Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Όλα μέλι - γάλα. ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Χουντοκάναλα», «σφηκοφωλιές κατά της δημοκρατίας», «προπαγανδιστικά όργανα των τοκογλύφων και του παλιού πολιτικού κατεστημένου»... Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια που έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ, ενώ πολλοί δημοσιογράφοι ανταπέδιδαν τους χαρακτηρισμούς και οι καβγάδες στα πάνελ ανάμεσα στους υποστηρικτές του «Ναι» και του «Όχι» ήταν ομηρικοί. Όλα αυτά συνέβαιναν τη βδομάδα που πάλευαν για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στο ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος. Όμως, από προχτές άλλαξε το τροπάρι:
Η συμφωνία κλείνει και η εθνική ομοψυχία για να ξετινάξουν το λαό απαιτεί αντίστοιχο κλίμα και στα αστικά ΜΜΕ. Ξαφνικά «αναγνωρίζεται» η ωριμότητα της κυβέρνησης, επιστρέφει ο πολιτικός πολιτισμός στα πάνελ και τα στελέχη της απολαμβάνουν την προστασία και τη θαλπωρή των καναλιών χωρίς εντάσεις. Μάλιστα, οι γνώμες και απόψεις που ανταλλάσσουν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων γίνονται σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας, θυμίζοντας μέρες συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Η προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού στους «εθνικούς στόχους», δηλαδή στην ανάκαμψη του κεφαλαίου, περνάει σε άλλη φάση, προκειμένου να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το νέο μνημόνιο και να αισθάνεται ανακουφισμένος.

Οι «διαφωνούντες» εντός ΣΥΡΙΖΑ...
Ανεβαίνει ξανά το γνωστό έργο, με πρωταγωνιστές τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος: Το κλασικό παιχνίδι που παίζεται μπροστά στα μάτια του λαού, όταν παίρνονται σκληρά μέτρα σε βάρος του, με στόχο να αθωώνεται τελικά το σύστημα της εκμετάλλευσης και να εγκλωβίζονται δυνάμεις στις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ώστε ανενόχλητο το κεφάλαιο να εξαπολύει την επίθεσή του στο λαό. Αλήθεια, ποια ήταν η αντίδραση της «Αριστερής Πλατφόρμας», όταν στις 20 Φλεβάρη νομιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα μνημόνια; Όταν ο Π. Καμμένος ανακοίνωνε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ και νέα ΝΑΤΟική βάση; Όταν η κυβέρνηση δημοσίευε τις προτάσεις της που ήταν σχεδόν ίδιες με αυτές του Γιούνκερ; Σήμερα, πάλι τι προτείνουν στο λαό; «Έξοδο από το ευρώ - για την ΕΕ ούτε λόγος - ώστε να εξασφαλιστεί η έξοδος από την ύφεση και η ανάπτυξη»... Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο; Προφανώς για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που αντικειμενικά πάει χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Αυτή είναι η εναλλακτική που προτείνουν, που όμως την ντύνουν με συνθήματα για ρήξεις και συγκρούσεις. Ο,τι έκανε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του μέχρι το Γενάρη του 2015 που βγήκε κυβέρνηση.


ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ