Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ανακοινώθηκε επίσημα ο πρώτος συνδυασμός διεκδίκησης του Δήμου Κατερίνης.

Σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου ο κ. Γεώργιος Νταντάμης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Κατερίνης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τροπολογία για χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας

Με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, οι μη μισθωτοί αποκτούν πλέον ασφαλιστική ικανότητα, εφόσον έχουν καταβάλει στον ΕΦΚΑ τις ελάχιστες εισφορές από την 1/1/2017. Επίσης, η τροπολογία προβλέπει τη διεύρυνση της ασφαλιστικής κάλυψης σε μέλη οικογενειών μισθωτών και μη μισθωτών, τα οποία δεν καλύπτονταν έως σήμερα.

Από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής σε αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδελφών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου υλοποιήθηκε με την ψήφιση της διάταξης για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών που περιλαμβάνεται στον νόμο για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ν. 4521/2018 (Α΄ 38).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ

‘’Δεν είμαστε φιλόσοφοι αλλά αγαπάμε τη φιλοσοφία και προσπαθούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας’’.

Δε μιλάμε για διάλεξη ούτε για μονόλογους. Στόχος μας είναι η ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων. 

Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ - Ανακοίνωση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές στην Τουρκία.

Με αφορμή την προσπάθεια να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία εντυπώσεων διάφορες γενικόλογες κι αόριστες δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ σχετικά με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την πολυήμερη κράτησή τους στις τούρκικες φυλακές, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την κράτησή τους και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Κατερίνης από την Διεύθυνση δασών Πιερίας

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ευαισθητοποίησης των μαθητών για το περιβάλλον και ύστερα από πρόσκληση του 3ου Δημοτικού Κατερίνης, οι υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Πιερίας :

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ THN ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 Η 10η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΟΥ 36ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΓΟΗΤΕΥΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗ 10ΗΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ!

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και παρουσίαση ποιητικής συλλογής στην ΕΚΑΒΗ Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΕΠΣ Πιερίας - Ανακοίνωση για τα Πρωταθλήματα Υποδομής

Η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας ανακοινώνει ότι το Σαββατοκύριακο 17και 18 Μαρτίου, θα Διεξαχθούν Κανονικά αγώνες των τμημάτων υποδομής.
 

ΤΟ 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στις 12 Μαρτίου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης καθηγητές και μαθητές ενημερώθηκαν σε θέματα πρόληψης εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρες) από αρμόδιο Αξιωματικό της Πυρ/κής Υπηρεσίας Κατερίνης.

Νέος διοικητής στην XXIV (ΤΘΤ) Λιτοχώρου

Τελετή παραλαβής-παράδοσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στο στρατόπεδο "Μπαλανίκα" του Λιτοχώρου.

Δήμος Κατερίνης: Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης ισόγειου κτιρίου – έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιούνται από τον Δήμο Κατερίνης, οι εργασίες κατασκευής του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΕΞΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ», η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να επιλύσει οριστικά χρόνια στεγαστικά προβλήματα στην περιοχή.

11 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

Με το δεξί ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος για τους κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που επέστρεψαν από την Καστοριά με 11 μετάλλια που κατέκτησαν στους πρώτους διασυλλογικούς αγώνες του 2018.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εν όψει της διεξαγωγής στην πόλη μας του Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος

Φίλες και φίλοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πόλη μας, η φιλοξενία του Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος Βορείου Ελλάδος. 

Ο ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καλεί σε κινητοποίηση τα μέλη του.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση - Την Παρασκευή 16 Μάρτη απεργούμε-διαδηλώνουμε.

Ευχαριστίες Δημητρίου και Ολυμπίας Γιώτσα προς τους Ανάργυρους Ιατρούς, Ευγένιο και Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, για την τρίτη επιτυχή χειρουργική επέμβαση στη μικρή Παρασκευούλα!

Ως οικογένεια της μικρής Παρασκευούλας, από την περιοχή τού Αγίου Σπυρίδωνα Δ.Δίου-Ολύμπου Νομού Πιερίας, ευχαριστούμε τον Γενικό Χειρουργό Ιατρό, Ευγένιο Μπαϊραμίδη (αδελφό τού Νευροχειρουργού Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη), για την πρόσφατη και επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση που έκανε στην κόρη μας, Παρασκευούλα, στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, στην Αθήνα.

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας - Η κατ’ εξοχήν ΓΙΟΡΤΗ του Πιερικού Ποδοσφαίρου

Τον 18ο κάτοχο του περιμένει το Κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας, σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 (ώρα 18:00 στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης), στον 38ο Τελικό Κυπέλλου από συστάσεως της ΕΠΣ.
Φιναλίστ του τελικού όπως είναι γνωστό εδώ και ένα μήνα ο “πρωτάρης” ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. Κεραμιδίου και η έμπειρη πια Α.Ε. Καρίτσας (τρίτος τελικός που συμμετέχει την τελευταία πενταετία, χωρίς να έχει πετύχει να το κατακτήσει στους δύο προηγούμενους).

Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2018-2019

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών περιόδου 2018-2019. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 1.1 «Βιολογικής Γεωργίας»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2016.

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» για το έτος 2016.

Η Κατερίνη υποδέχεται την Παναγία Εγκυμονούσα

Η Κατερίνη υποδέχεται την ιερά εικόνα της Παναγίας Εγκυμονούσας, προστάτιδας των ατέκνων ζευγαριών και των εγκύων γυναικών.

Πρόκειται για σπάνιο εικονογραφικό θέμα, γνωστό στη βυζαντινή τέχνη ήδη από τον 11ο αιώνα, όπου το πρότυπο της Παναγίας Βλαχερνίτισσας απεικόνιζε τον Ιησού σε μετάλλιο στο στήθος της Παναγίας, για να δείξει τον ευρισκόμενο στην κοιλιά της Θείο Λόγο.

14η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτών στα χέρια των Τούρκων. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση...

Πέθανε τα ξημερώματα ο γνωστός αστροφυσικός Στήβεν Χόκινγκ σε ηλικία 76 ετών.

Με ανακοίνωση η οικογένεια του επιβεβαίωσε τον θάνατο του στο σπίτι του στο Κέμπριτζ.


Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 14 Μαρτίου 2018