Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον Κώστα Ήσυχο, Ζήση Ζάννα και Θέμο Τζήμα, με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάση.

Τα στελέχη της ΛΑ.Ε διατύπωσαν την συνεπή και σταθερή θέση του πολιτικού μετώπου για μια ενεργή και συνεχή στήριξη του δικαίου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Επισήμαναν την απαράδεκτη και απάνθρωπη πολιτική των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού που εντείνει την ωμή βία, με δολοφονίες ακόμη και ανηλίκων. Η σημερινή ιντιφάντα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κατεχόμενα έχει ανάγκη την στήριξη και δυναμική αλληλεγγύη του Ελληνικού λάου, τούτη τη στιγμή, δήλωσαν τα στελέχη της ΛΑ.Ε.


Η ΛΑ.Ε. τόνισε ότι, θα αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε κινηματικό, αλλά και σε θεσμικό επίπεδο για την άμεση και επιτακτική αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, θέση που ακόμη και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει παρά τις διαχρονικές της δεσμεύσεις.

Τέλος, ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής κος Τουμπάση αφού ενημέρωσε λεπτομερώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. για τις προτάσεις της και την ουσιαστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση που επιδεικνύει ο πολιτικός φορέας.