Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

Γράφει η Αθηνά Αντωνιάδου, κοινωνιολόγος.

Μετά από μια θυελλώδη κοινοβουλευτική διαδικασία, υπερψηφίστηκε την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ με διαδικασίες fast truck ολοκληρώθηκαν τα απαιτούμενα και η Συμφωνία των Πρεσπών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

Μίκης Θεοδωράκης : " Η κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό. Μεταβλήθηκε σε τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ, για αυτό δεν έκανε δημοψήφισμα για την Συνθήκη των Πρεσπών."

*Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη: Τα Σκόπια και το ΝΑΤΟ 

- Έχω ζήσει επάνω στο πετσί μου, θα έλεγα, την περίοδο Πιουριφόι (πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’50) που επέβαλε τον δικό του Νόμο στη διαμόρφωση της εθνικής μας ζωής...

Ανάκληση - απόσυρση παγωτού από τον ΕΦΕΤ.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ενημερώθηκε από τις Ολλανδικές αρχές...

Η Ραχήλ Μακρή στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ".

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα στην ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή καλεσμένη είναι η κ. Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής και Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ

ΕΠΣ Πιερίας – ΕΠΣ Πέλλας

Συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις Μικτές Ομάδες μας Νέων και Παίδων στην έδρα μας στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Εφέσσου.

Υποβλήθηκε ο Φάκελος Υποψηφιότητας του Φρουρίου της Σπιναλόγκας στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Στις 25.1.2019 διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ο φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου της Σπιναλόγκας για την εγγραφή του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι προδότες και οι… ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Του Δημήτρη Νατσιού*

«Ο τε γαρ τους πολεμίους ευεργετών, προδότης»
Μέγας Φώτιος


- Αυτός που ευεργετεί τους εχθρούς, είναι προδότης. Αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Η προδοσία της Μακεδονίας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019

Σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/04554ΒΕΞ2017/11.05.2017 (όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει) η Έκδοση όλων των Αδειών Απλής Παραχώρησης Αιγιαλού με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έτους 2019, από τον Δήμο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2019.

Γονείς στείλτε αύριο στις εκκλησίες τα παιδιά σας για να γιορτάσουν την γιορτή των Τριών Ιεραρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε... αργία! Γεμίστε αύριο τις εκκλησίες!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 ο Α΄ Ημιτελικός του κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας.

ΚΚΕ Πιερίας: "Να φύγουν οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί στρατιώτες από το Λιτόχωρο".

ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ; (Ο εχθρός είναι «εντός των πυλών» και δίπλα μας, στο Λιτόχωρο).

"Για μια νέα εθνοκεντρική υψηλή στρατηγική" (Κύπρος, Μακεδονία, Αιγαίο, Θράκη, Β. Ήπειρος)

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Σας προσκαλούν εγκάρδια στην εκδήλωση με θέμα: Για μια νέα εθνοκεντρική υψηλή στρατηγική (Κύπρος, Μακεδονία, Αιγαίο, Θράκη, Β. Ήπειρος).

H E.E (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος
Mέρος Α΄


Χρονιάρες μέρες οι γιορτές των Χριστουγέννων, έτσι ιδιαίτερα τις ονόμαζαν οι παππούδες μας, τις περάσαμε και φέτος. Το 2019 διαδέχτηκε το 2018. Ήδη βρισκόμαστε στον πρώτο του μήνα με τον Ελληνόκοσμο να συνεχίζει στα συναπαντήματά του με τους οποιουσδήποτε γνωστούς τις καθιερωμένες ευοίωνες ευχές, για καλύτερες μέρες στην καινούρια χρονιά, αλλά θαρρείς με κάποιο μπούκωμα στη διατύπωση, μια αίσθηση δυσπιστίας για το κάποιο εφικτό των ευχετήριων προσδοκιών.

Κλειστά τα σχολεία αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 - Λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών

ΒΙΝΤΕΟ - "Τώρα ξεκινάει ο αγώνας, δεν θα τα παρατήσουμε"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ

Οι επιθέσεις οργανωμένων ομάδων σε σπίτια εκπροσώπων του κοινοβουλίου, άσχετα με τα αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με τη θέση που παίρνουν σε διάφορα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, μόνο ως αποτρόπαια μπορούν να χαρακτηριστούν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι,από σήμερα ξεκινάμε και συγκεντρώνουμε τα τρακτέρ μας στην “ΕΛΙΑ” για να προχωρήσουμε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου σε στήσιμο μπλόκου στην εθνική οδό.

Η επιστολή του Μ. Αλεξάνδρου προς τον Δαρείο. Χρήσιμο ανάγνωσμα για αρκετούς...

Η επιστολή του Μ. Αλεξάνδρου προς τον Δαρείο. Χρήσιμο ανάγνωσμα για αρκετούς...
«Οι πρόγονοί σου, ερχόμενοι στη Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα, μας κακοποίησαν, δίχως να τους έχουμε αδικήσει στο παρελθόν. Εγώ δε, όταν έγινα ηγεμόνας των Ελλήνων και επιθυμώντας να τιμωρήσω τους Πέρσες, πέρασα στην Ασία επί δικής σου βασιλείας.

Σαν σήμερα το 1845 ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε δημοσιεύει "Το Κοράκι"

Σαν σήμερα το 1845 ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε δημοσιεύει "Το Κοράκι"
Μετάφραση Κώστα Ουράνη.

Κάποια φορά, μεσάνυχτα, ενώ εμελετούσα κατάκοπος κι αδύναμος ένα παλιό βιβλίο μιας επιστήμης άγνωστης, άκουσα ένα κρότο σα να χτυπούσε σιγανά κανείς στη ξώπορτά μου. «Κανένας ξένος», σκέφτηκα «οπού χτυπά τη πόρτα, τούτο θα είναι μοναχά και όχι τίποτ’ άλλο».

Σαν σήμερα το 1941 πεθαίνει ο Πρωθυπουργός του ΟΧΙ, ο Ιωάννης Μεταξάς.

 Σαν σήμερα το 1941 πεθαίνει ο Πρωθυπουργός του ΟΧΙ, ο Ιωάννης Μεταξάς.
"Ο Ελληνικός λαός έχασε τον πατέρα του". (Μακ Βη)

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε την 29ην Ιανουαρίου 1941. Συμφώνως προς το ιατρικό ανακοινωθέν, αιτία θανάτου του υπήρξε «παραμυγδαλικόν απόστημα, προελθόν εκ φλεγμονής του φάρυγγος».

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

757 - Ο Αν Λουσάν, ηγέτης εξέγερσης εναντίον της δυναστείας Τανγκ, δολοφονείται από το γιο του.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΒΑΡΣΙΜΑΙΟΣ (ΒΑΛΣΑΜΩ- ΒΑΛΣΑΜΗΣ)

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη από την ΕΜΥ


Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 29 Ιανουαρίου 2019