Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Δεν έφτασε ακόμη το Άγιο Φως στην Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής και ύστερα από τηλεφωνική μας επικοινωνία με συμπολίτες μας που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Μακεδονία (9.20 μ.μ.), το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως δεν έχει προσγειωθεί ακόμα στην Θεσσαλονίκη.

Περιμένοντας το Άγιο Φως.

Αεροδρόμιο Μακεδονία, Θεσσαλονίκη. Αντιπροσωπείες από Κατερίνη αναμένουν να έρθει το Άγιο Φως για να το μεταφέρουν στην πόλη μας.

Ευχές για το Πάσχα από την "ΑΛΗΘΕΙΑ"


- Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μας ας φθάσει από τον ένα άκρο της Πατρίδας μας έως το άλλο. Από τον ακριτικό Έβρο έως την Κρήτη. Στα νησιά μας από το Ιόνιο Πέλαγος έως το Αιγαίο Πέλαγος. Στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Στον ελληνισμό της μαρτυρικής Κύπρου. Όπου υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες, σε όλο τον κόσμο.

Πασχαλινές Ευχές από το Φιλοσοφικό Καφενείο της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Το Φιλοσοφικό Καφενείο της Εστίας Πιερίδων Μουσών σας εύχεται Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα με υγεία, φως, αγάπη και πραγματοποίηση όλων των θετικών σας σκέψεων!

"Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός"

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ως έθνος και ως χώρα μάς έχει βρει μεγάλο κακό. Σε κάτι τέτοιες ώρες η σοφία τού ποιητή μάς προτρέπει:

«Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί,
όπου και να θολώνει ο νους σας,
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
και μνημονεύεται Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»

(Οδυσσέας Ελύτης, το Άξιον Εστί).


Πασχαλινές ευχές από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης Ευγένιο Παπαδόπουλο. (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ευχάριστη έκπληξη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης Ευγένιο Παπαδόπουλο, σήμερα το πρωί στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης.

Ανακύκλωση. Ακούει κανείς;

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας "Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ" στον εορτασμό της 193ης Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας "Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ" συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 193ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

ΑΣΠΕ - Διευκόλυνση των στρατεύσιμων παιδιών πολυτέκνων οικογενειών.

Με έγγραφο της η ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητά την διευκόλυνση των στρατεύσιμων παιδιών πολυτέκνων οικογενειών.

Ευχές και δώρα για το Πάσχα από την Τροχαία Κατερίνης. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μια όμορφη έκπληξη επιφύλαξε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης η Τροχαία Κατερίνης στους οδηγούς στο κέντρο της πόλης.

Πασχαλινό παζάρι αγάπης και ανθρωπιάς από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Για μια χρονιά ακόμη οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης διοργάνωσαν με επιτυχία το "Φιλανθρωπικό Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης 2019"...

Μήνυμα για το Άγιο Πάσχα

Του Βασίλη Τσακιρίδη*

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, κάθε τάφος γνωρίζουμε ότι περικλείει την φθορά και την αποσύνθεση. Ο Τάφος όμως του Ιησού, αναβλύζει την ζωή και μεταδίδει τον αγιασμό, ακτινοβολεί την ελπίδα και προσφέρει τη χαρά, είναι δε πηγή έμπνευσης αλλά και δύναμης ακαταβλήτου.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

395 – Ο αυτοκράτορας Αρκάδιος παντρεύεται την Αιλία Ευδοξία, κόρη του Φράγκου στρατηγού Φλάβιου Βαύδου, η οποία γίνεται μία από τις πιο ισχυρές Βυζαντινές αυτοκράτειρες της ύστερης αρχαιότητας.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Μεγάλο Σαββάτο σήμερα 27 Απριλίου 2019.