Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Δεν καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία!

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Δεν καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία!

Συνέντευξη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Συριανίδης Δημήτριος και αναφέρθηκε στον θόρυβο που έγινε γύρω από την κατάργηση ή όχι της πρωινής προσευχής στα δημοτικά σχολεία.
Επίσης ο κ. Συριανίδης μας μίλησε και για το πρόγραμμα κολύμβησης που από φέτος θα είναι βασικό και υποχρεωτικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία.

Διαβάστε τι μας είπε ο κ. Συριανίδης:

Η αυλή του Καπνικού Σταθμού στην Κατερίνη, μεγάλωσε!

Η αυλή του Καπνικού Σταθμού στην Κατερίνη, μεγάλωσε!

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας θα πρέπει να αισθάνονται όμορφα βλέποντας την αυλή του Καπνικού Σταθμού να... διπλασιάζεται σε έκταση.

Ο Κατερινιώτης Λάζαρος Λάμπρου στον ιστορικό Ηρακλή Θεσσαλονίκης!


Με ανακοίνωση του στο Facebook ο Λάζαρος Λάμπρου ανακοίνωση την μεταγραφή του στην ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης.
"Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω την μεταγραφή μου στον ιστορικό Π.Α.Ε.ΗΡΑΚΛΗ" δήλωσε ο Λάζαρος Λάμπρου.
Διαβάστε και το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ηρακλή:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ “ΑΚΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ”


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και Στέργιος Καστόρης ,μαζί με την συντονίστρια της ΝΕ Χαιλαζιδου Γνωσούλα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του “Εξωραϊστικού Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Ακτής Δ.Δ Καλιθέας Πιερίας” και επισκέφθηκαν την περιοχή.

Ανδρέας Βέτσος: Είναι κουραστικό να υποχρεωνόμαστε να απαντάμε σε ανυπόστατα δημοσιεύματα ή σε ανακριβείς (αλήθεια, γιατί;) ειδήσεις.


Το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε, ως οφείλει κάθε χρόνο, εγκύκλιο Λειτουργίας των Σχολείων. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή εγκύκλιος, για πρώτη φορά, ήταν σαφέστατη, ακριβέστατη και διεξοδική, δίνοντας, μέσω συνδέσμων, άμεση πρόσβαση στη σχετική νομοθεσία. Κάποιοι, φαίνεται, δεν την διάβασαν σωστά και συμπέραναν ότι καταργήθηκε η Πρωινή Προσευχή.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Οι εγγραφές άρχισαν!

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Οι εγγραφές άρχισαν!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΠΕΤΡΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ''

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στις δραστηριότητες του νεοσύστατου Συλλόγου Μουσικοφίλων Πιερίας.

Ο Σύλλογος Μουσικοφίλων Πιερίας ‘’Πέτρος ο Πελοποννήσιος’’ ιδρύθηκε στην Κατερίνη τον Ιανουάριο του 2016. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάδειξη της Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης, συμπεριλαμβανομένης σε αυτήν της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής, της Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης των κατά τόπους περιοχών του Ελλαδικού χώρου καθώς και της Λόγιας Μουσικής Παράδοσης της Κωνσταντινούπολης, μέσα από τη μελέτη και την εμβάθυνση στις θεωρητικές και πρακτικές πηγές της.


"Γιορτή ρυζιού" στα Νέα Μάλγαρα για 30ή χρονιά!



 Από την Τετάρτη 7 έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιείται για 30ή χρονιά η "Γιορτή Ρυζιού" στη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων. Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς που αναδεικνύουν τη σχέση της περιοχής με τη γη και την παράδοση, στην οποία πρωτοστατούν οι ρυζοκαλλιεργητές της περιοχής. 

90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

 90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Σας καλούμε στην 90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου που ανοίγει τις πύλες της, στις 09 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00.

Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου!
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ!
Όλοι και όλες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου!
Προσυγκέντρωση ΛΑΕ: 5.30 μμ, Εγνατίας & Μητροπολίτου Γενναδίου

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2016

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2016
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», σας ενημερώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την επιτυχημένη και ασφαλή διεξαγωγή του Υψηλάντειου Αγώνα Δρόμου 2016.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31-8-2016 στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας συνάντηση των σωματείων με την επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης.
Στη συνάντηση η Επιτροπή Διαιτησίας ενημέρωσε λεπτομερώς όλα τα σωματεία, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά για τους νέους κανονισμούς διαιτησίας που ισχύουν από την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017.

Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων

Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Μανιταριών ΜετεώρωνΝέα πτέρυγα στο Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων
Μία νέα πτέρυγα απέκτησε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Πρόκειται για ένα νέο τμήμα του Μουσείου Μανιταριών το οποίο αφορά την επιλογή και τοιχογράφηση σειράς θεμάτων που αφορούν τα μανιτάρια και τη σχέση τους με την ιστορία, τη λαογραφία, την επιστήμη, τη φαρμακευτική κτλ.

Ανακοινώσεις από την Ε.Π.Σ. Πιερίας

Αγιασμός
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Ελευθεριάδης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, καλούν όλα τα σωματεία της Ένωσης, την Παρασκευή 9-9-2016 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης για τον Αγιασμό εν’ όψη της έναρξης τής νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017.

Δ.ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016Β

Προθεσμία επτά ημερών θα έχουν όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο Δημόσιο ΙΕΚ Κατερίνης στις νέες ειδικότητες που προσφέρονται.
Το σύστημα ανοίγει τη Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 14:00, ενώ δεν θα δοθεί παράταση. Η υποβολή των αιτήσεων είναι ηλεκτρονική και πραγματοποιείται στη διεύθυνση: https://diek.minedu.gov.gr.

Συνεχίστηκαν και τον Αύγουστο με εντατικό ρυθμό οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Χαλκιδική.



Οι δράσεις εστιάζονταν σε τουριστικές περιοχές και αφορούν την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, το παρεμπόριο και άλλες παραβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα
Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.200 έλεγχοι, συνελήφθησαν 47 άτομα για διάφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 480 παραβάσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή που φέτος συμπίπτουν με τη συμπλήρωση των 94 χρόνων.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος και το Π.Δ. 304/2001 «οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ. Μέλος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης
ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Το Σωματείο μας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα ρυθμίζει τα ζητήματα της καθαριότητας των σχολείων όλης της χώρας στη νέα σχολική χρονιά 2016 - 2017.

Παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης

Παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων στη Δημοτική Ενότητα ΚατερίνηςΠαρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης

Σάββας Χιονίδης: «Επενδύουμε σταθερά στην Παιδεία και με σοβαρότητα, σχεδιασμό και προγραμματισμό στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία»


Έναρξη εγγραφών για μαθήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Iεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,για τη σχολική χρονιά 2016–2017, θα λειτουργήσει και για τη φετινή σχολική χρονιά, Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ποτέ δεν είναι αργά για τη γνώση

Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ είναι Δημόσιο Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απευθύνεται σε εργαζόμενους και άνεργους μαθητές κάθε εθνικότητας, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να περατώσουν τις σχολικές τους σπουδές˙ τους παρέχει μια νέα ευκαιρία να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά και να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, ακολουθώντας ένα ευέλικτο, βραδινό ωράριο, παράλληλα με την καθημερινή εργασία τους ή τις άλλες υποχρεώσεις τους.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υιοθετώντας τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, με τις υπουργικές αποφάσεις για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών επιδιώκει τη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων, οδηγώντας χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας στην ανεργία και πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς σε συνεχή κινητικότητα.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Εκδήλωση για το πρόγραμμα "Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2016".

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Εκδήλωση για το πρόγραμμα "Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2016".

Σε μια όμορφη εκδήλωση χθες το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έκαναν τον απολογισμό του προγράμματος "Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2016", ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στις επόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

ΚΚΕ Πιερίας: Οργάνωση - ανασύνταξη τα προαπαιτούμενα της λαϊκής αντεπίθεσης


«Κρίσιμο» για την πορεία της οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το επόμενο πεντάμηνο, κηρύσσοντας και επίσημα το «φθινοπωρινό» γύρο της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων.
Η αναφορά του στην «εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους», η οποία προϋποθέτει να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση τα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης «αξιολόγησης», δεν είναι τυχαία.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ


Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου.
Της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των προκριματικών του MUNDIAL 2018



Πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 που θα γίνει στην Ρωσία.
Δείτε τα αποτελέσματα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2016