Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ενημέρωση για το τοπικό πρόγραμμα Leader, στο Δίον-Πιερίας


Πρόσκληση σε διαβούλευση και ενημέρωση για το τοπικό πρόγραμμα Leader Ν. Πιερίας (2014-2020), στο Δίον.
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Πιερική Αναπτυξιακή ενόψει του σχεδιασμού του νέου προγράμματος Leader 2014-2020 για το Ν. Πιερίας,
σας προσκαλεί 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ Θ.ΓΚΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ ΡΙΟ


Ενόσω διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 21 Αυγούστου, έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε ποιες θα είναι οι επιδράσεις τους στην οικονομία ,στην κοινωνία ,στο περιβάλλον και στη μεταμόρφωση του αστικού ιστού της περιοχής του Ρίο. Στο παρόν άρθρο θα επιχειρηθεί βασιζόμενοι στην αξιολόγηση των επιπτώσεων προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων στους άνω τομείς να επιχειρήσουμε να προβούμε σε προεκτίμηση των επιπτώσεων της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

«Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι…». Αρχαιολογικός χώρος Λειβήθρων. Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 ώρα 21:00

Την εκδήλωση λόγου και μουσικής με τον τίτλο «Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι…» θα παρουσιάσουν η Πολιτιστική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης και η Χορωδία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Λεπτοκαρυάς «Εμμανουήλ Κριαράς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ώρα 21:00 και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που διοργανώνονται και φέτος σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο για την Πανσέληνο του Αυγούστου. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Δίου-Ολύμπου.



Ελλάδα-Ουγγαρία: 8-8 στο πόλο, τελικό.


Επιμορφωτική εκδρομή κατασκηνωτών Λυκείου Ι.Μ. Κίτρους


Μαθητές Λυκείου που φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον Άγιο Γεώργιο Ρητίνης, επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου και τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στην Πρώτη της Φλώρινας, με την ευκαιρία λήξης της κατασκηνωτικής φιλοξενίας (20-27 Ιουλίου).

ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Το Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως τίθεται προς προσκύνηση στην Καλλιθέα.

Υπογράφει αύριο, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, το έργο SEATRACK για την πρόσβαση των AMEA στις θάλασσες της Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, υπογράφει αύριο τη σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο μηχανημάτων πρόσβασης AMEA «SEATRAC» στις θάλασσες της Πιερίας, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AMEA “SEATRACK” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ». Προμηθευτής του διαγωνισμού του έργου έχει αναδειχθεί η εταιρείας ¨JOBEA ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ε.Π.Ε.¨.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ


Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη παραδοσιακούς χορούς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στις 26 Ιουλίου 2016, ανήμερα της αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Κολινδρού. Το παρόν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έδωσε και ο σύλλογος Κρητών Πιερίας "το ξαθέρι", καλεσμένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού "Νικόλαος Λούσης", διοργανωτή της εκδήλωσης.

Μοναδικό σπάνιο φαινόμενο. Το πέταγμα των χελιδονιών! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικό σπάνιο φαινόμενο. Το πέταγμα των χελιδονιών! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" έγινε μάρτυρας ενός σπάνιου φαινομένου και σας το μεταφέρει με την κάμερα της μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.



Χιλιάδες χελιδόνια κάθε χρόνο και τέτοια εποχή μαζεύονται σε ένα ορεινό χωριό των Γρεβενών, τον Αιμιλιανό όπου και γεννούν κατά χιλιάδες τα μικρά τους και στην συνέχεια τα μαθαίνουν να πετούν για το ταξίδι της επιστροφής σε ποιο θερμά κλίματα.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ

 Η συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, τη βραδιά της πανσέληνου του Αυγούστου αποτελεί πλέον θεσμό.

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Πέρσες του Αισχύλου

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ  Πέρσες του Αισχύλου
Το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του στο δημοτικό θέατρο Πάρκου Κατερίνης την Τρίτη 16 Αυγούστου στις 9 το βράδυ
…νικώντας καθετί «ξένο» και τη μάχη της προκατάληψης με τον ίδιο μας τον εαυτό…

Υπόμνημα προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης


Εμείς, οι υπογράφοντες το παρακάτω κείμενο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, ζητούμε από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κατερίνης στη νέα ανοιχτή συνεδρίαση, να αλλάξουν την απόφαση 27/21-7-2016 για την απομάκρυνση της Λ.Ε. από το χώρο που στεγάζεται (κυλικείο παλιού Νοσοκομείου Κατερίνης), και στην θέση του να μπει ο λεγόμενος Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Ν. Πιερίας. 

Αφιέρωμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στα εξωκλήσια της Ελληνικής υπαίθρου. (3ο μέρος) (ΦΩΤΟ)

Αφιέρωμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στα εξωκλήσια της Ελληνικής υπαίθρου. (3ο μέρος) (ΦΩΤΟ)

Ελληνικά εξωκλήσια, σημεία ανάμνησης και παρηγοριάς, στη μέση του πουθενά, χτισμένα μετά από ένα όνειρο που είδε κάποιος, από ένα τάμα που έκανε κάποιος άλλος για να βρει την υγειά του αυτός ή η οικογένεια του ή σαν σημείο μνήμης της απώλειας κάποιου αγαπημένου προσώπου.
Χτισμένα τα πιο πολλά, με κόπο και από το υστέρημα των ανθρώπων, και πάντα στο μυαλό μας η εικόνα της γριούλας που το περιποιείται και ανάβει τα κεριά του.

Δείτε το τρίτο μέρος:

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος 2016: Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν συνολικά 172 βάρδιες στα δύο παρατηρητήρια του νομού μας:

30 βάρδιες στους Νέους Πόρους (καλυμμένες βάρδιες: 29 / ελεύθερες βάρδιες: 1 / Ποσοστό κάλυψης: 96,67)
142 βάρδιες στην Πλάκα Λιτοχώρου (καλυμμένες βάρδιες: 125 / ελεύθερες βάρδιες: 17 / ποσοστό κάλυψης: 88,03%)

Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

ΟΦΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑ. 14-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ανακοίνωση απόκτησης Πέτρου Μπαϊμάκη


Ο ΣΦΚ Πιερικός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή με την Κ17 εθνική ομάδα της χώρας μας γκολκίπερ, Πέτρου Μπαϊμάκη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 10 Αυγούστου 2016.