Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχεται στο γραφείο της τον Αντιπεριφερειάρχη της Πολωνικής πόλης Police, καθώς επίσης και κλιμάκιο της τοπικής αυτοδιοίκησης της πολωνικής πόλης



Σοφία Μαυρίδου: “Ελλάδα και Πολωνία είχαν, έχουν και πάντα θα έχουν δεσμούς, υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση μεταξύ μας και είναι σημαντικό να υπάρχουν ακόμη πιο στενές σχέσεις, καθώς οι ευκαιρίες για συνεργασία είναι υπαρκτές και υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν για συνεργασία σε επίπεδο Αντιπεριφερειών





Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ο Αντιπεριφερειάρχης της Police, Cezary Arciszewsky, ο Δήμαρχος, Wladystaw Diakun, η πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου, Anna Ryl και ο σύμβουλος του Δημάρχου, Witold Krol. Η αντιπροσωπεία της τοπικής αυτοδιοίκησης της πολωνικής πόλης συνοδευόταν από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού και συγκεκριμένα από τη πρόεδρο, Κατερίνα Βελλή, το γραμματέα, Μπαχτσεβάνο Θεόδωρο και την ταμία του συλλόγου, Ευαγγελία Κουτέλα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας καλωσόρισε το Μορφωτικό Σύλλογο, καθώς επίσης τον ομόλογό της και το κλιμάκιό του από την Πολωνία, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για αρκετή ώρα για τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, και συγκεκριμένα της Πολωνίας και της Π.Ε. Πιερίας, καθώς ένα σημαντικό μέρος των τουριστών της περιοχής μας προέρχεται από τη χώρα αυτή. Η κα Μαυρίδου έκανε λόγο για το ενδεχόμενο επίσκεψης της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α., στην οποία προΐσταται, στην Police με σκοπό τη συνεργασία με τον πολωνικό πολιτιστικό οργανισμό.

Η κα Μαυρίδου απευθυνόμενη στους επισκέπτες της δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι μεγάλη μας χαρά που βρίσκεστε στη χώρα μας και μάλιστα στην Πιερία, προσκεκλημένοι από το Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Κορινού, ενός συλλόγου με πλούσια δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Οι δύο χώρες είχαν, έχουν και πάντα θα έχουν δεσμούς, υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση μεταξύ μας και είναι σημαντικό να υπάρχουν ακόμη πιο στενές σχέσεις, καθώς οι ευκαιρίες για συνεργασία είναι υπαρκτές και υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν για συνεργασία σε επίπεδο Αντιπεριφερειών. ”. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια περαιτέρω συνεργασίας φορέων των δύο περιοχών, Police και Πιερίας.

Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη μνεία μεταξύ των δύο πλευρών για το γεγονός, ότι η Πιερία αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Πολωνούς τουρίστες εδώ και δεκαετίες, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος από και προς την Πολωνία.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων, ενώ το κλιμάκιο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Police δήλωσε πως θα περιμένει την Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες της να επισκεφθούν την Πολωνία, με την κα Μαυρίδου να ανταποκρίνεται θετικά.