Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το ΔΣ στις 6-11-2015


  Στο ΔΣ έφερε ο δήμαρχος Κατερίνης ως  θέμα τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, προτείνοντας στο σώμα την καταδίκη του κ. Φίλη και αίτημα ανάκλησης των δηλώσεων.
Η παράταξη μας στην τοποθέτηση της δήλωσε ευθαρσώς την διαφωνία μας με το περιεχόμενο των δηλώσεων. Οι διώξεις , οι εκτοπισμοί, ο βίαιος εξισλαμισμός και εκτουρκισμός των Ελλήνων του Πόντου και οι 350 χιλιάδες νεκροί είναι χαραγμένα στην συλλογική συνείδηση του λαού ως η Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο "ΑΡΧΩΝ" ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015" ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" στα "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015", στην έκθεση των εικαστικών καλλιτεχνών. (Σε λίγο δείτε βίντεο με το τι μας δήλωσε ο Άρχων Εικονογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξενόπουλος)


Σήμερα το απόγευμα βρεθήκαμε στην Αστική Σχολή Κατερίνης όπου στα πλαίσια των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2015» λαμβάνει χώρα η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι Χατζησαββίδης Χαράλαμπος αγιογράφος-ζωγράφος, Παπαδόπουλος Μιχάλης ζωγράφος, Σιδηρόπουλος Γεώργιος αγιογράφος, Vladimir Savic ζωγράφος και Ζερβός Γρηγόρης (καλλιτεχνικές κατασκευές).

Ευχάριστη έκπληξη για εμάς, η συνάντηση μας με τον Άρχων Εικονογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο, που δέχτηκε να μιλήσει στην κάμερα της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ», μια συνέντευξη που θα σας παρουσιάσουμε σε λίγο.

Εσείς μπορείτε όμως μέχρι να ετοιμαστεί η συνέντευξη να απολαύσετε τις υπέροχες δημιουργίες των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ, σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ στις 12 του ΝΟΕΜΒΡΗ να συμμετέχει στην συγκέντρωση της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ και ώρα 11.00
Όσοι εκ των συναδέλφων επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της ΟΕΒΕΠ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου την ταινία "Μακριά από τους ανθρώπους".

 Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελχόφεν
Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ
 Βρισκόμαστε το 1954 στην Αλγερία σ’ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Οι κομματικοί ταξικοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξαναχτύπησαν.
Αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Οι όψιμοι Γκεμπελίσκοι που το παίζουν και οικοδόμοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι στην κοινωνία της Κατερίνης όλοι γνωριζόμαστε και οι εργαζόμενοι και ειδικά οι οικοδόμοι της Κατερίνης μας ξέρουν όλους μας πολύ καλά.
Γνωρίζουν τον βίο και την πολιτεία του καθενός μας και κανείς μας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα κόμματα, πίσω από βαρύγδουπα συνθήματα και ταξικούς αυτοπροσδιορισμούς.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ποιμαντική πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση νέων και εργαζόμενων ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος. Ήδη από πέρυσι στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας (Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου) τελείται κάθε Κυριακή δεύτερη Θ. Λειτουργία. Αρχίζει στις 10.30 το πρωί, όταν δηλαδή τελειώνει ήδη η Θ. Λειτουργία σε όλους τους υπόλοιπους Ναούς. Είναι σύντομη και τελειώνει στις 12.00.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΑΟ ΤΗΣ ΠΑΣΕΕΒΕ

             ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 

Ενόψει των δράσεων, στα πλαίσια της απεργίας στις 12 Νοεμβρίου, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Πιερίας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Κ.Ε.Α.Ο., στο ΙΚΑ Κατερίνης, στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ.

Οι μαθητές σε αναζήτηση της Ιστορίας του τόπου μας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ KATA THΣ ΛΥΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015



          Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι στις 6/11/2015 έγιναν εναέριες ρίψεις εμβολίων -δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές: ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΡΗΤΙΝΗ, ΒΡΙΑ, ΜΕΣΑΙΑ ΜΗΛΙΑ
Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας υπενθυμίζει τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων:

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ')- Δυσγραφία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ’)- Δυσγραφία
        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.
Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Εύα Ευανθία Κασιάρου-Διπλή γέννα .. διπλή χαρά και διπλή αγωνία!! (Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Εύας Κασιάρου που αξίζει την στήριξη όλων μας!)

Ο Λαχαπού με την αγάπη και την στήριξη του ΟΗΕ!! Μέρος των εσόδων και από την δική μου πλευρά και από την πλευρά των εκδόσεων θα διατεθεί στους πρόσφυγες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Eva Savvopoulou από το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την στήριξη.H ιστορία του Λαχαπού είναι η ιστορία ενός συνηθισμένου μικρού λιονταριού που βρέθηκε μέσα στη δίνη ασυνήθιστα δύσκολων καταστάσεων.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ. Βρες το χωριό σου και μάθε περισσότερα για τις ρίζες σου. Η εφαρμογή του pontos-news που σου δίνει την δυνατότητα να βρεις το χωριό σου στην Μ. Ασία.



Μπείτε εδώ στην εφαρμογή:

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» στην Κατερίνη με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ως συνδιοργανωτή

H Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευση Πιερίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, 13-15 Νοεμβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη».

Πρόσκληση στην ποντιακή θεατρική παράσταση "Τα σκοτάδια ή Λαζάραγας"



Προκήρυξη 3ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" προκηρύσσει τον 3ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος

Διάρκεια διαγωνισμού 
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2015 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Ιανουαρίου 2016. 
Το θέμα του διαγωνισμού:

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Τι θα λέγατε να μας διαβάσετε ένα παραμύθι;

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015 ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κόσμου, η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας.  Το Χριστουγεννιάτικο χωριό, που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και εργασία.
Καλούμε λοιπόν όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού μας,  να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια διαθέτοντας λίγο από το χρόνο τους για να απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου χωριού με ανάγνωση και δημιουργική αξιοποίηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και ό,τι άλλο μπορεί να προτείνει και να εφαρμόσει κάποιος.

ΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ; (Πατριωτισμός και πατριδοκαπηλία)

Γράφει ο Νίκος Σαλπιστής.
-------------------------------------

Αυτό κάνει η ομάδα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη αγωνιστική κατάσταση  έτσι ώστε να περάσει ο χρόνος και να λήξει το παιγνίδι.

Αυτή τη φράση χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε τις πράξεις κάποιων που δεν θέλουν η δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια συζήτηση  η μια κατάσταση και σκόπιμα αλλάζουν το θέμα της συζήτησης  και , αν μπορούν, την κατάσταση..