Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Συμμετοχή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) σε διασυνοριακή άσκηση λεωφορειοπειρατείας.

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχε σε διασυνοριακή άσκηση λεωφορειοπειρατείας με την κωδική ονομασία «AΤLAS COMMON CHALLENGE 2018»...

Εξόρμηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον Πλαταμώνα

Στο πλαίσιο μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων-συζητήσεων με φορείς και πολίτες της Πιερίας, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας...

«Ανανέωση Τώρα» το όνομα του συνδυασμού του υπ. Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη

Με κεντρικό σύνθημα «Ανανέωση Τώρα», κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ο συνδυασμός του υποψήφιου Δημάρχου Κατερίνης Γιώργου Νταντάμη.

Αντί ευχών... για την απελευθέρωση της Κατερίνης

16η Οκτωβρίου 1912 - Ημέρα που η πόλη της Κατερίνης απελευθερώθηκε από τα δεσμά του Τούρκικου ζυγού. Κάποιοι μάτωσαν για να ελευθερωθούν τα χώματα της πόλης μας, το αίμα των συνανθρώπων μας που αγωνίστηκαν, μέχρι εσχάτων για να πετύχουν το όνειρο, δηλαδή την απελευθέρωση,πραγματικά πότισε την γη.

Η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αντισυνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου. (ΦΩΤΟ)

Αγεωμέτρητο Λύκειο προγραμματίζει το Υπουργείο Παιδείας

Με λειψή άλγεβρα και χωρίς γεωμετρία, το Υπουργείο Παιδείας καλλιεργεί τον μαθηματικό αναλφαβητισμό και την γνωστική ερήμωση των σχολείων.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Δήλωση Κυψελών Διαχείμασης 2018-2019

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τα παρακάτω :

Με τα στελέχη της ΖΕΥΣ Ακτινίδια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης - Ολική στήριξη σε ένα προϊόν με μεγάλη υπεραξία.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων σε αυτούς που εντοπίζονται να διακινούν παράνομα ατυποποίητα ακτινίδια...

ΓΑΣ Βαφύρας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 48-92

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 48-92 του Βαφύρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Σπυρίδωνα, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΑΟΚ Αιγινιακός – ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών 68-58


Ο Αιγινιακός επικράτησε με 68-58 των Ίκαρων Γιαννιτσών, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αιγινίου, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Βέροιας 78-22


Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 78-22 του ΑΟΚ Βέροιας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Φωτιά σε φορτηγό στον δρόμο Κατερίνης - Θεσσαλονίκης στην έξοδο Μακρυγιάλου.

Δημογραφικό, απαιτεί σοβαρή πολιτική με γενναία κίνητρα

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Στο προηγούμενο φύλλο αναφερθήκαμε στους εφιαλτικούς αριθμούς της ΕΛΣΤΑΤ που επιβεβαιώνουν δυστυχώς τη δημογραφική = εθνική μας κατάρρευση.

Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων σε σχολικά λεωφορεία τον πρώτο μήνα της φετινής σχολικής περιόδου


Ελέγχθηκαν συνολικά 6.453 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 413 παραβάσεις. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν στους ταχογράφους, στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας και στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Το Μάτι, το Γουδί και το Αύριο


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Παρακολουθώ τις ειδήσεις. Για την τραγωδία στο Μάτι κάλεσαν τους Δημάρχους, τη Περιφερειάρχη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, οιονεί κατηγορουμένους.

Παρανομίες & «κλοπή» στις συντάξεις χηρείας με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου - Ερώτηση στην Επιτροπή από την Εύα Καϊλή

Προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην παρανομία που καταγγέλλεται τόσο από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), όσο και από στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης, αναφορικά με τον υπολογισμό των συντάξεων χηρείας σε συνέχεια και του καταφανώς άδικου άρθρου 12...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την 106η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια τιμούμε την 106η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό. Υπερήφανοι για τους αγώνες και τις νίκες που πέτυχαν οι πρόγονοί μας, υποκλινόμαστε με τιμή, ευγνωμοσύνη και σεβασμό στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την προάσπιση του ιερού δικαιώματος της ελευθερίας.

ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 19:00 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 19:00 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Θέμα: «Καινοτομία: Ο Δρόμος προς τη Βελτίωση»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ ΑΠΟ 16/10/2018 ΕΩΣ ΚΑΙ 26/10/2018 ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό

Η επέτειος απελευθέρωσης της Κατερίνης που τιμούμε σήμερα, συνιστά κορυφαία στιγμή της ιστορίας της πόλης, η οποία σφράγισε ανεξίτηλα την ταυτότητά της και καθόρισε την πορεία της. Παράλληλα, αποτελεί τη ζωντανή μνήμη της και υπάρχει μέσα στην ίδια την ψυχή της.

Καστοριάς Σεραφείμ: Ζητούνται "τρελοί" σαν τον Παύλο Μελά, να σώσουν την Μακεδονία και την Ελλάδα.

114 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τον θάνατο του πρωτομάρτυρος της Μακεδονικής Ελευθερίας Παύλου Μελά, όπου στις 13 Οκτωβρίου 1904, έδωσε τη ζωή του για τη γη της Μακεδονίας, τη γη της Ελλάδος και όπως κάθε χρόνο...

Να παρελάσει ο Στρατός μας στην Κατερίνη!

Να παρελάσει ο Στρατός στην Κατερίνη!
"Θα το λέμε πάντα και θα το φωνάζουμε. Να παρελάσει ο Στρατός μας στην Κατερίνη!"

Αυτό που γεμίζει περηφάνια τους Έλληνες είναι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.
Οι ένοπλες δυνάμεις είμαστε εμείς, είναι τα παιδιά μας, είναι και ήταν οι πατεράδες μας και οι πρόγονοι μας.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1066 - Ο Έντγκαρ Έθελινγκ ανακηρύσσεται βασιλιάς της Αγγλίας, αλλά δεν θα στεφθεί ποτέ. Θα βασιλέψει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου του 1066.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ
➤ ΣΑΒΙΝΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 15 Οκτωβρίου 2018