Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ … ΦΑΝΤΑΣΜΑ


Το ερέθισμα για το άρθρο που θα διαβάσετε παρακάτω, στάθηκε μια θεατρική παράσταση, που παρακολούθησε το ΓΕ.Λ. Κ. Μηλιάς μαζί με άλλα τέσσερα σχολεία του νομού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης.
Παρακολουθήσαμε, λοιπόν την παράσταση “Chatroom” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Βέροιας. Το κείμενο ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς αφορούσε στον εκφοβισμό, στο πολυσυζητημένο bullying, στην ευάλωτη ηλικία των εφήβων, στις ανώνυμες φιλίες που αναπτύσσουν στο διαδίκτυο, στην άνεση με την οποία μπορούν να εκφράσουν τα πιο προσωπικά τους προβλήματα σε άγνωστους, άγνωστοι που και οι ίδιοι, άτομα ίσως με προβληματικές προσωπικότητες, να δίνουν καταστροφικές συμβουλές, ακόμα και να σπρώχνουν σε  μια αυτοκτονία…

Και το όνομα αυτού ¨ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ¨

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Πιερίας που βάζει πλώρη να κατακτήσει την εγχώρια και διεθνή αγορά
Στη γη του μύθου και του θρύλου, στην αγκαλιά του Ολύμπου και των Πιερίων Ορών, μέχρι την θάλασσα του Θερμαϊκού, όπου απλώνεται η πεδιάδα της Πιερίας και καλύπτεται από ελαιώνες, εκεί χάρη στο μικροκλίμα του Ολύμπου, την αύρα του Θερμαϊκού, τα οργανοληπτικά στοιχεία του ορυκτού πλούτου της Πιερίας και το μεράκι μιας ομάδας ελαιοπαραγωγών, παράγεται ένα πραγματικά Θεϊκό πολυποικιλιακό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.


Αυριανή προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου την ταινία "O Αστακός". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λεά Σεϊντού, Αγγελική Παπούλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης την Κυριακή 14-2-2016.


ΤΟ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΕΝΘΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το Πιερικό μπάσκετ και η οικογένεια του Πιερικού Αρχέλαου θρηνούν τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο του μεγάλου προπονητή Γιώργου Αντωνακόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ο Γιώργος Αντωνακόπουλος πριν γίνει προπονητής, υπήρξε καλαθοσφαιριστής του Άρη Θεσσαλονίκης. Με τη φανέλα των «κίτρινων» αγωνίσθηκε από το 1964 μέχρι το 1973, οπότε και αποχώρησε από την ενεργό δράση. Σε κάποιες περιόδους μάλιστα ήταν ο βασικός σέντερ της ομάδας του.

Λιμάνι Παραλίας Κατερίνης. Επικίνδυνη για τους επισκέπτες η γέφυρα του λιμανιού. Αφημένη στην τύχη της η γέφυρα, εικόνες εγκατάλειψης.


Θέλει πολύ θάρρος όχι απλά να ανέβεις την γέφυρα αλλά και το να σταθείς για λίγο εκεί πάνω.
Σπασμένα σκαλοπάτια,(σκαλοπάτια από τούβλο…),σκουριασμένα και σπασμένα κάγκελα, καλώδια να κρέμονται, και βρωμιά παντού.
Η γέφυρα του λιμανιού της Παραλίας Κατερίνης αποτελεί σημείο επίσκεψης από τους τουρίστες κυρίως (δεν υπάρχει και άλλη στην περιοχή), αλλά και από ζευγαράκια που θέλουν να βγουν φωτογραφίες εκεί.
Δυστυχώς όσο πλησιάζεις προς τα εκεί, βλέπεις την άσχημη εικόνα και το σκέφτεσαι καλά αν ανέβεις πάνω της, αλλά και αν ανέβεις δεν θα κάτσεις και για πολύ…

Μια μικρή χωματερή στην Παραλία Κατερίνης, μεγαλώνει μέρα με την μέρα…


Μετά από μηνύματα και τηλεφωνήματα κατοίκων η «ΑΛΗΘΕΙΑ» βρέθηκε σήμερα στην Παραλία Κατερίνης όπου έχει δημιουργηθεί στα όρια του οικισμού μια μικρή χωματερή με μπάζα και διάφορα άλλα οικοδομικά και μη υλικά, που αν δεν επέμβει άμεσα ο Δήμος Κατερίνης, υπάρχει η πιθανότητα να μεγαλώσει…

Η χωματερή αυτή είναι όπως στρίβεις από τα φανάρια της Παραλίας δεξιά στα 100 μέτρα πίσω από τα «γήπεδα μπάσκετ», εκεί όπου υπάρχει ένα αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ.

Σήμερα έχει αγώνα!


Η γιορτή των ερωτευμένων σήμερα το απόγευμα στο Θέατρο Αυλαία. Από την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με αφορμή τη γιορτή των Ερωτευμένων, η ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνει εκδήλωση-λογοτεχνική βραδιά, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. με τίτλο "του Έρωτα..." με ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων (πεζά-ποιήματα) από μέλη της Ένωσης.
Μουσικά επενδύουν την εκδήλωση η Μαρία Τσιούχα (τραγούδι) και ο Ορφέας Σοπαλίδης (κιθάρα).
Στο Θέατρο ''ΑΥΛΑΙΑ'', του Ανδρέα Μιχαήλ, Σμύρνης 10 και Μητροπόλεως γωνία (απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο).

Διοργάνωση υπαίθριου παζαριού με σκοπό να στηθεί η σχολική βιβλιοθήκη του 19ου Δημοτικού Σχολείου.

2ο Υπαίθριο Παζάρι Κατερίνης με σκοπό να στηθεί η Βιβλιοθήκη του 19ου Δημοτικού Σχολείου
Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το 1ο υπαίθριο παζάρι (γνωστό και ως garage sale) στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Μέρος των εσόδων δόθηκε στο σύλλογο Βενιαμίν για να υποστηρίξουμε το έργο του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο υπαίθριο παζάρι συμμετείχε το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης , μαθητές με υπεύθυνο τον κ Μαθιουδάκη Ευάγγελλο, ομάδα για την Ελάχιστη Kατανάλωση Ενέργειας ΟΜ.Ε.Κ.ΕΝ.
Στις 8 Απριλίου θα λάβει χώρα το 2ο Υπαίθριο Παζάρι. Όλα τα έσοδα από αυτό το παζάρι θα διατεθούν εξολοκλήρου για να στηθεί η βιβλιοθήκη του 19ου δημοτικού σχολείου.
Το 19ο Δημοτικό σχολείο είναι ένα από τα τρία βιοκλιματικά σχολεία της πόλης μας. Παραδόθηκε με πολλές ελλείψεις και λειτουργεί για πρώτη χρονιά.  Ένας από τους στόχους του σχολείου είναι να στηθεί και να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη.