Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Σαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου του 1877 πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Ναύαρχος της Επανάστασης του 1821

Σαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου του 1877 πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Ναύαρχος της Επανάστασης του 1821
Γεννήθηκε το 1793 στα Ψαρά όπου και μεγάλωσε. Ήταν το μικρότερο παιδί του Ψαριανού Δημογέροντα Μιχαήλ Κανάριου και της Μαρώς (το γένος Μπουρέκα) Έμεινε πολύ μικρός ορφανός από πατέρα και έτσι άρχισε να δουλεύει σε πλοία συγγενών του, κυρίως σ' αυτό του θείου του Μπουρέκα. Αρχικά το όνομά του ήταν "Κανάριος" και τελικά έγινε Κανάρης. Όταν πέθανε ο θείος του, στου οποίου το μικρό εμπορικό πλοίο εργαζόταν, ανέλαβε καπετάνιος του ο ίδιος σε ηλικία 20 ετών.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Λιτοχώρου στη Wikipedia (Βικιπαίδεια)

Η Wikipedia (ή Βικιπαίδεια) είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα, μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο (Internet), παγκόσμιο, πολύγλωσσο, που λειτουργεί με την αρχή του Wiki.

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα και βεβαιώθηκαν 640 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα
Πραγματοποιήθηκαν 2.608 έλεγχοι ατόμων, 2.271 έλεγχοι σε οχήματα και 188 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ προσήχθησαν 147 άτομα 

Αν μπαλώνεις με κλωστές ξεφτισμένες, πόσο περιμένεις να μείνει το μπάλωμα;

Κείμενο- παρέμβαση του Καθηγητή Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ κ. Ζαχαρία Σκούρα σχετικά με το σχέδιο του Νέου Λυκείου και την συγχώνευση Βιολογίας και Χημείας.

Για το ιδιωτικό «αιολικό πάρκο» στη Μηλιά Πιερίων

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης του ιδιωτικού αιολικού «πάρκου» συνολικής ισχύος 22 MW (11 ανεμογεννήτριες) και των συνοδών υποστηρικτικών έργων αλλά και με τη συναίνεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, γίνεται ένα βήμα για την υλοποίηση μιας μεγάλης επέμβασης στα Πιέρια όρη. 

Ποιός διοικεί αυτόν τον Δήμο;

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην συζήτηση για τη διαχείριση του πόσιμου νερού στις Τ.Κ. Σεβαστής, Κούκου, Νέας Τραπεζούντας, Κάτω Αγίου Ιωάννη και Τριλόφου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν.Τραπεζούντας Λεωνίδας Ζανέτας κατηγόρησε συλλήβδην όλη την αντιπολίτευση ότι δεν έκανε τίποτα για τις διακοπές νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή το τελευταίο χρόνο!

Ο Σεπτέμβρης του 1903 (Από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993).

Ο Σεπτέμβρης του 1903 (Από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993).
Τουλάχιστον με πλάνες ας γελιούμαι τώρα·
την άδεια την ζωή μου να μη νιώθω.
Και ήμουνα τόσες φορές τόσο κοντά.
Και πώς παρέλυσα, και πώς δειλίασα·
γιατί να μείνω με κλειστά τα χείλη·
και μέσα μου να κλαίει η άδεια μου ζωή,
και να μαυροφορούν οι επιθυμίες μου.

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη φεύγει από κοντά μας ο Αντώνης Βαρδής.

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη πριν ένα χρόνο, φεύγει από κοντά μας ο Αντώνης Βαρδής.

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη του 1878 γεννιέται ο Ίων Δραγούμης

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη του 1878 γεννιέται ο Ίων Δραγούμης
Ίων Δραγούμης

Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή ψιλή γραμμή. Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή.

«ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ»

Η Σφαγή του Χορτιάτη.2 Σεπτεμβρίου 1944.

Η Σφαγή του Χορτιάτη.2 Σεπτεμβρίου 1944.
Η Σφαγή του Χορτιάτη ήταν η δολοφονία 146 κατοίκων (από τους οποίους περίπου 80 κάηκαν ζωντανοί σε παρακείμενο φούρνο) της κωμόπολης του Χορτιάτη, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944 από άτακτα τμήματα της Βέρμαχτ και Ελλήνων συνεργατών.

Γιορτάζουν σήμερα 2 Σεπτέμβρη :

Γιορτάζουν σήμερα 2 Σεπτέμβρη :
ΜΑΜΑΣ

Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας το 260 μ.Χ., από γονείς χριστιανούς, το Θεόδοτο και τη Ρουφίνα, όταν αυτοί ήταν μέσα στη φυλακή, όπου πέθαναν προσευχόμενοι. Έτσι ο Μάμας, βρέφος ακόμα, έμεινε ορφανός. Όμως, μια πλούσια χριστιανή γυναίκα, η Αμμία, τον υιοθέτησε και τον ανέθρεψε με στοργή μητρική και σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου. Επειδή δε ονόμαζε τη θετή του μητέρα συνεχώς μάμα, (δηλ. μαμά), ονομάστηκε Μάμας.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2017

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2017

Με τον ΝΟΚΑΤ στην Καστοριά. (Τώρα!)ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ- ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ: 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΧΩΔΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ- ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ: 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΧΩΔΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
Υπό αστυνομική προστασία λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων της Μηλιάς οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έδωσαν τελικά την έγκριση τους για την εκμίσθωση έκτασης στα Πιέρια Όρη για να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.