Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καθαρισμός και Ναυαγοσωστική Προστασία Ακτών


Μέτρα καθαριότητας και ναυαγοσωστικής προστασίας λαμβάνει άμεσα ο Δήμος Κατερίνης προκειμένου να υποδεχτεί και φέτος, στις χαρακτηρισμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες του, τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Έχουν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις που αφορούν τον καθαρισμό των ακτών και τη ναυαγοσωστική κάλυψη κατά μήκος των παραλιών του Δήμου μας, οι οποίες αφορούν 10 θέσεις ναυαγοσωστών σε ισάριθμους ναυαγοσωστικούς πύργους (παρατηρητήρια), τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα σημεία κατά μήκος των 5 ακτών του Δήμου Κατερίνης, Κορινού, Καλλιθέας, Παραλίας, Περίστασης και Ολυμπιακής Ακτής, προστατεύοντας συνολικά μήκος 5.900 μέτρα. Η περίοδος της ναυαγοσωστικής κάλυψης θα διαρκέσει από την 1η Ιουνίου έως τις 31η Αυγούστου, ενώ τα μηχανήματα αμμοκαθαρισμού θα δουλεύουν έως και το μήνα Σεπτέμβριο.


Ο συνολικός προϋπολογισμός της δαπάνης για την ναυαγοσωστική προστασία και για τον καθαρισμό των ακτών ανέρχονται στα ποσά των 109.385,00 ευρώ και 47.373,00 ευρώ αντίστοιχα.


Τέλος, φρόνιμο είναι να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η καθαριότητα των ακτών, όσο και η τήρηση των κανόνων ασφαλούς κολύμβησης, είναι υπόθεση που πρέπει να αφορά ενεργητικά και τους ίδιους τους λουόμενους - επισκέπτες.

Το βιβλιοπωλείο Νέστωρ προτείνει:



Προκρίθηκαν Νικολαΐδου-Ασουμανάκη


Ένα από τα πιο δυνατά ελληνικά πληρώματα, αυτό του διπλού σκιφ με τις Νικολαΐδου-Ασουμανάκη, επιβεβαίωσε την ποιότητα του και πήρε την πρόκριση για τους αυριανούς ημιτελικούς.

Το ελληνικό δίδυμο αγωνίστηκε στην πρώτη σειρά των προκριματικών και με χρόνο 6:55.390 τερμάτισε στη δεύτερη θεση της σειράς, έχοντας την έκτη καλύτερη επίδοση από όλα τα πληρώματα. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο κοπέλες μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό. Να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα νέο πλήρωμα με την Ασουμανάκη να έχει μόλις συμπληρώσει τα 18 χρόνια…

Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: Δεκαοχτώ χιλιάδες εποχιακά ανθοφόρα φυτά δίνουν ΧΡΩΜΑ στην πόλη μας. Εξ΄αρχής είχα ως βασικό στόχο, να γίνουν παρεμβάσεις που θα αλλάξουν αισθητικά και ουσιαστικά την εικόνα της πόλης. Στηρίζομαι στην ευαισθησία των συμπολιτών μας ώστε να κρατήσουν ζωντανά τα χρώματα που ομορφαίνουν την πόλη μας, προστατεύοντας τα από κακόβουλες ενέργειες.



«Τρωάδες» του Ευριπίδη, σήμερα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, ώρα 20:30, πρεμιέρα θεατρικών παραστάσεων στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχει πάντα μια έκπληξη για τις φίλες και τους φίλους της. Η νέα θεατρική σκηνή στην καταπράσινη αυλή του Καπνικού Σταθμού, φωταγωγημένη,  με φόντο τους παλιούς φούρνους, τα ιστορικά ξηραντήρια καπνού της πόλης μας, δεν θυμίζει τίποτε από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
Στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους Εκάβη θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες γυναίκες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών. Ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες διατυπώνει ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Μια εκπληκτική ερμηνεία από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου.
Είσοδος ελεύθερη (τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ).

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

            


Σοφία Μαυρίδου: «Εφαρμογή μιας τουριστικής πολιτικής με σεβασμό στη φυσική και στην πολιτισμική κληρονομιά, η οποία να ενισχύει τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη»

Η προβολή και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου,  με το Γενικό Διευθυντή της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλη, εκπροσώπους του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ Κεντρικής Μακεδονίας και τα μέλη του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και 25ο Νηπιαγωγείο αποχαιρετούν την σχολική χρονιά με μια υπέροχη γιορτή. Είστε όλοι καλεσμένοι!


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχεται στο γραφείο της τον Αντιπεριφερειάρχη της Πολωνικής πόλης Police, καθώς επίσης και κλιμάκιο της τοπικής αυτοδιοίκησης της πολωνικής πόλης



Σοφία Μαυρίδου: “Ελλάδα και Πολωνία είχαν, έχουν και πάντα θα έχουν δεσμούς, υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση μεταξύ μας και είναι σημαντικό να υπάρχουν ακόμη πιο στενές σχέσεις, καθώς οι ευκαιρίες για συνεργασία είναι υπαρκτές και υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν για συνεργασία σε επίπεδο Αντιπεριφερειών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ





Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί υψηλότατους καταλογισμούς για τη μη ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων στο πλαίσιο των άμεσων ενισχύσεων και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Εξαιτίας αυτών μέχρι σήμερα υπήρξε σημαντική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Μόλις πριν λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε νέο πρόστιμο από την Ε.Ε., αυτή τη φορά για τη διαχείριση των βοσκοτόπων. Είναι ύψους 322 εκατ. ευρώ και αφορά στην περίοδο 2009-2011, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία προστίμου και για την περίοδο 2012-2014. Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει ο κίνδυνος να ζητηθεί από την Ε.Ε. η ανάκτηση των καταλογισμών από τους ίδιους τους αγρότες.

Παράταση έως 26 Ιουνίου 2015 της ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών προς τον Δήμο Κατερίνης

Από το Δήμο Κατερίνης ανακοινώνεται ότι:
    Σε εφαρμογή του Ν.4321/2015 «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», παρέχετε η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών έως 26/05/2015 συµπεριλαµβανοµένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήµα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύµφωνα µε το ν. 1337/1983.

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποιων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκδήμος


Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
 Θέμα: Ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου λόγω του κλειστού ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίσταται καθημερινά ο αγροτικός κόσμος της χώρας αφού συνεχίζει να παραμένει κλειστό, ήδη από τις 31 Ιανουαρίου 2015 και για 4 σχεδόν μήνες μέχρι και σήμερα, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

7η Αιμοδοσία ΤΕΙ Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 με μεγάλη επιτυχία η 7η αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Κατερίνη) του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης που για μία ακόμη φορά επέδειξε άψογο επαγγελματισμό στη διεξαγωγή της διαδικασίας.


Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα, 29 Μαΐου 2015