλία, πλέον συχνά παρατηρούμε πως τα παιδιά έχουν δυσκολίες στην κατάκτησή της. Ωστόσο ακόμα και η κατεκτημένη ικανότητα της ομιλίας μπορεί να χαθεί από διάφορες αιτίες κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου.
       Η λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, την διάγνωση αλλά και την αποκατάσταση των διαταραχών επικοινωνίας, λόγου (γραπτού και προφορικού), ομιλίας, φωνής, μάσησης και κατάποσης σε παιδιά αλλά και ενήλικες όποια και αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών (είτε δηλαδή τα αίτια είναι νευρολογικά, εξελικτικά ή λειτουργικά).
       Η λογοθεραπεία αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, την παραγωγή του προφορικού και γραπτού λόγου και την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής. Η λογοθεραπεία έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει αποκλίσεις σε αυτούς του τομείς από τη βρεφική έως τη γεροντική ηλικία.
       Παρόλο που κάθε άτομο έχει τους δικούς του ρυθμούς εξέλιξης (είτε πρόκειται για ανάπτυξη είτε για αποκατάσταση του λόγου) αν η ομιλία και ο λόγος του ατόμου υστερούν σημαντικά από το επίπεδο της ομιλίας και του λόγου των συνομηλίκων, συνίσταται να ζητήσουν τη γνώμη ενός λογοθεραπευτή.
                                                                Ουσάκοβα Ξένια, Λογοθεραπεύτρια

 « Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης- αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής- αποσπασματικής αναδημοσίευσης. »

Το βιογραφικό της Ξένια Ουσάκοβα:

Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα 2015 από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας σας προσκαλεί για μια ακόμα χρονιά στα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα τα οποία θα λάβουν χώρα στο προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης από την Παρασκευή 24 Ιουλίου έως και τηνΔευτέρα 27 Ιουλίου.
Το πρόγραμμα είναι:

Νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας.

Μετά τις εκλογές της  22ας Ιουλίου 2015 και την συγκρότηση σε Σώμα την 24ην Ιουλίου 2015 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο,  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Πιερίας συγκροτήθηκε ως ακολούθως:
    ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΒΕΠ
Πρόεδρος                 Χρήστος Εξίζογλου
Αντιπρόεδρος           Αθανάσιος Κάργας
Γεν. Γραμματέας      Δημήτριος Κελπετζίδης
Ταμίας                      Πολυξένη Χαλκίδου
 ΜΕΛΗ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Αθανασούλας  Μιχαήλ
Ζερκιτανίδου Μαρία
Μακρίδης Νικόλαος
                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος                                                   Ο γεν. γραμματέας


Χ.ΕΞΙΖΟΓΛΟΥ                                              Δ.ΚΕΛΠΕΤΖΙΔΗ

Δημήτρης Καζάκης: Δείτε πώς στήνεται η τερατολογία εναντίον της νέας δραχμής. Δεν υπάρχει καμία μελέτη της Ernst & Young...

Γέμισαν με ζωφερές προβλέψεις τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Όχι για το θανατικό που θα φέρει η νέα συμφωνία και η υπαγωγή της Ελλάδας στη μηχανή του κιμά, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Όχι βέβαια. Το πρόβλημα δεν είναι η απόλυτη καταστροφή και το αδιέξοδο που βιώνει η χώρα υπό καθεστώς ευρώ, αλλά η υποτιθέμενη καταστροφή που θα συμβεί αν τυχόν και η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και την ΕΕ.
Κι επειδή η τερατολογία των ηλιθίων επί χρήμασι στα ΜΜΕ, πιάνει πια μόνο σε αντίστοιχου διανοητικού επιπέδου ιθαγενείς, χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις. Κι έτσι εμφάνισαν μια υποτιθέμενη μελέτη της Ernst & Young. Πού είναι αυτή η μελέτη; Πουθενά. Δεν υφίσταται καμιά τέτοια μελέτη. Δεν δημοσιεύτηκε πουθενά για να αξιολογηθεί. Και δεν απασχόλησε κανέναν στη διεθνή κοινότητα οικονομικής ανάλυσης.
Τυχαίο; Όχι βέβαια. Πρόκειται για τις γνωστές εκστρατείες ψεύδους, που σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα είχαν προκαλέσει την επέμβαση του εισαγγελέα τουλάχιστον για διασπορά ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρησης και πρόκλησης πανικού.
Δείτε πώς στήθηκε το παραμύθι. Η ελληνική θυγατρική της Ernst & Young, σε συνεργασία με την Oxford Economics, διεξήγαγε μελέτη για λογαριασμό ξένων επενδυτών, με βάση τα σενάρια για το τι θα συμβεί σε περίπτωση Grexit. Τα συμπεράσματα της μελέτης διέρρευσαν στον Τύπο χθες, αλλά όχι η μεθοδολογία, ούτε οι βασικές μετρήσεις της. Φυσικά δεν διέρρευσε ούτε αυτός που πλήρωσε για την εν λόγω μελέτη.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνεχίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης οι ασφαλτοστρώσεις και οι συντηρήσεις σε οδούς της  Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.
Εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης οδοστρώματος πραγματοποιήθηκαν  στις οδούς Σβορώνου, Βασιλείου β΄ και Ανδρούτσου, Αγράφων, Αγίας Παρασκευής και  Σαλαμίνος, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τεχν. Υπηρεσίας του δήμου, ακολουθούν εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας.

Ο Δήμος Κατερίνης μεριμνώντας για την ασφαλή κι απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων  αλλά και για  την καλύτερη δυνατή κατάσταση του οδοστρώματος,  προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην συντήρηση του οδικού δικτύου στο Δήμο μας.

«ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝ’ ΟΨΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015-2016»

Σας κάνουμε γνωστό τι θα πρέπει να κάνει το σωματείο σας μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016.
          1.-Να καταθέσει στην Ένωση συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα (όταν θα σταλεί μαζί με την προκήρυξη πρωταθλήματος στο οποίο θα πάρει μέρος την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016). Ακόμη να καταβάλει μαζί με την δήλωση και το χρηματικό παράβολο που θα έχει ορισθεί από το Δ.Σ. της ΄Ένωσης και αναγράφεται κατά κατηγορία στο έντυπο της δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
          2.-Τα παραπάνω ισχύουν και για την δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.              
Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 17-8-2015
ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 17-8-2015

Δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας να κάνει τους πορτιέρηδες στις τράπεζες.

Δεν είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να κάνει τους πορτιέρηδες στις τράπεζες!
Είδαμε σήμερα το πρωί στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο της πόλης αστυνομικούς να είναι στην είσοδο της τράπεζας και να ρυθμίζουν το ποιος θα μπει και ποιος θα βγει.
Να βάζουν στην σειρά τους συνταξιούχους, και να απαντούν σε ερωτήσεις του στυλ:

Τι ώρα κλείνει η τράπεζα;
Μου πήρε ο μπροστινός μου την σειρά.
Πόσα χρήματα μπορώ να πάρω;
Ποιο νούμερο είναι τώρα μέσα;

Δεν γίνεται η αστυνομία να κάνει την δουλειά της τράπεζας, και η τράπεζα να κοιτάει…
Δεν είναι δυνατόν να κάνουν τους πορτιέρηδες σε μια «ιδιωτική» τράπεζα.

Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να προστατεύει τον πολίτη και όχι να ρυθμίζει τις ουρές στις τράπεζες!

Θερινός Κινηματογράφος στον Καπνικό Σταθμό: «Ψυχή βαθιά»

Ο Θερινός Δωδεκάλογος συνεχίζεται και αποχαιρετάει τον θερμό Ιούλιο κλείνοντας το πρόγραμμά του για τον μήνα αυτό με μια ακόμη βραδιά Θερινού Κινηματογράφου. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα προβάλει στον κήπο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης την ταινία «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη.

Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015, γύρω στις 21:30, μόλις το σκοτάδι σκεπάσει για τα καλά το φως της ημέρας, θα απολαύσουμε τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής του.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας λειτούργησε και λειτουργεί πάντα ανταποδοτικά. Δεν ζητάει ποτέ κάτι χωρίς αντίκρισμα. Κατανοεί τις δυσκολίες που όλοι μας καλούμαστε ακόμη μια φορά να αντιμετωπίσουμε, παραμένει όμως πιστή στις αρχές της και συνεχίζει το έργο της. Υποσχόμαστε, λοιπόν, μια υπέροχη βραδιά σε έναν πανέμορφο χώρο και ζητάμε από τους φίλους και τις φίλες της ομάδας ως αντάλλαγμα -όπως πάντα- αντί εισιτηρίου 2 κιλά τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο είτε φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι ποτέ δεν έπαψαν να στηρίζουν το έργο της ομάδας. Στο διάλειμμα της ταινίας η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα προσφέρει ποπ κορν σε όλους τους φίλους και τις φίλες.

Προβλήματα υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Κατερίνης.

Λόγω βλάβης των μηχανημάτων στα αντλιοστάσια ύδρευσης εξαιτίας των συχνών διακοπών της ΔΕΗ, πολλές περιοχές της πόλης έχουν διακοπή υδροδότησης.  Το πρόβλημα θα αποκατασταθεί σταδιακά έως αύριο ημέρα Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Η ΔΕΥΑΚ κάνει ότι είναι δυνατόν για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών και της πόλης. Ζητούμε συγνώμη από τους δημότες και παρακαλούμε να δείξουν κατανόηση στο πρόβλημα αυτό που έχει προκύψει.

Με εκτίμηση

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ - Ποια έγγραφα θα εκδίδονται ηλεκτρονικά

Την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, από το οποίο, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά 9 έγγραφα σχεδιάζει ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βερναρδάκης.
Τα 9 έγγραφα που θα εκδίδει το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ θα είναι:

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε διάφορες Κατασκηνώσεις, που λειτουργούν στην Πιερία.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:
•        Την Πέμπτη 16 Ιουλίου επισκέφθηκε την περίοδο των μεγάλων αγοριών που φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λάρισας, στην Παραλία Σκοτίνας, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Κύριλλο Ιατρό.
•        Την Κυριακή 19 Ιουλίου επισκέφθηκε την περίοδο των μεγάλων αγοριών που φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Κατερίνης, στη Βροντού, με υπεύθυνο τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Μαρινόπουλο.
•        Την Τετάρτη 22 Ιουλίου επισκέφθηκε την περίοδο των μεγάλων κοριτσιών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιών καί Νέων, στον Άγιο Γεώργιο Ρητίνης, με υπεύθυνο τον Ιερέα Παναγιώτη Τιμαμόπουλο.

•        Την Πέμπτη 23 Ιουλίου συναντήθηκε με 20 στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, συνοδευόμενα από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Διονύσιο Πατσάνη.