Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τι θα ψηφίσουν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας;

Λίγη ώρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή για το τρίτο μνημόνιο, ριψοκινδυνεύουμε να ακτινογραφήσουμε την στάση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Έτσι λοιπόν πιστεύουμε ότι οι τρεις βουλευτές μας θα ψηφίσουν:

Ένα παρών.
Ένα Ναι.
Ένα Όχι.


Σε λίγη ώρα θα γνωρίζουμε…

Συνέντευξη του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Τζαμακλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, που κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία για τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Η συμφωνία, για την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το υπόλοιπο επιτελείο πάλεψαν με κάθε μέσο, ήταν επί της ουσίας μονόδρομος για την αποφυγή μιας άτακτης χρεοκοπίας.
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών εξάντλησαν όλα τα περιθώρια για να πετύχουν την κατά το δυνατόν καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους. «Πιστεύω ότι κατάφεραν να έχουν μεν ένα βαρύ μνημόνιο, αλλά αυτή η συμφωνία έχει την ευελιξία και δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να φέρει ισοδύναμα για να μπορέσει να ελαφρύνει αυτά τα μέτρα, τόσο στο ΦΠΑ όσο και στη φορολογία των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών κ.τ.λ. Αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον ασκήσει τις πολιτικές της στο θέμα της φοροδιαφυγής, της πάταξης του λαθρεμπορίου, της είσπραξης από τις λίστες Λαγκάρντ κ.τ.λ.».

Είναι τραγικό...

Είναι τραγικό την στιγμή που ψηφίζεται το τέλος της Ελλάδας που ξέρουμε, να μην υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος έξω στους δρόμους (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) και να αντιδρά!
Είναι τραγικό το μόνο που νοιάζει τον Έλληνα, είναι να παρακαλάει να πάρει το 50ντάρικο από το ΑΤΜ, που σε λίγο θα γίνει 20σάρικο και σε λίγο ένα απόλυτο τίποτα…
Είναι τραγικό να βλέπει ο Έλληνας στην τηλεόραση αυτή την ώρα  την ψηφοφορία για το μέλλον του, λες και βλέπει μια τηλεοπτική σειρά, και στα διαλείμματα να τρέχει στο ψυγείο του για να πάρει μια μπύρα…
Είναι τραγικό που όλη τη μέρα γκρινιάζει σε πηγαδάκια για την κατάσταση που είναι, αλλά όταν χρειαστεί να κάνει κάτι ο ίδιος, σκύβει το κεφάλι και κρύβεται κάτω από το πάπλωμα του…

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι νομίζει ότι ζει, αλλά η αλήθεια είναι ότι απλά υπάρχει…

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. (ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)



ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Λειτουργεί και φέτος Πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νέων στην Ι. Μ. Κίτρους.
Τα παιδιά φιλοξενούνται στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, με την ευθύνη του Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος».
Ήδη λειτούργησαν 4 περίοδοι φιλοξενίας αγοριών και κοριτσιών, ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν άλλες τέσσερις.

Τα παιδιά όλων των περιόδων επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο οποίος ενημερώθηκε για το πρόγραμμα φιλοξενίας, ψυχαγωγίας και κατήχησης των παιδιών. Επίσης, είχε επικοινωνία συνεργασίας με τους υπεύθυνους κληρικούς και τους λαϊκούς εθελοντές, που υποστηρίζουν το Πρόγραμμα.

Σε λίγο το ρεπορτάζ από την μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη


ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη μουσικοχορευτική βραδιά που διοργανώνει η "ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ", το Σάββατο 18 Ιουλίου, 8:00 μ.μ. στο προαύλιο χώρο της, Πλουτάρχου 9 Κατερίνη.
Φέτος η "ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της (1975-2015) δίνοντας την έναρξη για τον εορτασμό τους,για το έτος 2015-2016.

Την μουσικοχορευτική βραδιά συνοδεύουν με τη μουσική τους "ΟΙ ΟΔΡΥΣΣΕΣ", ενώ συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα

"ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" Σύλλογος Κρητών Κατερίνης "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" Ποντιακός Σύλλογος "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"

H ταλαιπωρία για όποιον θέλει να προμηθευτεί ένα εισιτήριο για τον ημιτελικό της Πέμπτης στην Κατερίνη συνεχίστηκε και σήμερα.

Η ανακοίνωση της διοργάνωσης έλεγε για διανομή εισιτηρίων από τις 16:00 ως 21:00 σήμερα στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.
Δέκα λεπτά μετά τις τέσσερις τα εισιτήρια τελείωσαν!
600 μόνο εισιτήρια βγήκαν στην κυκλοφορία και όπως ήταν αναμενόμενο εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Γιατί τόσα λίγα εισιτήρια;
Μπορεί η διοργανώτρια αρχή να μας απαντήσει πόσα εισιτήρια δίνει δημόσια στην κυκλοφορία στους φιλάθλους της Κατερίνης;
Πόσα εισιτήρια VIP δόθηκαν;
Πόσοι είναι οι επίσημοι της Κατερίνης;

Πως γίνεται στο γήπεδο να βρίσκονται συνέχεια κάποιοι που δεν τους είδαμε ποτέ στις ουρές της πλατείας...
Γιατί η μισή σχεδόν θύρα 5 του γηπέδου του Πιερικού είναι κλειστή και αντί για φιλάθλους έχει τις σημαίες των ομάδων, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο κομμάτι της θύρας 5;
Να κάνουμε και άλλες ερωτήσεις;

Δυστυχώς στο θέμα της διανομής των εισιτηρίων οι αρμόδιοι έχουν αποτύχει και ταλαιπωρούν όσους ήθελαν να βρεθούν στο γήπεδο, όχι μόνο για το συγκεκριμένο αγώνα, αλλά για όλη την διοργάνωση τουλάχιστον στην πόλη μας.
Τι σύστημα είναι αυτό ότι με μια ταυτότητα δίνονται 2 εισιτήρια;
Δηλαδή κάποιος με 4 ταυτότητες θα μπορεί να προμηθεύεται 8 εισιτήρια....
Γιατί τα είδαμε με τα μάτια μας...

Δημήτρης Καζάκης: Προβοκάτσια ολκής από το Βήμα, επιπέδου προβοκάτορα Παπαδόπουλου!

Το Βήμα δημοσιεύει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε σχέδιο που αποδίδεται στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και το οποίο προέβλεπε και προβλέπει απαλλοτρίωση των χρηματικών αποθεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ύψους 22 δισ. ευρώ, σύλληψη του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα και κατάληψη του Νομισματοκοπείου, όπου θα τυπωνόταν εθνικό νόμισμα. «Έχουμε μπλέξει με τρελούς» φέρεται να σχολίασε ο κ.Τσίπρας.

Πρόκειται για πρόστυχη προβοκάτσια του Βήματος σαν εκείνη που έστησε ο Παπαδόπουλος στον Έβρο σε προετοιμασία του πραξικοπήματος.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ

 Το Θέατρο Μώ φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει τη “μεθυστική” κωμωδία του Πέρη Ουσταμπασίδη, “Ο Μυστικός... Ύπνος”.
H δική μας πράξη αντίστασης ενάντια στο φόβο!!!
''Ένας «Μυστικός... Ύπνος» φέρνει την πραγματικότητα σε μία ονειρική κατάσταση. Γι’ αυτό οι άνθρωποι της καθημερινότητας μεταφέρονται εδώ στο μεταίχμιο πραγματικότητας και παραμυθιού. Ένα έργο με ουσιαστικό περιεχόμενο και έξυπνο χιούμορ, δοσμένα μέσα από τον γρήγορο ρυθμό της πραγματικής ζωής και την απόλυτη ελευθερία ενός «ονείρου»! Άνθρωποι με πάθη και άγχη, ελαττώματα και τύψεις, ενωμένοι και αφοσιωμένοι πάντα σε κάποιο στόχο, πάντα όλοι μαζί. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Τσάρλυ Τσάπλιν, η ίδια η ζωή είναι κωμωδία σε μακρινό πλάνο…''

Υπαίθρια διάλεξη από τον κ. Νίκο Λυγερό για την πυροπροστασία του Ολύμπου

Ο μαθηματικός, στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός συμμετέχει στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος» και θα μας μιλήσει για την άμεση ανάγκη προστασίας του μυθικού βουνού της πατρίδας μας.

Οι βάρδιες δασοπυροφύλαξης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διοργανώνονται όλο το καλοκαίρι, για 8η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Σκοπός της δημοφιλούς δράσης «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος», την οποία αγκαλιάζουν εκατοντάδες οικογένειες κάθε χρόνο, είναι ο εντοπισμός εστιών πυρκαγιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

  Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει τους βοοτρόφους της Π.Ε.Πιερίας για τα παρακάτω    Τον Μάιο του τρέχοντος έτους επιβεβαιώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανδριανουπόλεως (Ανατολική Θράκη) εστίες Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών σε πολύ μικρή απόσταση από τα σύνορα της χώρας μας.

Δήμος Κατερίνης ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πιερίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) τον Δήμο Κατερίνης, υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. 
Στο πλαίσιο αυτό,
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Σάββατο 18-7-2015 στο Δίον








 Ο πολιτισμός υπερβαίνει και ξεπερνά κάθε κρίση. Σε πείσμα των καιρών δηλώνει παρών και βαδίζει στα δικά του μονοπάτια.
   Το ίδιο και το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2015. Μετά τις αναβολές δύο θεατρικών παραστάσεων, το πρόγραμμα εξελίσσεται όπως προαναγγέλθηκε, κανονικά πλέον.
   Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ στο Αρχαίο θέατρο του Δίου το Εθνικό θέατρο παρουσιάζει την Αριστοφανική κωμωδία «Εκκλησιάζουσες», με γενική είσοδο 15 ευρώ και 12 ευρώ το εκπτωτικό (φοιτητές-άνεργοι-ηλικιωμένοι).
             Η ΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
   Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

"ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2015"- Ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης και το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου σας προσκαλούν να παραστείτε στην εκδήλωση την Κυριακή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00, όπου θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Όλα μέλι - γάλα. ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Χουντοκάναλα», «σφηκοφωλιές κατά της δημοκρατίας», «προπαγανδιστικά όργανα των τοκογλύφων και του παλιού πολιτικού κατεστημένου»... Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια που έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι ανταπέδιδαν τους χαρακτηρισμούς και οι καβγάδες στα πάνελ ανάμεσα στους υποστηρικτές του «Ναι» και του «Όχι» ήταν ομηρικοί. Όλα αυτά συνέβαιναν τη βδομάδα που πάλευαν για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στο ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος. Όμως, από προχτές άλλαξε το τροπάρι:

Το διήμερο 05 - 06 Αυγούστου με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κατερίνης. Το Φεστιβάλ Ολύμπου συναντά την εγχώρια jazz μουσική σκηνή

Σε μία μουσική γιορτή στην καρδιά της πόλης, σε δυο βραδιές γεμάτες ρυθμούς και μελωδίες που συναρπάζουν και αποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους, η jazz ελληνική σκηνή εξελίσσεται ραγδαία σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες, ζωντανές και δημιουργικές μουσικές σκηνές της Ευρώπης προσκαλεί ο Δήμος Κατερίνης - συνδιοργανωτής του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ειδικότερα, στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης δίνουν ραντεβού στις 05 και 06 Αυγούστου αντίστοιχα και ώρα 21:00, με τους φίλους της μουσικής, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της εγχώριας jazz σκηνής. Μουσικοί – δημιουργοί σε ένα διήμερο festival σε αυθεντικές και ιδιαίτερες ερμηνείες αναμένεται να μοιραστούν επί σκηνής δεξιοτεχνία, ευρηματικές συνθέσεις και τεχνικές, που αναδεικνύουν τον μουσικό πλούτο της jazz. 
Πρόκειται για μία νέα πρόταση για το κοινό του πολύχρονου πολιτιστικού θεσμού. Άλλωστε όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «σε όλους τους σταθμούς της πολύχρονης διαδρομής του, το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί μια διαρκή πρόκληση ανανέωσης και εξέλιξης, γεγονός που συναντά και τις δικές μας πρωτοβουλίες επένδυσης στον πολιτισμό και  διαμόρφωσης στέρεας πολιτιστικής ζωής στον τόπο μας».
Από την πλευρά της η αρμόδια εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Παρθένα Μακρίδου - Παρτσαλίδου σημειώνει: «το  Φεστιβάλ Ολύμπου είναι θεσμός, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πολιτιστικής ταυτότητας όχι μόνο της Πιερίας, αλλά και ευρύτερα. Στον Δήμο Κατερίνης είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαχρονικά συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή την πολύ σημαντική προσπάθεια».
H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο, την Κυριακή 19 Ιουλίου στην Παραλία Κατερίνης

Περισσότεροι από 180 αθλητές και αθλήτριες, εκπρόσωποι 40 συνολικά σωματείων από όλη την επικράτεια, θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο Ανδρών - Γυναικών, που θα διεξαχθεί στην Παραλία Κατερίνης,  την Κυριακή 19 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας, θα αγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο των νικητών, αλλά και για να επιτύχουν την ένταξή τους στην Εθνική Ομάδα, που θα μας εκπροσωπήσει στους Μεσογειακούς Αγώνες  Αθλημάτων Παραλίας,  στις 27 Αυγούστου στην Πεσκάρα Ιταλίας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης,  ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο σύλλογος «Ολύμπιοι Κατερίνης».

Ο κύκλος του πλούτου. Γράφει ο Άγγελος Αγγελίδης



ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 

    Η σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ δεν έπρεπε να είναι ντροπή και κόλαφος για μια Κοινωνία, για μια Χώρα, για ένα Κράτος.
    Η σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ έπρεπε να είναι χαρά, ευλογία, να είναι ένδειξη προόδου και οικονομικής ανάπτυξης σε μια Κοινωνία.
    Η σημερινή ΑΝΕΡΓΙΑ προέκυψε σαν ολοκληρωμένη συνισταμένη πολλών και ποικίλων συνιστωσών. Συνιστώσες που επιστημονικά και υφίστανται και λογική εξήγηση έχουν απορρέοντας από πραγματικά οικονομικά στοιχεία.

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ από τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών



  Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

  Συνήλθαν σήμερα σε κοινή συνεδρίαση τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, προκειμένου να εξετάσουν τη στάση του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων, ενόψει της ψήφισης του τρίτου Μνημονίου- Αρμαγεδδώνα.
Κοινή εκτίμηση των Προεδρείων ήταν ότι πρόκειται για νέα επαχθή, άδικη και αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων που σφαγιάζουν ό,τι απέμεινε από το φτωχοκάμματό μας, την πενιχρή μας σύνταξη και τα κοινωνικά μας δικαιώματα.
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι οι κυβερνώντες αντί να καταργήσουν με ένα νόμο τα καταστροφικά μνημόνια 1 και 2, έφεραν ένα νέο Μνημόνιο, το ίδιο σκληρό, υφεσιακό που βυθίζει την ελληνική κοινωνία ακόμα περισσότερο στη φτώχεια, επεκτείνει την κηδεμονία των δανειστών και «νομιμοποιεί» τον κοινωνικό εξανδραποδισμό, την ίδια ώρα που μέχρι χθες υπόσχονταν πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, κατάργηση του άρθρου 220 για τα ταμεία, κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 26Η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ


Αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα η φετινή εθνική αποστολή για την 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στο Άαρχους της Δανίας. Η επιτυχία τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας τους έδωσε το εισιτήριο για μια μοναδική εμπειρία, όπως αυτή που θα ζήσουν τις επόμενες ημέρες. Ο Διονύσης, η Δέσποινα, ο Νίκος και ο Μιχάλης παρά την κούραση των πανελληνίων κυνήγησαν με όρεξη τη γνώση στη προετοιμασία, διάρκειας δύο εβδομάδων στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και το Ι.Β.Ε.Ε.Α .


   Μεγάλοι αρωγοί στη προσπάθειά τους το Ίδρυμα Ωνάση, η Χαλβαδοποιία Όλυμπος, η βιοτεχνία τροφίμων Βρέτας Ε.Π.Ε. και φυσικά οι καθηγητές και οι οικογένειές τους! Και τώρα παρέα με τον Ασημάκη και τον Δημήτρη ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι για την χώρα των Βίκινγκ με στόχο να αποδείξουν, πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς τους, πως αυτή η γωνιά της Ευρώπης συνεχίζει να διαθέτει ανθρώπους με ψυχή βαθιά και αγάπη για την επιστήμη της Βιολογίας! Καλή επιτυχία λοιπόν!