Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Λαϊκός αγώνας δρόμου "Το πέρασμα του Απόστολου Παύλου", Μεθώνη - Αρχαία Πύδνα 9,700μ., 20/06/2015.



Αργυρός ο Βλάσης Μάρας, στο Μπακού!



Για δεύτερη φορά σήμερα υψώθηκε η ελληνική σημαία στην ενόργανη γυμναστική των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, καθώς μετά τον Λευτέρη Πετρούνια ήταν η σειρά του Βλάση Μάρα να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Τρίτη συνολικά, σήμερα, μετά και το χάλκινο μετάλλιο των κοριτσιών του Πόλο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, στον τελικό του μονόζυγου, συγκεντρώνοντας 15.366 βαθμούς.


Το χρυσό μετάλλιο πέρασε στο λαιμό του Γερμανoύ Φαμπιάν Αμπουεκέν (15.533), ενώ το χάλκινο στου Ρώσου Νικίτα Ιγκνατίεφ (15.166).

..Έφυγε από κοντά μας ο Μιχάλης Συμεωνίδης


Από τις ποιο δύσκολες αναρτήσεις όταν πρόκειται να αποχαιρετίσεις έναν νέο άνθρωπο.
Σε ηλικία 51 ετών, αφού το πάλεψε όσο μπορούσε..
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή στην Θεία Ανάληψη στις 11 το πρωί.

Τα συλλυπητήρια μας στους δικούς του.

Μια μεγάλη παρέα καλλιτεχνών στην αυλή του Καπνικού Σταθμού

Οι μουσικοί του νομού μας, μια μεγάλη παρέα καλλιτεχνών στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να εκπλήσσει το κοινό της πόλης ο «Θερινός Δωδεκάλογος 2015», σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Στις 22 Ιουνίου 2015, μία μόλις ημέρα μετά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ” φιλοξενεί στη νέα της σκηνή, στην καταπράσινη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, φίλους καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης για να συνδράμουν με την παρουσία τους σε μια μοναδική Γιορτή της Μουσικής και πολλές-πολλές εκπλήξεις.
Η «Fête de la Musique», Ευρωπαϊκή - Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, αποτελεί μια πρωτοβουλία που καθιερώθηκε το 1982 στη Γαλλία από τον τότε υπουργό Πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Έκτοτε έχει εδραιωθεί ως θεσμός και εκτός των γαλλικών συνόρων σε διάφορες χώρες και πόλεις ανά τον κόσμο. Πρόκειται για μια γιορτή η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει και να προάγει την τέχνη της μουσικής, μια γιορτή όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν πάρκα, πλατείες, δρόμους, σταθμούς (στη δική μας περίπτωση Καπνικούς) και διάφορους άλλους χώρους, δίνοντας χιλιάδες συναυλίες, που αποσκοπούν στην επικοινωνία των ανθρώπων, την συναισθηματική και ψυχική έκφραση των καλλιτεχνών και τελικά την εσωτερική αναγέννηση τους και τη μέθεξη. Φέτος δε, συμπληρώνονται 30 χρόνια από την επίσημη έναρξη του θεσμού και εκτός των γαλλικών συνόρων, με πρώτη πόλη - σταθμό την Αθήνα το 1985.

Ο Κοσμάς Ζαζόπουλος θα είναι προπονητής για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο στον πάγκο του Καλλιθεακού. Ο πρόεδρος της ομάδας Γ. Μπογιατζής έκλεισε νωρίς τον πετυχημένο νεαρό τεχνικό.


Περί του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών στα σχολεία. Του Δημήτρη Νατσιού.



Το καλό πρέπει να λέγεται και να επαινείται.

«Κι αν είναι πλήθος τ’ άσχημα /κι αν είναι τ’ άδεια αφέντες» που λέει κι ο Παλαμάς, συμβαίνουν και πράγματα στην σάπια πολιτεία που μοιάζουν με ρωγμές από τις οποίες τρυπώνει και μια «στάλα ηλιαχτίδας».

Φέτος για πρώτη φορά είχαμε επιλογές στελεχών της Εκπαίδευσης με ψηφοφορία. Διευθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων αναδείχτηκαν μέσω ψηφοφορίας των εκπαιδευτικών.

Κάθε σχολείο, με μυστική ψηφοφορία, επέλεξε τον άνθρωπο που έκρινε ικανό να αναλάβει την διευθυντική του καθοδήγηση και εποπτεία. Τα προηγούμενα χρόνια η επιλογή γινόταν δι’ απευθείας αναθέσεως από ένα υπηρεσιακό συμβούλιο, με κριτήριο τους τίτλους σπουδών και την κοινωνική του, εν γένει, προσφορά. Βεβαίως, ως είθισται σε τούτο τον τόπο, ο κομίζων πιστοποιητικό κομματικής αφοσιώσεως και υποταγής και μάλιστα του κυβερνώντος σχηματισμού, κατείχε όπλον δύσμαχον και πανσθενές. Μία υψηλή (κομματική) βαθμολογία εξουδετέρωνε και καθήλωνε τον άξιο και ικανό, ο οποίος συνήθως αποστρέφεται μετά βδελυγμίας τα κομματικά ποιμνιοστάσια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ. ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 Η Επιτροπή Ακτινιδιοπαραγωγών Ν. Πιερίας καλεί τους παραγωγούς ακτινιδίου του νομού  σε συνάντηση
τη Δευτέρα 22-6-2015 στις 8.00 μ.μ.
στο καφέ (NODO) ΝΟΝΤΟ Τ. Τερζοπούλου 146
Στη συνάντηση θα συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον του ακτινιδίου στο νομό μας καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ.
Αποφασίζουμε  για την παραγωγή μας, σχεδιάζουμε το μέλλον μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974879630

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ορειβάτη που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο



Στον απεγκλωβισμό συμμετέχει και κλιμάκιο διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που ΕΟΔ ενημερώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 χθες το πρωί ότι ομάδα Τσέχων ορειβατών χτυπήθηκε από κατολίσθηση στο μονοπάτι της Κακόσκαλας στον Όλυμπο και άμεσα κλιμάκιο διασωστών της που βρισκόταν ήδη στο βουνό έσπευσε προς βοήθεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ο ένας εκ των ορειβατών ήταν ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος κατάφερε τραυματισμένος να φτάσει μόνος του στο καταφύγιο του Σπήλιου Αγαπητού.


Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά του νεκρού ορειβάτη.

Καλημέρα, Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 σήμερα.