Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον Κώστα Ήσυχο, Ζήση Ζάννα και Θέμο Τζήμα, με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάση.

Τα στελέχη της ΛΑ.Ε διατύπωσαν την συνεπή και σταθερή θέση του πολιτικού μετώπου για μια ενεργή και συνεχή στήριξη του δικαίου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Επισήμαναν την απαράδεκτη και απάνθρωπη πολιτική των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού που εντείνει την ωμή βία, με δολοφονίες ακόμη και ανηλίκων. Η σημερινή ιντιφάντα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κατεχόμενα έχει ανάγκη την στήριξη και δυναμική αλληλεγγύη του Ελληνικού λάου, τούτη τη στιγμή, δήλωσαν τα στελέχη της ΛΑ.Ε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος για την υποδοχή της Τίμιας Ζώνης Της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κατερίνη. Και η επίσκεψη μας στον πρώην Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος όπου αναφέρθηκε στις προετοιμασίες και την οργάνωση της υποδοχής της Τίμιας Ζώνης Της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κατερίνη.

Μαζί του ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης.

Ο κ. Γεώργιος είπε ότι είναι ευλογία να φιλοξενούμε στην Κατερίνη την Αγία Ζώνη και αυτό από μόνο του είναι ένα ιστορικό γεγονός.

ΠΙΕΡΙΑ-ΗΜΑΘΙΑ ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ
Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ – Ε.Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ 2-0

80 Λεπτό Κατσιούλης 1-0
66ο Λεπτό Ασλανίδης 2-0

Πραγματοποιήθηκε στις (20/10) η σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας με εκπροσώπους από όλα σχεδόν τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του νομού, παρουσία του μέλους της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ.


Μετά την ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση από τον παραπάνω συνάδελφο ακολούθησαν τοποθετήσεις και  γόνιμος διάλογος μεταξύ των συνδικαλιστών που κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα και αποφάσεις:

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Οι εργαζόμενοι στα 5αμηνα οργανώνονται,  αμφισβητούν την εκμετάλλευση στα  προγράμματα  ανακύκλωσης  της ανεργίας.
Κοινή  διαπίστωση όλων των εργαζομένων  που συμμετείχαν  στην πρώτη    Συνέλευση,  που κάλεσε  το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘’Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, στα 5αμηνα  κοινωνικής απασχόλησης  ήταν  αποκαλυπτική  για της συνθήκες  δουλειάς που επικρατούν σε αυτά.
Εργαζόμενοι  που δουλεύουν για λίγα ευρώ, σε  ένα  καθεστώς  σύγχρονης σκλαβιάς,  χωρίς  μέτρα προστασίας για την υγιεινή  και  την ασφάλεια  στην καθαριότητα, και όχι  μόνο.  Δεν τους  δίνουν γάντια, μάσκες, γάλα, φόρμες,  παπούτσια, δεν παίρνουν  άδειες,  σε  αρκετές  περιπτώσεις  δεν  τηρείτε  ούτε το ωράριο. Εργαζόμενοι που δουλεύουν Σάββατο και Κυριακή χωρίς  να παίρνουν το 25% και το 75%  αντίστοιχα,  χωρίς το ανθυγιεινό  επίδομα  στο χώρο της καθαριότητας  όπως  προβλέπει ο νόμος  κλπ.

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Βιολογία.


Δήμος Κατερίνης: Μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στη Δράση για τον «Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού»


Με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση και μαζική συμμετοχή από τις γυναίκες της Κατερίνης, σε εξέλιξη είναι η Δράση για τον «Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού», που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη».

ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΛΕΞΕΙΣ...

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας διοργανώνει ποιητική βραδιά την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 μ.μ. στην Αστική Σχολή Κατερίνης, παράλληλα με την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών, των μελών του συλλόγου στον ίδιο χώρο.
Όλοι οι ποιητές είναι ευπρόσδεκτοι να διαβάσουν τα ποιήματά τους.

Το πρώτο 10ημερο του Νοέμβρη η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης θα κάνει την πρώτη διανομή τροφίμων και ρούχων.

Μη διστάζεις, έχεις δύναμη!

Η ενέργεια αυτή δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας, είναι πράξη αλληλεγγύης στη λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από τις ταξικές πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ!!!


Με την ευκαιρία της αποστολής σήμερα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, ας θυμηθούμε το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν...
"Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.
Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στην φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.
Επιπλέον πρόκειται για την φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π. Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ."

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

http://www.e-pieria.gr/news-2/social/6557-enfiasyriza

Δημοτική αρχή Κατερίνης: περί ευαισθησίας ο λόγος

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης, ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Κεραμιδιώτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Ντόντης, προκειμένου να ενημερώσουν τους δημότες της Κατερίνης σχετικά με το πράσινο στην πόλη μας.
Αφού μας ανακοίνωσαν τα θεαματικά αποτελέσματα της «περιβαλλοντικής» πολιτικής τους, η οποία εκτίναξε τον αριθμό των δέντρων που έχει η πόλη της Κατερίνης στα 7.134 δέντρα από 5.460 που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως δήλωσαν,  τα έβαλαν με τους πολίτες που δεν συμμερίζονται την ευαισθησία των δημοτικών αρχόντων και δεν φροντίζουν τα δέντρα, κόβουν μάλιστα κλαδιά, που πιθανόν είχαν μπει στα μπαλκόνια και στα σπίτια τους. 
Δήλωσαν μάλιστα πως κάτι τέτοιο αποτελεί «κοινωνικό έγκλημα», δεν θα ανεχτούν άλλο τέτοιες καταστάσεις και θα προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Οι δημότες θα πληρώσουν έτσι ή αλλιώς την μάλλον βέβαιη μεταφορά των απορριμμάτων μας στον ΧΥΤΑ Κοζάνη;

Η τυχόν μεταφορά των απορριμμάτων της Κατερίνης στο ΧΥΤΑ Κοζάνης με κόστος 15 ευρώ το τόνο δεν θα επιβαρύνει τους δημότες της Κατερίνης ισχυρίζεται ο δήμαρχος Κατερίνης σύμφωνα με τοπικό site, αλλά τον Δήμο.
 Δηλαδή κ. δήμαρχε ο δήμος από που θα βρει τα χρήματα; Είτε θα κάνει λιγότερα έργα, είτε θα μειώσει άλλες δαπάνες, είτε θα προέλθουν από άλλα έσοδα.
Επειδή όμως αναφορά όλων αυτών είναι οι δημότες είναι αδιάφορο για τους δημότες αν θα πληρωθούν ως δημοτικά τέλη ή ως μείωση δημοτικών έργων κλπ. Εκτός αν κάνετε σπατάλες και τις περιορίσετε ή αν προέλθει από την μισθοδοσία των αιρετών.
 Ή όχι;


Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ... (Πως «χτίζεται» το γερμανικό «θαύμα»)

Νίκος Σαλπιστής , μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ

Οι ειδήσεις δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη (22-10-2015).
[Γερμανική πολυεθνική έδινε «δώρα» σε γιατρούς νοσοκομείων και καθηγητές Ιατρικής για να προωθήσει τα φάρμακά της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «συνολικά την περίοδο 2005 - 2009 διακινήθηκαν τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ».

Για τον Βαγγέλη. «Πώς να σε λησμονήσω…»

Δεν είναι λίγες οι στιγμές στην ζωή μας κατά την οποία αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε εγκλωβισμένοι σε υποχρεώσεις, έγνοιες και προβλήματα που μας καθηλώνουν, περιορίζουν την ελευθερία μας και δεν μας επιτρέπουν να διακρίνουμε τις αληθινές αξίες και προτεραιότητες.

Μια τέτοια αξία, ένα λαχείο ζωής μου έλαχε και μένα όταν, εκ Θεού, γνώρισα το 1987 στο πανεπιστήμιο, τον αλησμόνητο φίλο μου, τον Βαγγέλη.

Έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, σε συνδυασμό και με την απώλεια της μητέρας μου, με έκανε να αισθανθώ φτωχός και ταυτόχρονα πλούσιος. Φτωχός γιατί έχασα ένα σπουδαίο άνθρωπο, ένα δυνατό στήριγμα, έναν ΦΙΛΟ. Πλούσιος γιατί φόρτωσα μέσα μου ιδανικά που αγνοούσα και ήταν αναγκαία για να με κρατήσουν όρθιο.

ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11πμ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, μικρομεσαίοι,

Μην αφήσουμε να κάνουν τη ζωή μας λάστιχο, χωρίς Σ.Σ.Ε, να δουλεύουμε για λίγα ευρώ, να μειώσουν  παραπέρα  τους μισθούς και τις συντάξεις μέσω της  φοροληστείας και γενικά ότι απέμεινε απ’ το ψευτοεισόδημα της λαϊκής  οικογένειας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΩΝ Ε.Ε.Σ.

Σύμφωνα με τα άρθρ. 8 &11 του Καταστατικού του Ε.Ε.Σ. και σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ., ληφθείσα κατά τη συνεδρίαση της 28-09-15, ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ., στο κτήριο του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., οδός Αγ. Παρασκευής 33, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Μελών του Τμήματος, με σκοπό την ανάδειξη:
Α. Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης,
Β. Εκλεκτόρων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις Αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ., οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Δραστηριότητες Ε.Ο.Σ. Πέτρας. (Αγία Κόρη-Kλεφτόβρυση) (Βίντεο)



Την Κυριακή 18/10/2015 πραγματοποιήθηκε ορειβατική διαδρομή Αγία Κόρη-Kλεφτόβρυση , οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές αν και σε κάποια σημεία η συννεφιά έκοβε την θεά , η μέρα έκλεισε σε γνωστό καφέ της Βρόντους Πιερίας όπου και συζητήθηκαν η εμπειρίες που αποκόμισαν από τη διαδρομή τα μέλη του Συλλόγου.