Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΑΜΑΡΤΊΕΣ ΓΟΝΕΩΝ… ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ. (Νέα ΄Εκδοση) Βιβλιοκριτική από τον Γεώργιο Σ. Κανταρτζή

ΑΜΑΡΤΊΕΣ ΓΟΝΕΩΝ… ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ. (Νέα ΄Εκδοση) Βιβλιοκριτική από τον Γεώργιο Σ. Κανταρτζή

Του Γεωργίου Κανταρτζή


Μόλις κυκλοφόρησε ένα σπάνιο στο είδος του σύγγραμμα, που έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η εφηβική και νεανική παραβατικότητα είχε κτυπήσει κόκκινο! Πρόκειται για το βιβλίο «ΑΜΑΡΤΊΕΣ ΓΟΝΕΩΝ… ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ», που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΜΑΤΙ. Συγγραφέας του είναι ο γνωστός δικηγόρος της πόλης μας κ. Δημήτρης Δημηνάς. Ο κ. Δημηνάς, τακτικά αρθρογραφεί σ’ όλες τις εφημερίδες της Κατερίνης, με βαθυστόχαστα ηθικοκοινωνικά θέματα, που σχολιάζουν την επικαιρότητα. ΄Ηταν ο εμπνευστής και δημιουργός της Σχολής Γονέων, που εδώ και δεκαετίες κάνει θαυμάσιο έργο ως τώρα, με άξιους συνεχιστές. 

«Εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες Π.Ε της χώρας για το σχολικό έτος 2016-2017 - Λήξη σχολικού έτους 2015-2016»

«Εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες Π.Ε της χώρας για το σχολικό έτος 2016-2017 - Λήξη σχολικού έτους 2015-2016»

Ότι χρειάζεστε να γνωρίζετε για να γράψετε τα παιδιά σας στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της χώρας μας.

Oι εγγραφές των νηπίων  και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου  σχολικού έτους.

Α΄ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 

Συναυλία Παραδοσιακής και έντεχνης Μουσικής στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης.


Συναυλία Παραδοσιακής και έντεχνης Μουσικής στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης.

Συμμετέχουν το τμήμα μουσικής, η χορωδία της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών και το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου.
Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στις 9:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

2000 μαθητές & μαθήτριες ενημερώνονται για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων


Στην τελική ευθεία, για την τρέχουσα σχολική περίοδο οδεύει η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή του N. Κεραμιδίου. Εκτιμάται ότι έως τη λήξη του φετινού προγράμματος λειτουργίας, στις 10 Ιουνίου, 2000 περίπου μαθητές και μαθήτριες 48 νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νομού, θα περιηγηθούν στο πάρκο και θα κληθούν να εκτελέσουν προκαθορισμένες διαδρομές είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί οχημάτων.

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ-ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ-ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ταινία μικρού μήκους (16 λεπτών), παραγωγή του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας-project:  "Κινηματογράφος: Από το χθες στο σήμερα".
Σκοπός του προγράμματος να γνωρίσουν οι μαθητές τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας και ταυτόχρονα να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου μας.
Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Μπεϊνάς, ΠΕ01.

Ειδομένη τώρα, από την επιχείρηση της αστυνομίας.(Φωτογραφίες)

Ειδομένη τώρα, από την επιχείρηση της αστυνομίας.(Φωτογραφίες)

Βλέπετε τα μηχανήματα να καθαρίζουν τον χώρο από τις σκηνές των προσφύγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι αναχώρησαν 24 λεωφορεία με πρόσφυγες από τα οποία δυο λεωφορεία ήρθαν στην Πιερία μάλλον στην Πέτρα.

Επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. στις πληγείσες περιοχές των Νομών Φθιώτιδας, Καρδίτσας και Βοιωτίας.

Επίσκεψη στους Νομούς Φθιώτιδας, Καρδίτσας και Βοιωτίας πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Αθανάσιος Ζαννιάς, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Μαΐου με σκοπό να επισκεφθεί τις περιοχές των Νομών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού συνοδευόμενος από στελέχη του Υποκαταστήματος Λαμίας πρόκειται να επισκεφθεί τις πληγείσες εκτάσεις των περιοχών Νέου Μοναστηρίου και Σοφιάδας του Νομού Φθιώτιδας ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις πληγείσες εκτάσεις των περιοχών Γραμματικού, Λεονταρίου και Παλαμά του Νομού Καρδίτσας συνοδευόμενος από στελέχη του Υποκαταστήματος Λάρισας.

Η Πιερία στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 Εικαστική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Πιερίας

Η Πιερία στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016  Εικαστική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Πιερίας Η Πιερία στο Φεστιβάλ Τουρισμού 2016  Εικαστική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Πιερίας
 Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29 Μαΐου 2016, στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, σε ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου πρόκειται να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, Παππά Μυράντα, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Μύθος και Φύση στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων».
 

Κατερίνη, 4 σε 1...

Κατερίνη, 4 σε 1...

Νέα Δημοκρατία: «Όχι στον προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία»

Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και οι βουλευτές – μέλη της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής (Ο.Δ.Ε.) Μορφωτικών Υποθέσεων, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, με αφορμή την αποχώρησή τους από το λεγόμενο διάλογο για την Παιδεία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Εργασίες διαγράμμισης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην οδό Ν. Πλαστήρα της 13ης παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης-Αγ. Δημητρίου


Η φιλοξενία των προσφύγων στην Πιερία μια μεγάλη νίκη της κοινωνίας μας


του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
πρώην δημοτικού συμβούλου Κατερίνης


Δυο μήνες σχεδόν από την εγκατάσταση των προσφύγων στα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή μας και φθάνοντας στο πέρας της λειτουργίας τους ( την ώρα που γράφεται το σημείωμα έχει αδειάσει το γήπεδο της Χράνης) και είναι ευκαιρία να αποτολμήσουμε μια πρώτη αποτίμηση.

Κυνισμός και βαθιά υποκρισία


του Κώστα Λαπαβίτσα
Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμη κόμμα από αυτά που για δεκαετίες κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Εντυπωσιάζει ο κυνισμός και η έλλειψη ηθικών αρχών της ηγεσίας του.

Το 10ο Green Youth Tournament φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Pοseidon Palace στην Λεπτοκαρυά Πιερίας


Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας, το 10ο Green Youth Tournament των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Παναθηναϊκού.
Πάνω από 350 ποδοσφαιριστές κατέλυσαν στο Poseidon Palace και απόλαυσαν την φιλοξενία του «Ξένιου Δία», στο διάστημα 24-27 Απριλίου 2016.

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

                      
Τα χρόνια μας, κορίτσι μου περνάνε,
Αργά, οι στιγμές, μας προσπερνάνε.
Ο καθρέφτης ο παλιός, ξεθωριασμένος,
Μας λέει, πως σιγά-σιγά, γερνάμε.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 24 Μαΐου 2016