Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως στον Καθεδρικό Nαό της Κατερίνης

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της Κατερίνης τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Θείας Αναλήψεως στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 

Του Πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικαίας κ. Αλεξίου, Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), και του οικείου ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος κατά την διάρκεια του κηρύγματος του αναφερόμενος στην σημαντικότητα του μυστηρίου της Αναλήψεως τόνισε πως ο Χριστός με την Ανάληψη του προσέφερε χαρά όχι μόνο στον Ουρανό αλλά και επί της γης αφού μας άνοιξε και πάλι την είσοδο για την Βασιλεία των Ουρανών δίνοντας μας την ευκαιρία να εισέλθουμε σε αυτήν μεσώ της επίγειας μας ζωής. 

Υπογράμμισε, τέλος, τα λόγια του υμνογράφου ''Μην μας αφήσεις ορφανούς '' και προέτρεψε όλους να το ζητούν από τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον πατέρα όλων μας.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ της football league.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής και η βαθμολογία των πλέι-οφ έχουν ως εξής:

ΗΡΑΚΛΗΣ – Λάρισα 1-0

ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου 1-0

Παναχαϊκή – Απ. Σμύρνης 4-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

AEK 22

ΗΡΑΚΛΗΣ 19

Απ. Σμύρνης 7

Λάρισα 6

Ολ. Βόλου 4


Παναχαϊκή 3

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Αφήνεις ένα βιβλίο που δε χρειάζεσαι πια και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου. Τόσο απλά. Τόσο γρήγορα. Είναι ανοιχτή στο κοινό, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως και τις 20:00.

Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ προτείνει..


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΕΩΝ Δ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ Σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης


Με ενημέρωση μαθητών του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης ολοκληρώθηκε στις 4/5/15 το ετήσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων πρόληψης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.) Πιερίας «Σεξουαλικότητα και εφηβεία».
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας με παιδαγωγικό συντονιστή τον Υπεύθυνο Σ.Σ.Ν. και με τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς στην παρέμβαση συνεργάστηκαν τα στελέχη του Νοσοκομείου κ. Αγγελική Τσαβέλη, Ψυχολόγος του Γ.Ν. Κατερίνης και κ. Βασίλειος Γ. Τσιλιώνης, Ιατρός Μαιευτικής-Γυναικολογίας Γ. Ν. Κατερίνης.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος δώδεκα σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε πρόσκληση ενδιαφέροντος του Σ.Σ.Ν.

Νέα τμήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κατερίνης

Ξεκίνησε ακόμα ένα νέο τμήμα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το νέο τμήμα πραγματοποιείται στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγιάννη με θέμα: «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες».

ΤΡΙΔΥΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ-ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ ΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ



ΤΡΙΔΥΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ (TAC)
Αθροιστική κεφαλαλγία  - Συνεχής ημικρανία  - Παροξυσμική SUNCT / SUNA
Συχνότητα (ανά ημέρα)         1 - 8          20       100
Διάρκεια (λεπτά)                    30 - 180    2 - 30     1 - 5
Φωτοφοβία / φωνοφοβία -      50%      40%      25%
Ανησυχία / διέγερση -                 65%      65%     25%
Εκλυτικοί παράγοντες -               90%      80%     65%
Αλκοόλ  -                                          +++        +           -
Δερματικοί   -                                    -            -         +++
Ημικρανικά χαρακτηριστικά με τις κρίσεις
Ναυτία                                   50%        40%                   25%
Φωνοφοβία / φωτοφοβία       65%        65%                   25%
Δράσεις θεραπειών
Οξυγόνο   -                                     70%      Καμία δράση        Καμία δράση
Σουματριπτάνη 6mg -                     90%            20%                 < 10%


Ινδομεθακίνη -                         Καμία δράση      100%               Καμία δράση

Την Παρασκευή 22/05/2015 και ώρα 14:00 η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κατερίνης για τα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.( Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για όσους γονείς θέλουν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση.)


Νέο τμήμα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κατερίνης

Ξεκίνησε ακόμα ένα νέο τμήμα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το νέο τμήμα πραγματοποιείται στην Κατερίνη με θέμα: «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες».

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή της η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου- Μελετλίδου: Το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες» ήταν επιλογή-επιθυμία πολλών δημοτών μας, γι΄αυτό μετά την κοινότητα του Άνω Αγιάννη σειρά πήρε η δημοτική κοινότητα Κατερίνη.


Το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες» αποτελεί την ενδεδειγμένη προληπτική προσέγγιση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας του ανθρώπου. Οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι τη χρησιμότητα των πρώτων βοηθειών και να αποκτήσουμε όλοι μας αυτές τις εξειδικευμένες γνώσεις. Ας μη ξεχνάμε ότι η γνώση είναι δύναμη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ              
 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
Πλουτάρχου 9    προς φίλους και μέλη του συλλόγου
Τηλ. & FAX 23510-35884
Site: thrakaterinis.blogspot.com                                                               
  e-mail:s.thrakon.kat@gmail.c



Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ. ο Σύλλογος θα γιορτάσει τα «Ελευθέρια της Θράκης», ενώ θα πραγματοποιηθεί και η τελετή ονομασίας της Πλατείας Θρακών στην συμβολή των οδών Αρτεσκού, Φιλλελήνων, Φιλώτα, Ρ.Φεραίου και Αθ. Διάκου.
Στην εκδήλωση μνήμης της Απελευθέρωσης της Δυτικής Θράκης θα συμμετέχει η χορωδία των Συλλόγων Θρακών και Μικρασιατών, συνοδεία του χοράρχη κ. Νίκου Πατρή.
Επίσης θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Θρακών, Θρακικός Γανόχωρας και Ανατολικοθρακών Περίστασης

Με  τιμή

Το Δ.Σ.

2η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «ΣΤΗΡΙΖΩ» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


Αν ήσουν εγώ…

Μια συγκλονιστική εμπειρία ζωής είχαν την δυνατότητα να βιώσουν όσοι και όσες επισκέφτηκαν τα τέσσερα περίπτερα που είχαν στήσει στην κεντρική πλατεία Κατερίνης τα μέλη του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Επισκεφτήκαμε και τα 4 περίπτερα και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, αλλά και το τι μας δηλώσανε οι υπεύθυνοι.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριος Φαρμάκης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Πιερίας για θέματα που αφορούν στον τομέα της υγείας του Ν. Πιερίας και τις νεότερες εξελίξεις.
       Οι συνταξιούχοι κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας και του Ε.Σ.Υ.
       Ενημερώθηκαν από τον Διοικητή  για τις τελευταίες εξελίξεις στο Νοσοκομείο, ότι δηλαδή ήρθαν 4 νέοι ιατροί, Οφθαλμίατρος, Ορθοπεδικός, Ακτινολόγος και Καρδιολόγος,  και ότι αρχίζουν να επαναλειτουργούν η Οφθαλμολογική Κλινική και το Τμήμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού. Μετά τη πρόσληψη αυτή θα ενισχυθεί μόνιμα με Καρδιολόγο και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
     Παρόλο όμως αυτές τις θετικές εξελίξεις τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν λύθηκαν.
     Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου.


                                                                                                         Ο Διοικητής


                                                                                                    Αστέριος Φαρμάκης      

Προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Ο Χάρης Τζαμακλής παρευρέθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 στην Ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΣΑμεΑ σε συνεργασία με τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης στο πλαίσιο λήξης του προγράμματος, που υλοποίησαν από κοινού, με τίτλο «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε εξήρε τις δράσεις της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης και αναφέρθηκε στο κοινοβουλευτικό έργο που έχει καταθέσει με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα των ΑμεΑ, δεδομένης της ιδιαίτερης ευαισθησίας προς τις κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την προστασία του κοινωνικού κράτους.

ERASMUS+ ΣΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


"ΣΤΗΡΙΖΩ" (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων, Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πιερίας.)

Από σήμερα η «ΑΛΗΘΕΙΑ» φιλοξενεί και στηρίζει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΣΤΗΡΙΖΩ» (Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων, Ατόμων με Αναπηρία Ν. Πιερίας.)

Με ένα κλικ στο banner του «ΣΤΗΡΙΖΩ» δεξιά στην οθόνη του υπολογιστή σας μεταφέρεστε στην σελίδα του στο facebook όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.






ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 17ης Μαΐου 2015 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Καρυώτης Κωνσταντίνος  
Πρόεδρος
Κυρίτσης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος
Τουλιοπούλου Αναστασία
Γενική Γραμματέας
Καρπούζας Ευάγγελος
Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας
Κακούρης Γρηγόριος
Ταμίας
Μπούσιου Βασίλειος
Έφορος Ιστιοπλοΐας & Αναπληρωτής Ταμίας
Μαρέτης Κωνσταντίνος
 Έφορος Κάνοε - Καγιάκ
Νικολαΐδης Ιωάννης
Έφορος Κωπηλασίας
Μπούσιου Κωνσταντίνος
Έφορος Υλικού - Εγκαταστάσεων & Ειδικός Γραμματέας
Σακκάς Κωνσταντίνος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Κουτλουμπάσης Αθανάσιος
Μέλος


Ο
Πρόεδρος
Καρυώτης Κωνσταντίνος










Η
Γενική Γραμματέας
Τουλιοπούλου  Αναστασία


 









Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΚΩΝ/ΝΟ!

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

Η ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


     Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 οι Ποντιακοί Σύλλογοι Ν.Πιερίας οργάνωσαν εκδηλώσεις μνήμης. Με τη συμμετοχή αρκετών πολιτιστικών συλλόγων μετά την επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία με πομπή όλοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία Γενοκτονίας στην οδό 19ης Μαΐου όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.
     Ευχή όλων είναι η θλιβερή αυτή επέτειος να μη μείνει μια τυπική εκδήλωση τιμής στα 353.000 θύματα αλλά ουσιαστική για αναγνώριση από όλο τον πολιτισμένο κόσμο. 

Από το Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.     

9 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Με τη συμμετοχή  360 αθλητών από 14 σωματεία, διεξήχθησαν την Κυριακή 10 Μαΐου, στη λίμνη της Καστοριάς, οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, στη μνήμη του Κοσμά Μασιακού.

Ο Ηρακλής κλείνει σήμερα τον φαύλο κύκλο του μεγαλύτερου σκανδάλου του Ελληνικού ποδοσφαίρου και επανέρχεται στον φυσικό του χώρο, την Α΄ Εθνική!!!


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί θερμότατα τον νέο  Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κύριο Ευάγγελο Φαλάρα, ο οποίος με ευχαρίστηση αποδέχτηκε την πρόσκληση του Τμήματος και αφού προσήλθε στο κτήριο του Ε.Ε.Σ.  Αγίας Παρασκευής 33,  δίδαξε στους Εθελοντές της καινούριας εκπαιδευτικής σειράς για τις αιτίες δημιουργίας μίας πυρκαγιάς και τους διάφορους τρόπους κατάσβεσής της, ανάλογα με την αιτία που προκλήθηκε.  Αναφέρθηκε στους  επιπλέον κινδύνους που διατρέχει ένας πυροσβέστης,  ιδίως όταν πρόκειται  για πυρκαγιά σε κλειστό χώρο,  καθώς και για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται πριν, αλλά και κατά τη διαδικασία της κατάσβεσης.  Η παρουσίαση του μαθήματος έγινε με τέτοιον τρόπο που προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον των Εθελοντών,  με αποτέλεσμα να τεθούν πάρα πολλές ερωτήσεις  στις οποίες ο κύριος Διοικητής απάντησε λεπτομερώς.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης στον Πιερικό Αρχέλαο | Ακαδημίες


Οι ακαδημίες του Πιερικού Αρχέλαου θα υποδεχθούν την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 5μμ τον πρώην αθλητή του συλλόγου και νυν του Iowa State Γιώργο Τσαλμπούρη.Πρόκειται για μια εκδήλωση με μουσική,πανηγυρικό κλίμα και φυσικά πολύ μπάσκετ.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης θα παίξει μπάσκετ με τα παιδιά της ακαδημίας,θα μοιραστεί μαζί τους τις εμπειρίες του και θα τους μοιράσει δώρα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Τσαλμπούρης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



  Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα θεραπευτικής κολύμβησης του Τ.Ε.Ε Ειδικής αγωγής Κατερίνης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την καθηγήτρια φυσικής αγωγής  κ. Βασιλού Σοφία στην εσωτερική πισίνα του ξενοδοχείου << Δανάη >> στην Κατερινόσκαλα.
  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τρείς μαθητές δύο αγόρια και ένα κορίτσι που έχουν κινητικές δυσκολίες και χρησιμοποιούν αμαξίδια. Η θεραπευτική κολύμβηση παράγει τη μυϊκή χαλάρωση, βελτιώνει την κίνηση και τη σταθερότητα του κορμού. Εκτός των άλλων συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, είναι αρκετές φορές ο μόνος τρόπος για ανεξάρτητη κίνηση. Το κολύμπι καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Έτσι λοιπόν είναι πολλαπλά τα οφέλη.
  Ευχαριστούμε θερμά τη γυμνάστρια κ. Βασιλού Σοφία για την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος της θεραπευτικής ιππασίας.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η Μετανάστευση στην Ελλάδα – Έντεκα μύθοι και περισσότερες αλήθειες

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ξεκινάει τον «Θερινό Δωδεκάλογο 2015» με μία ανοιχτή συζήτηση, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ώρα 20:30, σχετικά με το μεταναστευτικό,
στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια, το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα το οποίο με διαφορετικές μορφές επανέρχεται μονίμως, καταλαμβάνοντας κεντρική θέση στη δημόσια συζήτηση. Στη συζήτηση αυτή επικρατούν συνήθως στρεβλές αντιλήψεις και συσκοτίζονται τα πραγματικά δεδομένα, καθώς η μετανάστευση συνιστά αντικείμενο πολιτικής χρήσης και μιντιακής εκμετάλλευσης. Με ευθύνη των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης και χάρη στη συστηματική παρέμβαση της Ακροδεξιάς, δημιουργούνται κοινωνικοί μύθοι, ενίοτε και καταστάσεις «ηθικού πανικού», πράγμα που καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την κατανόηση της πολυπλοκότητας του φαινομένου και, φυσικά, τη νηφάλια αντιμετώπισή του.

Διαλέξαμε, λοιπόν, έντεκα από τους πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με τη μετανάστευση στην Ελλάδα και σας καλούμε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ώρα 20:30, στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, να τους συζητήσουμε.

Αξιοποιώντας στοιχεία και μελέτες, από το ομώνυμο βιβλίο του Ιδρύματος «Roza Luxemburg» θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα σε κάθε θέμα και πως φανταζόμαστε μια  δίκαιη και ρεαλιστική πολιτική για την μετανάστευση.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)

info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η διεθνής έκθεση φωτογραφίας της Εφορείας Φωτογραφίας «ΊΡΙΔΑ» της Εστίας Πιερίδων Μουσών το Σάββατο βράδυ της 16ης Μαϊου.


Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων για τον πολιτισμό με τίτλο:
“EUROPEAN CULTURAL HERITAGE –
A MELTING POT OF CULTURES THROUGH THE ART OF PHOTOGRAPHY”


και θα διαρκέσει μέχρι και την 27 Μαϊου. Συμμετέχουν φωτογράφοι, εκτός της Ελλάδας, και από την Γερμανία, την Πολωνία και την Τουρκία. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν  από τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης κ.Παυλίδη Θεόδωρο και τον Πρόεδρο της Εστίας κ.Πολυχρονίδη Τάσο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός ερευνητής φωτογραφίας κ.Παπαϊωάννου Ηρακλής. Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν παλιά μέλη της Εστίας με πολύχρονη προσφορά στην Εστία, όπως ο επί 26 χρόνια πρόεδρος Κωνσταντινίδης Κώστας. Οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στην έκθεση απολαμβάνοντας τα βιολογικά κρασιά του Κτήματος Κούρτη, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης. Επίσης η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά και από μουσικούς της Εστίας, οι οποίοι απέσπασαν τα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων.
                                                                              -Η-
                                                              Εφορεία Φωτογραφίας της
                                                  Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης


Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής << Θερμά συγχαρητήρια για την παράσταση >>



  Συνεχίζοντας την παράδοση η θεατρική ομάδα του Τ.Ε.Ε Ειδικής αγωγής, παρουσίασε σε δύο παραστάσεις μία το πρωί για μαθητές σχολείων και μία το απόγευμα για γονείς, κηδεμόνες και φίλους την  Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 στο Πνευματικό κέντρο <<Εκάβη>> τη μουσικοθεατρική παράσταση << Φύσα θάλασσα πλατιά>> μια διασκευή από το διήγημα του Αντρέα Καρκαβίτσα << η θάλασσα >>.
  Οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, μας ταξίδεψαν, μας τραγούδησαν, μας χόρεψαν και μας συγκίνησαν. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε ακόμα πιο μεγάλες και πιο εξαιρετικές παραστάσεις.
  Ευχαριστούμε το 9ο και το 13ο δημοτικά σχολεία Κατερίνης που ήρθαν στην  πρωινή παράσταση.
  Ευχαριστούμε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπέτυ Σκούφα, τον εκπρόσωπο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουκοδήμο, την τέως βουλευτή κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Στέφανο Μπιτόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παπαζιώγα Νίκο. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τη φιλόλογο ειδικής αγωγής την κ. Θεοδώρα Γιαννακίδου, τις καθηγήτριες κ. Γουλαγιάννη Αναστασία, Ιατρούδη Φωτεινή, Μπέλλα Μαρία, που βοήθησαν εμψύχωσαν, συμπαραστάθηκαν, έπαιξαν και χόρεψαν μαζί με τα παιδιά και όλους τους καθηγητές που με κάθε τρόπο βοήθησαν.
  Ευχαριστούμε και τον ΟΠΠΑΠ του δήμου Κατερίνης για τη βοήθεια του.
  
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές.

Για το Δ.Σ
Του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων
Ο Πρόεδρος

Ίτσιος Σπύρος

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 20-05-2015