Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Βρείτε το μνημείο! (Παίξτε με την… Αλήθεια!)

Από σήμερα ξεκινάμε εδώ στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» μια προσπάθεια ανάδειξης των μνημείων της Κατερίνης.
Θα δημοσιεύουμε την φωτογραφία ενός μνημείου/αγάλματος της πόλης μας, και θα σας ζητάμε να βρείτε πιο είναι και που βρίσκεται!
Μπορείτε να στέλνετε τις απαντήσεις σας στο email της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»:

Ξεκίνημα σήμερα το βράδυ για το συνέδριο "Η Βιολογία στην Εκπαίδευση" στην Κατερίνη. (Φώτο)



Εξετάσεις ζαχάρου στο ΕΠΑΛ Αιγινίου


H Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  μετέβη στο ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ και ίδρυσε δανειστική βιβλιοθήκη και παράλληλα πραγματοποίησε εξετάσεις ζαχάρου παρουσία του διαβητολόγου κυρίου ΔΗΜ. ΣΚΟΥΤΑ και εξετάσεις -screening οφθαλμών στους μαθητές του ΕΠΑ.Λ.
Παρευρίσκονταν ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. κ. Βασίλης Ιωαννίδης , ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Φιλοξένης Συμεών , το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΠΑ.Λ. και η πρόεδρος της λέσχης Lions MAKEDONIA κυρία Γεωργοπούλου Ειρήνη. Εξετάστηκαν στον οφθαλμολογικό έλεγχο 58 παιδιά και στο έλεγχο ζαχάρου 58 παιδιά και 20 ενήλικες.

Ακούστε αύριο το Μουσικό Αερόστατο στο Ράδιο Ενημέρωση

Αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου μια ηλιαχτίδα μας επισκέπτεται από το λαμπερό αστέρι του ηλιακού μας συστήματος. Πρόκειται για την "ηλιαχτίδα που άλλαξε τον κόσμο" ένα παραμύθι της Δομνίκης Καράντζιου που μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του πλανήτη! Πάρτε θέση και ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί, αύριο στις 9 το πρωί στο ράδιο ενημέρωση ή στο e-radio http://www.e-radio.gr/Enimerosi-922-Katerini-i653/live
Με τους Δομνίκη Καράντζιου, Ειρήνη Παπαδοπούλου και Λεωνίδα Βαϊόπουλο.


ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ -ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ

Με τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΒΟΛΟΥ θα παίξει την Κυριακή  η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ στο τελευταίο της παιχνίδι μέσα στο Α΄ΔΑΚ Κατερίνης. Το γήπεδο του Κίτρους είναι έτοιμο και ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 29-11-2015 με τον ΟΠΟΥΝΤΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟΥ.

                                                                                                 Για το Δ.Σ.
                                                                                          Νίκος Σουλτανίδης

Ο ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» ΣΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ



 Η μεγάλη γιορτή της Αθήνας, της Ελλάδας, του αθλητισμού και του πολιτισμού αποτέλεσε και φέτος σημείο αναφοράς για χιλιάδες ανθρώπους που μετείχαν σε αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο. Μικροί, μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στον αγώνα, προκειμένου να δοκιμάσουν τα όρια των αντοχών τους. Η  33η διοργάνωση  διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία .

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ANΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ- ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση Φορέων του Ν. Πιερίας αναφορικά με την πρωτοβουλία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης για τη διοργάνωση εκδήλωσης σχετικά με τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις με έμφαση στη Δωρεά του Μυελού των Οστών. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κάτωθι Φορέων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ - ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

    
     Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε κάτοχος αιγοπροβατοτροφικής εκμετάλλευσης είναι υποχρεωμένος να προβαίνει σε απογραφή του ζωικού του κεφαλαίου μια φορά κάθε έτος στο διάστημα από 01 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου και να κοινοποιεί αυτή στο Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας. Αυτή η υποχρέωση αφορά και τους κατόχους εκείνους που έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο αλλά δε θέλουν να προχωρήσουν σε διαγραφή του κωδικού τους.

Εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας



Το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» με πρωτοβουλία του Δήμου Δίου – Ολύμπου και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Κτιρίου του Γυμνασίου, οι οποίες προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς.  Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων μόνωση των τοίχων, ανανέωση των κουφωμάτων και των τζαμιών, αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού κλπ.

 

Με αφορμή την τραγική εικόνα στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης

Του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου, 
πρώην δημοτικού συμβούλου Κατερίνης.


Από τους 49 προσκληθέντες φορείς και δημότες του Δήμου μας παρευρέθηκαν μόνο οι 12 με αποτέλεσμα να αναβληθεί γι σήμερα Παρασκευή
 Η  παραπάνω κατάσταση στην υποτιθέμενη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης είναι συνέπεια:
-Του γεγονότος ότι η σύγκλησή της δεν είναι νόμιμη αφού δεν έγινε η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος μέσα σε δυο μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές.
-Αυτοί  που προσκλήθηκαν  ήταν μέλη της πρώτης επιτροπής διαβούλευσης το 2011 που και αυτή δεν έγινε με τις σωστές διαδικασίες.
-Άρα δεν γνωρίζουμε αν διατηρούν ακόμα την πρόθεσή τους να είναι μέλη της επιτροπής.
-Τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αντιπολίτευση δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την νόμιμη συγκρότηση της επιτροπής διαβούλευσης.

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ')- Δυσαριθμησία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ’)- Δυσαριθμησία
        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.
Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Οι πρόεδροι συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το ποσοστό απεργίας δασκάλων και καθηγητών.


Σήμερα η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε 240.000 δικαιούχους


Σήμερα αναμένεται να καταβληθεί σε 240.000 δικαιούχους το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο όμως θα αφορά στην προτελευταία δόση για την περσινή χρονιά.
Ειδικότερα σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Σοφία Σεχπερίδου η δόση που θα καταβληθεί είναι η προτελευταία.
Όπως είπε η ίδια από Δευτέρα θα επιχειρηθεί να καταβληθεί η επιστροφή φόρου για όσους φορολογούμενους δεν έχουν χρέη προς το Δημόσιο...



Η Πιερία στην Philoxenia


Μια μικρογραφία της επιχειρηματικότητας της Πιερίας βρίσκεται από χθες στο stand 46 του περιπτέρου 13 της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, στην οποία
συμμετέχει το Επιμελητήριο Πιερίας και η Επιμελητηριακή Εταιρία Στήριξης Επιχειρήσεων Πιερίας.
Τόσο το τουριστικό προϊόν και τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του, όσο και τα προϊόντα της Πιερίας συνθέτουν με το νέο branding "Όλυμπος - Πιέρια", τη νέα ταυτότητα εξωστρέφειας της
περιοχής μας.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη για την πάταξη της παράνομης διαφήμισης

Κατερίνη 13 Νοεμβρίου 2015

Προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη
Θέμα: «Αποξήλωση παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων»
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Είναι γεγονός πως η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση έχει λάβει πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας, ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όλοι οι δήμοι της Πιερίας, ανεξαιρέτως, πλήττονται από την αυθαίρετη διαφήμιση η οποία σχετίζεται άμεσα με την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. Με την ανεξέλεγκτη παράνομη διαφήμιση αυξήθηκαν κατακόρυφα τα ατυχήματα, υποβαθμίστηκε το αστικό μας περιβάλλον, η οπτική ρύπανση επιβαρύνει καθημερινά τον ψυχισμό μας, ενώ η ανοχή μας προς την αυθαιρεσία μειώνεται διαρκώς!

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας. Σήμερα στον Καπνικό Σταθμό στις 18:30

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας για την οργάνωση της ζώνης δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015 ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κόσμου, η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας.  Το Χριστουγεννιάτικο χωριό, που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και εργασία.

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΡΟΥΜΑΝΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΜΙΡΤΣΕΑ ΝΤΑΝΕΛΙΟΥΚ


Η συνεργασία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την τιμώμενη χώρα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Ρουμανία, έχει ήδη ξεκινήσει.
Την Τρίτη το βράδυ στην αίθουσα “Zeus” Mediterranean Pallas, το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, παρέθεσε δεξίωση προς τιμή του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Μίρτσεα Ντανελιούκ.
Στη δεξίωση ήταν προσκεκλημένοι και συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  Γρηγόρης Παπαχρήστος καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  Ευαγγελία  Ξυπτερά-Λάμπρου.

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τους Μαθητές , που συμμετείχαν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Νοέμβρη.

Η συμμέτοχη τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν ένα ηχηρό ράπισμα  στην  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην  Ε.Ε. και τα κόμματα του κεφαλαίου. Ήταν ένα  μεγάλο όχι στην υποκρισία, το  ψέμα, την τρομοκρατία, την πολιτική που ποδοπατά το λαό  για τα συμφέροντα  μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Ήταν ένα μήνυμα  αισιοδοξίας οτι το νέο ξεκίνημα με πρωτοπόρο το ΠΑΜΕ, το  ταξικό κίνημα και τα λαϊκά κινήματα, γίνονται πόλος συσπείρωσης και συγκρότησης του μεγάλου  λαϊκού μετώπου που θα σαρώσει  και θα ανατρέψει την πολιτική του κεφαλαίου.

ΙΛΙΓΓΟΣ. Του Κωνσταντινίδη Ηλία (Ιατρός-Νευρολόγος)


ΚΛΙΝΙΚΗ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΙΛΙΓΓΟΥ

Ο πρώτος στόχος της αξιολόγησης είναι η ταξινόµηση της κλινικής εικόνας σε ένα από τους ακόλουθους τύπους κλινικών εικόνων ιλίγγου: οξύς σοβαρός ίλιγγος, υποτροπιάζοντα απρόκλητα επεισόδια ιλίγγου ή υποτροπιάζοντα επεισόδια ιλίγγου πυροδοτούµενα από τη θέση της κεφαλής. Ο τύπος της κλινικής εικόνας προσδιορίζεται µε βάση τις λεπτοµέρειες του ιστορικού της παρούσας νόσου. Οι παραπάνω κατηγορίες  βοηθούν  στην οργάνωση του σχηµατισµού της διαφορικής διάγνωσης. Ο οξύς σοβαρός ίλιγγος αποτελεί την αιφνίδια έναρξη ενός συµπτώµατος που γενικά προκαλεί σοβαρή ανικανότητα. Τα υποτροπιάζοντα επεισόδια απρόκλητου ιλίγγου αναφέρονται από ασθενείς που παρουσίαζαν τουλάχιστο µερικά ακόµη επεισόδια τα οποία επανέρχονται χωρίς κάποιο προφανή  εκλυτικό παράγοντα. Τα επεισόδια υποτροπιάζοντος ιλίγγου που πυροδοτούνται από τη θέση της κεφαλής  αφορούν  ίλιγγο που εκλύεται από συγκεκριµένες  κινήσεις της κεφαλής.

Μπάσκετ - Β' Εθνική: Πιερικός Αρχέλαος - Ιωνικός Ιωνίας

Ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι δίνει την ερχόμενη Κυριακή ο Πιερικός Αρχέλαος στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδ. Σταθμού κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής για τον όμιλο του Βορρά στη Β' Εθνική.

Η ομάδα της Κατερίνης διψάει για τη νίκη, που θα τη δώσει την απαραίτητη βαθμολογική ανάκαμψη και οι παίκτες θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια του δύσκολου φετινού μαραθωνίου που είναι ο ποιο συναρπαστικός έναντι των προηγούμενων χρόνων.