Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το υπουργείο Παιδείας στη σπουδή του να περικόψει δαπάνες και να εφαρμόσει επακριβώς τις μνημονικές επιταγές, δεν ακολουθεί πλέον ούτε τις νομότυπες διαδικασίες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια των αντοχών της οικονομίας, του εξορθολογισμού ανθρώπινου δυναμικού και πόρων και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και όχι μόνο, με την μη συμπερίληψη του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ στις ηλεκτρονικές εγγραφές- δηλώσεις προτιμήσεις των μαθητών, τριών...

Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας!

Για να μην ξεχνιόμαστε ή καλύτερα να μην ξεχνιούνται κάποιοι...

Τοπική Κοινότητα Νέας Εφέσου - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω & δημόσια την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Ι. Μαυρίδου για την ασφαλτόστρωση επικίνδυνων τμημάτων στην 5η Ε. Ο. Από Κατερίνη προς Νέα Έφεσο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ


Τα Σωματείο Εργαζομένων στα S/M Καρυπίδη πρώην Αρβανιτίδη με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει τις αντισυναδελφικές και παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ...

ΒΙΝΤΕΟ - Nέος Παμβριακός-Π.Π.Κεραμιδίου 1-1 Play Off Β' Πιερίας - Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ:

«Όλυμπος. Καταφύγιο άγριας πανίδας και πεδίο εκπαίδευσης για την Αειφορία». Απολογιστικό δελτίο.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καρπενησίου, τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων, Καινοτόμων Δράσεων & Περιβαλλοντικής Εκπ/σης των Δ/νσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και...

Ενημέρωση σε θέματα ατομικής και δημόσιας υγείας σε σχολεία από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ενημερωτικές ομιλίες σε θέματα ατομικής και δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας για το Β΄εξάμηνο του σχολικού έτους 2017-2018.

(Βίντεο & Φωτο) Η Αστυνομία κοντά στον πολίτη μέσα από νέες μορφές αστυνόμευσης που εφαρμόζονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ) κινούνται σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα χωριά προσφέροντας επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες. Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς και Τοπικοί Αστυνόμοι βελτιώνουν την αστυνομική και κοινωνική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στη Μονή Δοβρά και τα λουτρά Πόζαρ, όπως αυτή διοργανώθηκε στις 6 Μαΐου 2018.

Δήμος Κατερίνης: Με δενδροφυτεύσεις ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ανακατασκευής του πεζοδρόμου στην οδό Ερμού - Όαση Πρασίνου στο δομημένο περιβάλλον

Την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του πεζοδρόμου της οδού Ερμού, από το ύψος της οδού Μ. Αλεξάνδρου έως την οδό Ανδρούτσου, καθώς και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από τη δημιουργία μίας ακόμα όασης πρασίνου σηματοδοτεί η φύτευση δέντρων από συνεργείο της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου.

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας για την διδασκαλία του άξονα «Έμφυλες ταυτότητες» της Θεματικής Εβδομάδας στα Γυμνάσια

"Να αποσυρθεί το επίσημο πρόγραμμα σπουδών της Ελληνικής Πολιτείας, όπως αυτό διαμορφώνεται από τον αρμόδιο φορέα, του άξονα «Έμφυλες Ταυτότητες» της«Θεματικής Εβδομάδας » και να αποσυρθούν οι ΜΚΟ που συνδέονται με το πρόγραμμα καθώς και όλο το συνοδευτικό υλικό."


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2018) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 38χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο του καταστήματος, διαπιστώθηκε να...

4η Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας


Συνεχίζονται καθημερινά οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΤΕΙ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για την Επιστήμη και Τεχνολογία.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Η Εφορευτική Επιτροπή του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, ανακοινώνει την παράταση των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου, για την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 από τις 11πμ έως τις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24).

Ευχαριστήριο Μήνυμα

Η μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία αλλά και πανελλαδικά φανερώνει την ανάγκη της κοινωνίας για αλλαγή. Μια αλλαγή που θα έρθει μόνο με εθνικές εκλογές.

H σύνθεση της νέας Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. Κατερίνης

Μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 η σύνθεση της νέας Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. που ανανεώθηκε σε πρόσωπα σε ποσοστό 50% έχει ως εξής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή του βουνού, λέμε ΟΧΙ στον "βιασμό" των Πιερίων

Την Τρίτη 22/05/2018 και ώρα 17.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου 1ος όροφος, θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτηση Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών με θέμα " Ανάκληση η μη της απόφασης παραχώρησης έκτασης στην τοποθεσία Πέντε Πύργοι της περιοχής Μηλιάς για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου".

18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ - Αστική Σχολή Κατερίνης

Τις πύλες του ανοίγει αύριο το 18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ για τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ του Πόντου την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών​.

Ξεκίνησαv από χτες και ολοκληρώνονται την 31η Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφής και δήλωση προτίμησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης».

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Πλαταμώνα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εργασιών συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημήτρη Μπέη

Περίπου 2600 μέλη της Ν.Δ. την Κυριακή στην Πιερία έστειλαν το μήνυμα : Η ΝΔ ενωμένη και πιο δυνατή .Θέλω να τους ευχαριστήσω για την συμμετοχή τους και την ανταπόκριση στο κάλεσμα του κόμματος και του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΠΕ ΑΝΑΤΟΛ. ΟΛΥΜΠΟΥ - Σ. ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου σας προσκαλούν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων και των επαίνων για το δεύτερο παμπιερικό μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό (Ιανουάριος-Απρίλιος 2018) με θέμα:

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων

Δ.Ο.Ε. : Ανησυχίες και επιφυλάξεις για το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη»

Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το πιλοτικό πρόγραμμα του Ι.Ε.Π. «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» έπειτα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στην συνάντηση της Τετάρτης 2 Μαΐου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Κίνημα Αλλαγής, το προοδευτικό κίνημα της νέας εποχής, μετά τη συγκρότηση των κεντρικών του οργάνων και των τομέων πολιτικής προχωρά σε συγκρότηση των δυνάμεων του κατά νομό σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστά στην Πιερία τα Δημοτικά Σχολεία στις 7 Ιουνίου για τις εκλογές των Δασκάλων

Κλειστά θα είναι στην Πιερία τα Δημοτικά Σχολεία την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 για τις εκλογές των Δασκάλων (ανάδειξη νέου Δ.Σ.). Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ, ΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΙΣΣΕΣ στα Λουτρά Πόζαρ και στην Έδεσσα.



Στις 20 Μαΐου ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι στα λουτρά Πόζαρ και στην Έδεσσα. Οι Κόρες Πιερίων σας ταξιδεύουν σε ένα μαγικό μέρος κοντά στη μητέρα φύση. Φορέστε την καλή διάθεση σας και ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε το άλμπουμ των αναμνήσεων.

76η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση; ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!


Γιορτάζουν σήμερα:


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

495 π.Χ. - Εγκαινιάζεται στην αρχαία Ρώμη ναός προς τιμήν του θεού Μερκούριους.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 15 Μαΐου 2018. (Όλυμπος)