Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για το σχέδιο των ορίων φοίτησης στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μέχρι και πριν από λίγο συνεδρίαζαν για αυτό το θέμα οι Διευθυντές των σχολείων με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση κ. Αστέριο Κρίτογλου.
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» μίλησε με Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και δασκάλους, οι οποίοι μας εξέφρασαν την διαφωνία τους για τον τρόπο που γίνονται οι αλλαγές στα όρια φοίτησης.
Μάλιστα κάποιοι δήλωσαν ότι δεν θα το εφαρμόσουν..
Επίσης επικοινώνησαν με την
«ΑΛΗΘΕΙΑ» γονείς που μας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και πως δεν πρόκειται να «συμμορφωθούν» με τις νέες αλλαγές και ότι θα ζητήσουν την «βοήθεια» του Δήμου Κατερίνης.
Πιστεύουν ότι ο Δήμος Κατερίνης μπορεί να παρέμβει και να διορθώσει αυτές τις «αδικίες» όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι εδώ και πολλές ημέρες πολλοί γονείς έχουν απευθυνθεί στο Δήμο Κατερίνης εκφράζοντας την αγωνία τους.

ΤΑ ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ- ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"



Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ συνδιοργανωτές με το Θεατρικό εργαστήρι ΖΑΡΟΥ στην ξεκαρδιστική κωμική παράσταση εδώ και 40 χρόνια ΤΑ ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ , ανέβασαν στην Πόλη της Κατερίνης στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ όπου το παρών έδωσε το κοινό τόσο των μελών του Συλλόγου μας , όσο και το κοινό της πόλης.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝ/ΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Αύριο η Κιν/φική Λέσχη Κατερίνης θα προβάλει στον κιν/φο Ευκαρπίδη την ταινία που προτάθηκε για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας
"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ"
ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 7.30 & 10

Συγκεντρώθηκαν σήμερα στην «ΕΚΑΒΗ» τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Οικιακών Φωτοβολταϊκών και του Συλλόγου Δανειοληπτών «ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» για να επιδώσουν εξώδικα στην ΔΕΗ!



“Την κοροϊδία που μας κάνατε δεν θα την αφήσουμε έτσι, θα τα πούμε στα δικαστήρια”: με αυτή την φράση καταλήγει ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών, ο οποίος αντιδρά στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο new deal.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος, “όταν παραβιάζονται μονομερώς οι συμβάσεις 36.000 νοικοκυριών με  μειώσεις 30-40%, κανένας δεν θα πρέπει να μιλά για «δώρα στα οικιακά» και για «υποχωρήσεις στις μειώσεις». Οι αναφορές επίσης σε μέσους όρους 16% ή 20% μείωση, ουσιαστικά αποκρύπτουν την πλήρη αλήθεια και τεχνηέντως ρίχνουν στάχτη στα μάτια”.

Με αυτή την εισαγωγή, σας παρουσιάζουμε το θέμα της σημερινής συγκέντρωσης του Συλλόγου Ιδιοκτητών Οικιακών Φωτοβολταϊκών και του Συλλόγου Δανειοληπτών «ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» σήμερα το πρωί στην "ΕΚΑΒΗ".

Στην συγκέντρωση ενημέρωση έκανε η δικηγόρος της πόλης μας κυρία Βαλλίδου Δέσποινα που μεταξύ άλλων είπε:

Σύναξη Αναγνωστών, Διακονητών και Ιεροπαίδων (μαθητών λυκείου και φοιτητών-αποφοίτων), που διακονούν στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

ΣΥΝΑΞΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΔΙΑΚΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΠΑΙΔΩΝ

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Ιερατικών Κλήσεων, που καθιερώθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας, πραγματοποιήθηκε Σύναξη Αναγνωστών, Διακονητών και Ιεροπαίδων (μαθητών λυκείου και φοιτητών-αποφοίτων), που διακονούν στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Εκλογές σήμερα το πρωί στην «ΕΚΑΒΗ» για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Πιερίας.



Ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Πιερίας.

Μικρή ήταν η προσέλευση πάντως παρότι ο Σύνδεσμος αριθμεί πάνω από 700 μέλη..
Ο νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου ο κύριος Μπέης Νικόλαος (Πρόεδρος του Συνδέσμου από το 2000..) είναι μεν στο ψηφοδέλτιο αλλά όπως μας δήλωσε δεν θα διεκδικήσει ξανά την Προεδρία δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νεότερους να ασχοληθούν με τον Σύνδεσμο.

«Νέα Εποχή για την Κατερίνη» : Χρήζει αναθεώρησης η "παρωχημένη" πολιτική του Δήμου μας και στις εκδηλώσεις.



Ορμώμενη από τις αποφάσεις του Δήμου Κατερίνης να διαθέσει το ποσό ύψους 4.674 € για την πραγματοποίηση της αποκριάτικης εκδήλωσης (ποσό δυσανάλογα μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι διατέθηκε ουσιαστικά για έναν κλόουν και για μια εξέδρα με μουσικά όργανα που στήθηκε) καθώς επίσης και το ποσό ύψους 3220€ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης που αφορά στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την ορθολογικότερη αξιολόγηση των κονδυλίων που δαπανώνται κάθε φορά για τις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου μας και δη τη στιγμή που ο Δήμος δηλώνει ανήμπορος να υλοποιήσει μια σειρά από έργα υψίστης ανάγκης..

Γ.Α.Σ. Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ




Πρόγραμμα προπονήσεων :
        Τμήμα Α΄ -  Τρίτη & Πέμπτη 18:00 - 20:00  για ηλικίες 6-16 ετών,
        Τμήμα Β΄ - Τετάρτη 18:00 - 20:00 & Σάββατο  11:00 - 13:00  για ηλικίες 6-16 ετών,

        Τμήμα Ενηλίκων Τρίτη & Πέμπτη 20:00 - 22:00  για ηλικίες 17 -117 ετών.
Σύντομα θα γίνει και νέο τμήμα στον Κορινό
Δευτέρα & Παρασκευή 20:00 - 22:00.

Καταργείται η διάταξη για αναπλήρωση μαθημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα (Περίμενε κανείς ότι θα εφαρμοστεί...)



Έγγραφο 46998/Δ2/20-3-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προωθεί νομοθετική ρύθμιση για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Η Καλυψώ Δημητριάδη (Συγγραφέας) την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στην Σχολή Γονέων.


Η ΔΕΥΑΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.




22 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

 5 αλήθειες για το πόσιμο νερό
  
1. Μια οικογένεια στην Ελλάδα καταναλώνει κατά μέσο όρο 165 λίτρα νερό την ημέρα.
2. Αν όλο το νερό της Γης μπορούσε να μπει σε ένα δοχείο πέντε λίτρων , το πόσιμο νερό θα ήταν μόνον μια κουταλιά.

3. Ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό κοστίζει περισσότερο από ένα λίτρο πετρέλαιο.

4. Το περισσότερο νερό καταναλώνεται στις γεωργικές καλλιέργειες (69%). Το (23%) στη βιομηχανία και (8%) στην οικιακή κατανάλωση.

5. Μια τετραμελής οικογένεια στην Ελλάδα σπαταλάει άσκοπα 60 λίτρα νερό ημερησίως.


https://www.facebook.com/pages/City-of-Katerini-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82/172995019505463

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Τα κόκκινα δάνεια της "κακής" ΑΤΕ πέρασαν στις ΔΟΥ.



Οι κληρονόμοι ενός αγρότη που απεβίωσε στο Αγρίνιο, καλούνται από την οικεία ΔΟΥ να πληρώσουν παλιό δάνειο από την ΑΤΕ ως οφειλή προς την εφορία. Σε άλλες πόλεις οι απαιτήσεις αυτές προς την εφορία έχουν οδηγήσει αγρότες που αδυνατούν να πληρώσουν στο εδώλιο για ποινικά μέτρα...

Αυλαία για το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με την βράβευση των αγαπημένων φιλμ του κοινού και της Επιτροπής. Βιρούνγκα και Παράδοξη Πατρίδα οι κερδισμένοι του Φεστιβάλ!



Τυπικά το φεστιβάλ έχει ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, όμως για το κοινό που αγαπάει τα ντοκιμαντέρ υπάρχει και η σημερινή μέρα με πλούσιο πρόγραμμα. Μάλιστα το βραβευμένο από κοινό και επιτροπή "Βιρούνγκα" θα προβληθεί για δεύτερη φορά στις 20:30 στο Ολύμπιον. Το υποψήφιο για Οσκαρ ντοκιμναντέρ του Ορλάντο φον Άινζιντελ, έχει καθηλώσει το κοινό του Φεστιβάλ καθώς πρόκειται για ένα πολιτικό και οικολογικό θρίλερ, μια κραυγή αγωνίας για τα είδη υπό εξαφάνιση.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού, τελέστηκε η κουρά (ρασοευχή) του Σπυρίδωνα Νάκα, καταγόμενου από τον Λόφο Πιερίας.

Τη ρασοευχή τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος μετονόμασε τον νέο μοναχό Βασίλειο, προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Κατερίνη.



Στο Θέατρο Πήγασος γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή αποσπάσματος ντοκιμαντέρ από τη σειρά 16 ντοκιμαντέρ με ποιητές και ποιήματα της Θεσσαλονίκης του ντοκυμαντερίστα ποιητικών κειμένων Γιώργου Κεραμιδιώτη.
Πέντε ποιητές και ποιήτριες της Κατερίνης απήγγειλαν ποιήματά τους, ο Αντώνης Κάλφας, Ξανθούλα Καραβίδα, Ιάκωβος Παπαδόπουλος, Χάρης Μπικηρόπουλος και Θάνος Κόσυβας. Την οργανωτική φροντίδα ανέλαβε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Αμανατίδης και το θέατρο Πήγασος.

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down



Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η αγάπη που εισέπραξα από αυτά τα παιδιά, είναι τόσο δυνατή και ανιδιοτελής που δεν εισέπραξα ποτέ από κανέναν άλλο άνθρωπο.

Οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά να ανταποδώσουμε την αγάπη και να αξιοποιήσουμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις πολλές δυνατότητες τους.

Σάββας Χιονίδης

Καλημέρα!