Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αρχέλαος-ΑΕΚ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ: Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Προσφυγικό την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσε σε υπόμνημα τις ολοκληρωμένες και επεξεργασμένες θέσεις τις του Κόμματος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αισιόδοξα μηνύματα από την ομάδα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης


Με πολύ καλή παρουσία και ένα χάλκινο μετάλλιο  από τους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ολοκληρώθηκε  ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας  με την επωνυμία «Κύπελλο  Άνοιξης» που διοργάνωσε στο Θερμαϊκό κόλπο ο Ναυτικός  Όμιλος Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες (άπνοια) δεν ήταν ευνοϊκές, οι 5 αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ., με τις οδηγίες του προπονητή Β. Λύρα, έδειξαν ότι αγωνιστικά βρίσκονται σε καλό δρόμο και στους επόμενους  αγώνες αναμένονται ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Άκης Δήμου
Το κενό αυτοπροσώπως
  Δάνης Κατρανίδης  -  Παναγιώτα Βλαντή
   Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος
  ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ 
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ , Ώρα 18:30 & 21:15

«Το κενό αυτοπροσώπως», η νέα ανατρεπτική κωμωδία του Άκη Δήμου,σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, μετά την επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έρχεται στην Κατερίνη την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας χαιρετίζουμε όλες τις γυναίκες του Νομού μας, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχους, μετανάστριες,  στηρίζουμε τους αγώνες τους μέσα και έξω από το σπίτι και τις καλούμε να οργανωθούν στα σωματεία και να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από τα συνδικάτα.
Σήμερα, που η οικονομική και κοινωνική κρίση επιτείνει τα δυσμενή και άνισα χαρακτηριστικά της γυναικείας απασχόλησης, σήμερα που η ανεργία έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, η δραστηριοποίηση και η εκπροσώπηση των γυναικών στα συνδικάτα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.

Πρόσκληση στην ενημερωτική συζήτηση για το ελαιόλαδο στην Πιερία

Η ομάδα ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με την υποστήριξη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας. Σοφίας Μαυρίδου, την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 μ. μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος 28ης Οκτωβρίου 40).
Θέμα: Ενημέρωση – συζήτηση, οργάνωση για την καλύτερη προώθηση του παραγόμενου στην Πιερία ελαιολάδου.
Ομιλητές της εκδήλωσης :

ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 07/03/2016 Ανακοίνωση: Το ξεπούλημα της Εθνικής Κυριαρχίας από σύσσωμη την «αριστερά» μας

Ο Τσίπρας βρίζει αναίσχυντα τους λαούς της Ευρώπης που υπερασπίζονται την εθνική τους κυριαρχία
 Τώρα που το αντί-ΕΕ κίνημα αναπτύσσεται πανευρωπαϊκά και υπάρχει κίνδυνος να μπει δυναμίτης στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, πράγμα που ΤΡΕΜΟΥΝ σήμερα οι ελίτ σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ— ιδιαίτερα αν καταφέρουν οι Βρετανοί να βγουν από την ΕΕ, οπότε θα τους ακολουθήσουν πιθανά και άλλοι λαοί— βγήκε ξανά ο Τσίπρας να περάσει τη γραμμή της Υπερεθνικής Ελίτ στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (και από εκεί σε όλα τα παραμάγαζα της Παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς») για το ανερχόμενο τέρας της ακροδεξιάς στην Ευρώπη !!!

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στις γυναίκες που καθημερινά μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον καταβάλλουν προσπάθειες, κερδίζουν αλλά και χάνουν, ελπίζουν, ονειρεύονται και φιλοδοξούν, δημιουργούν για ένα καλύτερο αύριο.
 Στη σημερινή ημέρα συγχαίρουμε, επικροτούμε και επιβραβεύουμε τις γυναίκες που διεκδίκησαν  και πέτυχαν  το δικαίωμα συμμετοχής τους στη μόρφωση, στην πολιτική, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το δικαίωμα στην εργασία, την ισότητα, την οικονομική ανεξαρτησία.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΒΥ PASS» ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που κάνουν το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές διαφόρων χωρών, τις αγορές και για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, φτωχών και ξεριζωμένων.

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τους σκοπιανούς για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. (BINTEO)


Τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση; Γιατί δεν είναι ο Ελληνικός Στρατός στα σύνορα να προστατεύσει πρόσφυγες και εδαφική ακεραιότητα; 
Δεν υπάρχει νεκρή ζώνη όπως λένε τα ΜΜΕ...
Γιατί δεν αναφέρεται κανείς σε αυτά τα θέματα;

Νέες καταγγελίες κατά των Σκοπίων για παραβίαση του διεθνούς δικαίου εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 6.3.2016 στον τηλεοπτική σταθμό Action 24 και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα Ελεύθερος Σκοπευτής.

Σε Τουρισμό, Υπηρεσίες αλλά επιμελητηριακή τεχνογνωσία επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις για την Ελληνο-Ρωσική συνεργασία


Στα περίπου 3,5 εκ ρώσων τουριστών, που κατευθύνονταν ετησίως στην Τουρκία αλλά πλέον αναζητούν άλλους προορισμούς θα πρέπει να επικεντρωθούν όλες οι ελληνικές προσπάθειες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας.

Δήμος Κατερίνης: Διανοίξεις οδών και αναβάθμιση υποδομών στον Οικισμό «Γρέβενη» της Δ.Κ. Καλλιθέας


H αναβάθμιση, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στην τοποθεσία «Γρέβενη», στην επέκταση της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, μία περιοχή με  έντονη τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνεται με την υλοποίηση της Β’ φάσης του έργου: «Διανοίξεις Δημοτικών Οδών Δ.Κ. Καλλιθέας στον Οικισμό Γρέβενη».

Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν πλήρη κατασκευή κρασπέδων, τοποθέτηση αγωγού ομβρίων και ασφαλτοστρώσεις, που συμπληρώνουν όλες τις απαραίτητες υποδομές. Προτεραιότητα δίνεται στην εξυπηρέτηση των υφισταμένων ξενοδοχειακών μονάδων, σύμφωνα και με σχετικό αίτημα που διατύπωσαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. Τετάρτη 9 Μάρτη 2016, στις 3:00μ.μ., στο Σύνταγμα


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής, στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, στις 3:00μμ, στο Σύνταγμα.
Με τη συμμετοχή τους στα πρόσφατα συλλαλητήρια καθώς και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης καθημερινά, 9πμ-2μμ και 5μμ-9μμ, πλην Κυριακής συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πρόσφυγες.
Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: ατομικά νερά, ατομικούς χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, κονσέρβες, ατομικές μαρμελάδες, παιδικές τροφές, διάφορα σνακ, μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ




Η ΔΕΥΑ Κατερίνης ανακοινώνει ότι στις 08 Μαρτίου ημέρα Τρίτη, κατά τις ώρες 24:00 π.μ. έως 06:00 π.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στην περιοχή που περικλείεται πέριξ των οδών Μ.Αλεξάνδρου, Σβορώνου, περιοχή Αστικών και Γ΄πάροδος Δημοτικού Σταδίου, λόγω αποκατάστασης διαρροής σε κεντρική βάνα επί της οδού Γ' πάροδος Δημοτικού Σταδίου.

Από τον αποκριάτικο χορό του 19ου δημοτικού σχολείου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο Πρώτο Αποκριάτικος χορός στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς και τα παιδιά για την συμμετοχή και την βοήθειά τους.
Πολύ γλέντι για τους μικρούς και τους μεγάλους!

Οδοιπορικό του Ηλία Χρυσικού στην Ειδομένη. (Φωτογραφίες)


Ο Αρχιτέκτων, συγγραφέας και ερευνητής κ. Χάρης Σκαρλακίδης είναι ο επόμενος ομιλητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016.

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνη

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 7 Μαρτίου την ταινία ‘Οι Ατίθασες', που ήτανε υποψήφια για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Σκηνοθεσία: Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν
Παίζουν: Ελίτ Ισκάν, Γκιουνές Σενσόι, Τουγκμπά Σουνγκούρογλου

"10ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2016 - ΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"


ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ!
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΟ 10ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2016.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “IOANNOY RESORT”.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 170 ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ) ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 18 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ.