Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ανθισμένες Κερασιές - Ράχη Δήμος Κατερίνης

Ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Μια αλληγορία για την ίδια τη ζωή: ¨φωτεινή και όμορφη αλλά φευγαλέα και εφήμερη¨ .

Σας προτείνω από σήμερα και όλες τις επόμενες μέρες να επισκεφτείτε τον κερασεώνα της Ράχης Κατερίνης για να απολαύσετε αυτά που η φύση μοναδικά δημιουργεί.

“Δίνουμε το παρών”: Ξεκίνησε στην Πιερία η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ




Από την Κατερίνη ξεκίνησε η πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα “ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ - Συμμετέχουμε, Ελέγχουμε, Στηρίζουμε, Διεκδικούμε”. Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 18-4 στον πεζόδρομο της Κατερίνης, οπού διένειμαν το φυλλάδιο της καμπάνιας και συνομίλησαν με τους πολίτες. Σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ, η συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Γνωσούλα Χαϊλατζίδου υπογράμμισε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς τη νέα κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τα πρώτα νομοσχέδιά της, τονίζοντας πως δύναμη και πυξίδα για το έργο τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Στη δράση παρευρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής, ο οποίος ενημέρωσε για το νομοθετικό έργο και τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης. Η πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί με επισκέψεις των τριών βουλευτών και στελεχών της Ν.Ε. Πιερίας σε Κ. Μηλιά, Λεπτοκαρυά και Λόφο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά κυρίως την καταγραφή των απόψεών τους
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για την σημερινή εκδήλωση εδώ:  http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_240.html

Η παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Σκαρλακίδη «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ» από τις εκδόσεις Ελαία και το βιβλιοπωλείο Κατερίνη Ρουκά σήμερα στον Άγιο Φώτιο.



Σε μια πανέμορφη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο «ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» οι εκδόσεις Ελαία και το βιβλιοπωλείο Κατερίνα Ρούκα παρουσίασαν το βιβλίο του Χάρη Σκαρλακίδη «ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ (70 ιστορικές μαρτυρίες)».
Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος.  
Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο, που με συγκίνηση και μεγάλη προσήλωση παρακολούθησε τόσο τον Αρχιμανδρίτη κ.Παύλο Ντούρο αλλά και τον συγγραφέα να παρουσιάζουν στοιχεία και ντοκουμέντα για το Άγιο Φως. 

Εκδήλωση του ΚΚΕ Κατερίνης (παρουσίαση βιβλίου) σήμερα το βράδυ στη πάνω αίθουσα της «ΕΚΑΒΗΣ», με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. (Φωτογραφίες)


Η επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής στην Κατερίνη (Φωτογραφίες)



Σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε σήμερα το βράδυ η επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής στην κάτω αίθουσα της «ΕΚΑΒΗΣ» στην πόλη μας.
Πολύς κόσμος, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και όσοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για τα μυστικά της Αστροφυσικής γέμισαν την αίθουσα του πνευματικού κέντρου Κατερίνης.

Η παρουσίαση ήταν ευχάριστη για το κοινό το οποίο συμμετείχε και αυτό με την σειρά του με παρεμβάσεις και ερωτήσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι διοργανωτές προσκάλεσαν το κοινό στο μπουφέ με τα ποτά και τα αναψυκτικά όπου οι ομιλητές γνωρίστηκαν με τον κόσμο και ακολούθησε χαλαρή κουβέντα για θέματα Αστροφυσικής και όχι μόνο.

Σάββατο 25 Απριλίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης η δημοσιογράφος-συγγραφέας Ρένα Τριανταφυλλίδου


ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΤΑΣΕΩΣ, του Κωνσταντινίδη Ηλία (Ιατρός-Νευρολόγος)




Η
κεφαλαλγία τύπου τάσης είναι η πρωτοπαθής διαταραχή κεφαλαλγίας με το μεγαλύτερο επιπολασμό - ενός έτους της τάξης του 38,3% που σημειώνει αιχμή στην τέταρτη δεκαετία ζωής, τόσο στους άντρες (42,3%) όσο και στις γυναίκες (46,9%). Οι γυναίκες είχαν ελαφρώς υψηλότερο  συνολικό επιπολασμό σε σχέση με τους άντρες, όπως και τα άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου και καυκάσιας φυλής.
Διακρίνεται σε χρόνια κεφαλαλγία τύπου τάσης (CTTH) - επεισοδική κεφαλαλγία τύπου τάσης (ETTH),
·Αμφοτερόπλευρης εντόπισης-συχνότερα στην ινιο-αυχενική χώρα, κροτάφους ή μετωπιαία
·Άλγος αμβλύ, βύθιο, πιεστικό ή σφιγκτικό (αίσθημα πλήρωσης, διόγκωσης) βαθμιαία.
·Μπορεί να επιμείνει για ημέρες/μήνες/χρόνια
·Διαρκεί στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μέρα παρά μέρα.
·1-2/1000 ασθενείς συνυπάρχει ενδοκρανιακός όγκος
·Θεωρείται για την εμφάνιση της υπεύθυνη η έντονη σύσπαση  κρανιο-αυχενικών μυών με συνοδό σύσπαση αρτηριών τριχωτού κεφαλής.
·Περικρανιακοί και τραπεζοειδείς μυς ήταν σκληροί σε ασθενείς με Κ.Τ.(Sakai et al.)

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής



  Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια, έχει έγκαιρα επισημάνει τον εγκληματικό νεοναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.  Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση και αφού προηγήθηκαν δολοφονίες και σοβαροί τραυματισμοί εκατοντάδων μεταναστών και Ελλήνων πολιτών από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, η ναζιστική οργάνωση λογοδοτεί - επιτέλους - στη δικαιοσύνη.

Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χρυσής Αυγής με την καταδίκη των μελών και των καθοδηγητών των εγκληματικών πράξεων των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, για εγκλήματα που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

 Η διάλυση των θυλάκων της ναζιστικής οργάνωσης στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και ο εκδημοκρατισμός τους, χρειάζεται να αποτελέσει προτεραιότητα το επόμενο διάστημα.


Επισημαίνουμε, τέλος, τη σημασία της ενίσχυσης της αντιρατσιστικής νομοθεσίας της χώρας, καθώς και πρωτοβουλιών αντιφασιστικής ενημέρωσης και ιστορικής μνήμης στην εκπαίδευση, τις τοπικές κοινωνίες, τους εργασιακούς χώρους. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη σε ενεργοποίηση και εγρήγορση για την πολιτική, κοινωνική και ηθική απομόνωση του φασισμού σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  16/04/2015

Υψηλάντεια 2015 -ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΦΙΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ



Καταγραφή της Οφίτικης ποντιακής Μουσικής Παράδοσης.
Nέα Τραπεζούντα Πιερίας 17 Απριλίου 2015 - 3η ημέρα Υψηλαντείων 
Ο Σύλλογος Αλέξανδρος Υψηλάντης συνεχίζοντας τις καταγραφές για τη δημιουργία ψηφιακού υλικού διοργάνωσε ένα ποντιακό οφίτικο παρακαθ (παρακθ: ποντιακή λέξη , προέρχεται από το ρήμα παρακάθουμαι και σημαίνει την κατά τον χειμώνα κυρίως συνάθροιση συγγενών και φίλων την νύχτα, όπου λέγονται τραγούδια, ανέκδοτα παραμύθια και παίζονται παιχνίδια. Το παρακάθουμαι προέρχεται από το αρχαίο παρακάθημαι- κάθομαι κοντά σε κάποιον).

Συνεκπαίδευση του ΠΝ με το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας



Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Καρπάθου-Ρόδου, συνεκπαίδευση της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ και της πυραυλακάτου ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ με τη φρεγάτα HMAS ANZAC και το πλοίο γενικής υποστήριξης HMAS SUCCESS του Αυστραλιανού Ναυτικού καθώς και με τη φρεγάτα HMNZS ΤΕ ΚΑΗΑ του Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας, σε τεχνικά αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και πτήσεως ελικοπτέρων.


        Στη συνέχεια, το HMAS SUCCESS θα πλεύσει προς ν. Λήμνο όπου θα παραμείνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των πεσόντων στη μάχη της Καλλίπολης (ANZAC), ενώ το HMAS ANZAC θα καταπλεύσει στη Σούδα Κρήτης, όπου το πλήρωμα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά αντικείμενα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Παράλληλα το HMNZS ΤΕ ΚΑΗΑ θα καταπλεύσει στο λιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Ο Πιερικός Αρχέλαος στην τελική 6άδα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 66 - ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 60



Οι Παίδες του Πιερικού Αρχέλαου επιβλήθηκαν του Πρωτέα Γρεβενών με 66-60 και πήραν το εισιτήριο για την τελική 6άδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων.

Πρόκειται για ακόμη μια ιστορική επιτυχία του συλλόγου που για 2η φορά(η πρώτη ήταν τη σεζόν 2011-2012) πετυχαίνει την πρόκριση σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος.Ο Πιερικός έτσι εδραιώνει τη θέση του ως φυτώριο παραγωγής νέων ταλέντων,μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα που ασχολείται επισταμένως με την ανάπτυξη των νέων αθλητών.

«Δίνουμε το παρών» Πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στον πεζόδρομο Κατερίνης.



Εκδήλωση σήμερα το μεσημέρι στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ με σύνθημα «Δίνουμε το παρών».
Μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας μαζί με τους βουλευτές του νομού μας ενημέρωναν τον κόσμο για τα έργα της κυβέρνησης, τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους και ζητούσαν την στήριξη τους.



Μιλήσαμε με την συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και δημοτική σύμβουλο την κ. Χαϊλατζίδου Γνωσούλα που μας είπε για την σημερινή δράση:

Συλλήψεις για αγοραπωλησία χαπιών στην Κατερίνη



Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν

χθες (17-4-2015) το πρωί στην Κατερίνη, 2 άτομα ηλικίας 43 και 39 ετών, για αγοραπωλησία ναρκωτικών δισκίων.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην πόλη της Κατερίνης, κατελήφθη ο 43χρονος να επιχειρεί να πουλήσει στον 39χρονο ναρκωτικά δισκία, αντί χρηματικού ποσού. Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 63 ναρκωτικά δισκία, μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 354 ναρκωτικά δισκία,
• ποσότητα σπόρων κάνναβης βάρους 4,4 γραμμαρίων και
• το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΩΝ



Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Ενωσιακό Γήπεδο στη Νέα Έφεσο την Τρίτη 21-04-2015 και ώρα 4:00 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

Σε περίπτωση αδυναμίας να ειδοποιηθεί ο προπονητής κ. Μαυρομουστακίδης Γεώργιος στο τήλ. 6974562704

Ύμνοι και θρήνοι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης





Η Ορχήστρα και Χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Λάζαρου Τσορμπατζίδη παρουσίασαν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος» ύμνους και θρήνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Άγιος Φώτιος» καθώς και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συνεπικουρούμενοι από τα μέλη του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Φωτίου και του Συλλόγου Ιεροψαλτών απέδωσαν τους ύμνους  με κατάνυξη αντάξια των ημερών του Αγίου Πάσχα.

Συναυλία-αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από το Λαϊκό σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Το Λαϊκό σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας σε ένα αφιέρωμα στον Άκη Πάνου.
Στην ορχήστρα παίζουν:

Μπουζούκι : Τσαπράνης Γιώργος
Θεοδώρου Χρήστος
Τσιαλός Κωνσταντίνος
Γεωργούσης Στέλιιος
Τσιτιρόκης Στάθης
Πλεξίδας Φάνης
Φωτίου Λίτσα
Κόντος Δημήτρης
Νικολάκης Γιάννης
Λυμπανοβνός Θωμάς

Μπαγλαμά: Σέφερ Μαρία

Ακορντεόν: Καραγιαννίδου Ελένη

Κιθάρα: Μπουζούκης Γιάννης
Μπαρμπέρης Γιάννης

Πιάνο: Καπασακαλίδου Όλγα

Ηλ. μπάσο: Θεοχάρης Γιάννης

Κρουστά: Γκραίκος Γιάννης

Τραγουδούν: Δραγασιά Μαρία
Κατιρτζής Δημήτρης
Καψάλης Κωνσταντίνος
Κωστοπούλου Βασιλική

Διδασκαλία - Επιμέλεια : Λυμπανοβνός Παναγιώτης

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

ΠΑΤΡΑ: Η GEO – MUSIC ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ… ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙΑ ! «Ξηλώνουν» τηλεοράσεις από καφενεία για να μην πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα!



Ξηλώνουν... τηλεοράσεις ακόμα και σε καφενεία, για να αποφύγουν την επιβολή τέλους προς εταιρία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Όλα αυτά με αφορμή μπαράζ επιδρομών που έκαναν το τελευταίο χρονικό διάστημα εκπρόσωποι της εταιρίας «geo-music» ακόμα και σε μικρά καφενεδάκια της Πάτρας, ζητώντας την καταβολή χρημάτων.Μέχρι τώρα βέβαια γνωρίζαμε ότι η χρήση ραδιοφώνου σε καταστήματα εστίασης έγκειται στο νόμο περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως και οι τηλεοράσεις μπαίνουν στο στόχαστρο εταιριών που προασπίζουν τα συμφέροντα δημιουργών.Ακόμα κι αν πρόκειται για μια μικρή τηλεόραση και σε μικρό καφενεδάκι. Δεν έχει σημασία. Για τις εταιρίες θεωρείται επιβεβλημένο να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το ετήσιο τέλος, υπό το σκεπτικό ότι η τηλεόραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μουσικά ακούσματα, ακόμα και στην περίπτωση που ένας τηλεοπτικός σταθμός προβάλει μουσική εκπομπή!Πάντως το θέμα συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες καθώς σε δεκάδες καφενεία της Πάτρας έχουν δοθεί προειδοποιήσεις για την υποχρεωτική καταβολή τέλους για χρήση τηλεόρασης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
   Την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ελένη Παπασταύρου ενημέρωσαν για θέματα λειτουργίας αλλά και την προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος, καθώς και μέλη της διοίκησης αλλά και της καλλιτεχνικής επιτροπής.

Πιερία: Εκδήλωση για τη μάχη στα Τάχνιστα την Κυριακή 19 Απρίλη



Το παράρτημα Κατερίνης του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 72 χρόνων από τη μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ στα Τάχνιστα (Κάτω Μηλιά) στις 18 Απρίλη 1943 εναντίον των ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του μνημείου στα Τάχνιστα την Κυριακή 19 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι.

Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο της εμποροπανήγυρης με ΙΧ αυτοκίνητα στις 11.30 π.μ.

http://www.902.gr

Καλημέρα, Σάββατο 18 Απριλίου σήμερα.