Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ε.Ο.Σ Πέτρας - Καταφύγιο Πυξάρι, ράχη Σαλατούρας 03/07/201


Την Κυριακή 03/07/2016 ο Ε.Ο.Σ Πέτρας διοργάνωσε ορειβατική διαδρομή σε μια από τις ποιο ξεχασμένες ορειβατικά αλλά από τις πλέον όμορφες πλευρές του Ολύμπου.
Σκοπός της ανάβασης ήταν η χάραξη-ανεύρεση παλιών μονοπατιών από το ξερολάκι για την ράχη της Σαλατούρας , έγινε επίδειξη χρήσης χάρτη - πυξίδας - GPS, προσανατολισμού, για ανεύρεση πορείας.

Ήρωες για μια… ημέρα τον χρόνο. Όταν δεν σέβεσαι την ιστορία σου, το μέλλον θα σε ξεχάσει…

Ήρωες για μια… ημέρα τον χρόνο. Όταν δεν σέβεσαι την ιστορία σου, το μέλλον θα σε ξεχάσει…

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται το μνημείο του Αντισυνταγματάρχη Δημήτριου Σβορώνου έξω από τον Σβορώνο Πιερίας.
Με το ζόρι διακρίνεται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα το μνημείο, αφού τα αγριόχορτα κοντεύουν να το ξεπεράσουν σε ύψος.
Κάθε χρόνο λίγο πριν την επέτειο της απελευθέρωσης της Κατερίνης, τα χόρτα κόβονται, τα σκαλοπάτια ασπρίζονται και τα σκουπίδια μαζεύονται.

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΗΘΙΝΗ- ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.


Μια στιγμή αληθινή, στον κόσμο αυτό γυρεύω,

Βαρέθηκα σ’αυτή τη Γη, ελπίδες να μπερδεύω.

Λάθη στιγμής, λάθη ολκής, πληρώνω εδώ και χρόνια,

Ψάχνω καλύτερη ζωή ,σ’ ανήλια υγρά μπαλκόνια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για συμμετοχή στην Εμποροπανήγυρη, στον οικισμό Ανδρομάχης Δήμου Κατερίνης

Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει τη διεξαγωγή της ετήσιας εμποροπανήγυρης στον οικισμό Ανδρομάχης Δ.Κ. Κατερίνης το διάστημα από 27/08/2016 έως και 02/09/2016 και καλεί όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως και τις 12-08-2016, ώστε να τους χορηγηθούν οι σχετικές άδειες συμμετοχής.

Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Οργανωτική αναβάθμιση του αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» - Ηλεκτρονική χρονομέτρηση για πρώτη φορά

Τη δυνατότητα στους δρομείς να γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο που πέτυχαν, καθώς και την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων θα δώσει η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, η οποία, για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί φέτος στην 5χρονη διαδρομή του αγώνα δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».


Εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ Πιερίας



Δράσεις από το ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών και τον έλεγχο μεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών

Σύσκεψη για τον προγραμματισμό αντιμετώπισης επιζωοτιών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη, στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις στις οποίες πρέπει να προβεί η χώρα για την αρτιότερη εφαρμογή των προγραμμάτων κατά των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ



Eκδρομή αναψυχής στα Τρίκαλα και ειδικότερα στην Πύλη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι και την πόλη των Τρικάλων πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη, τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο) & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητοί φίλοι κτηνοτρόφοι
Δημόσια σας απευθύνουμε μια πρόταση , που και τις πρακτικές ανάγκες κάθε είδους φύλαξης του ποιμνίου σας παρέχει ,καθότι είναι παντού δοκιμασμένη αλλά και τα σκυλιά σας δεν θα βασανίζονται μια ζωή δεμένα σε άθλιες τις περισσότερες φορές συνθήκες σαν ζωντανά σκιάχτρα ενώ θα ικανοποιεί και την επιθυμία σας για σχόλη και ανάπαυση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - Εκλογή νέου Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
«ΟΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ιεροψαλτών ν. Πιερίας ο «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» προσκαλεί όλα τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 18:00-21:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης {Εκάβη} στον 1ο όροφο με θέματα ημερησίας διάταξης

Την στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων ζητά ο Χάρης Τζαμακλής

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης συνέταξε και κατέθεσε ο Χάρης Τζαμακλής, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω της απαλλαγής ΦΠΑ ηλεκτρικού ρεύματος. 

Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος». 21ο Ποντιακό Πολιτιστικό Τριήμερο στον Κορινό


Το 21ο Ποντιακό Πολιτιστικό Τριήμερο διοργανώνει στις 8, 9 και 10 Ιουλίου 2016, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Κορινού, ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος».
Ο Σύλλογος που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Πιερίας, υπόσχεται σε όλους μας ένα τριήμερο ξεφάντωμα γεμάτο μουσική, χορό και τραγούδι.

Ηλίας Χρυσικός: Τα χειρότερα είναι μπροστά...


*Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός.

Η Ελλάδα συνεχίζει να κρέμεται από μια κλωστή καθώς η κατάσταση στη χώρα μας είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα χειρότερα είναι μπροστά.
Τα επόμενα χρόνια πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα χρειάζεται γενναία φορολογική, θεσμική μεταρρύθμιση και διαρθρωτικές αλλαγές.