Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ή ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ....


Σχετικά με τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της συμμετοχής των ελληνικών μαθητικών ομάδων σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες, το Ίδρυμα Ωνάση έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αναλάβει και να καλύψει εξολοκλήρου τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων για το 2015.

Κατόπιν, λοιπόν, επικοινωνίας του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνη Παπαδημητρίου με τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά, υπήρξε θερμή συνεργασία και συμφωνήθηκε το Ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015.

Το Ίδρυμα Ωνάση έχοντας ως βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς δράσης του την Παιδεία και τον Πολιτισμό, αποτελεί και σε αυτή τη συγκυρία σταθερό αρωγό στην προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών  και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύσουν στο εξωτερικό.

Καλή τους επιτυχία!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Μέχρι 31 Μαΐου 2015 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος 2015-16




Στις 31 Μαΐου 2015  λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος 2015-16.
Η διαδικασία επιλογής των μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Ιουνίου 2015. Στη διαδικασία επιλογής δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Σκοπός της διαδικασίας επιλογής είναι η ανίχνευση κλίσεων, ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων των μαθητών στη Μουσική. Γενικά για την φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις.
Για να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής ο μαθητής, ο γονέας-κηδεμόνας του πρέπει να προσέλθει στο σχολείο και να υποβάλλει αίτηση μέχρι 31 Μαΐου 2014 και ώρες 08.00 - 14.00 κάθε εργάσιμη μέρα.
Για το λόγο αυτό το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παραμείνει ανοιχτό και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 και ώρα 10.00 – 13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο τηλέφωνο 2351031444, στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): mail@gym-mous-kater.pie.sch.gr ή να ενημερώνεστε από τη ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-mous-kater.pie.sch.gr

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας Πιερίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 / 5 / 2015 στο κοινοτικό κατάστημα με θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, παρέστη και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Π.Αθανασιάδης.Συζητήθηκαν και δρομολογήθηκαν θέματα της αρμοδιότητάς του.


Από τον Πιερικό Αρχέλαο στην εθνική ομάδα | Ακαδημίες


Τρεις αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες του Πιερικού Αρχέλαου κλήθηκαν φέτος να συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες της χώρας μας.Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη σωστή και συστηματική δουλειά που γίνεται από το σύλλογο ο οποίος έχει εξελιχθεί σε φυτώριο ανάπτυξης νεαρών αθλητών.Μάλιστα σε αυτό το κομμάτι είναι η πιο επιτυχημένη επαρχιακή ομάδα και μια από τις σημαντικότερες σε πανελλήνια κλίμακα.
 
Πρόκειται για τον Κώστα Τσιρογιάννη,αθλητή της παιδικής ομάδας του Πιερικού Αρχέλαου ο οποίος κλήθηκε στην εθνική Παίδων,τον Γιώργο Τσαλμούρη που συμμετέχει στο κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA και θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων και τον Kώστα Φακοπουλίδη που αγωνίζεται στην ομάδα του Ηλυσιακού και  θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί στην Ιταλία.


Η διοίκηση του Πιερικού Αρχέλαου συγχαίρει το προπονητικό επιτελείο και τους αθλητές και τους εύχεται καλή επιτυχία και πρόοδο.

Η συντονιστική επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων ν.Πιερίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο του οργανωτικού περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Φώτη Καλένη.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: O Καμμένος προσφέρει την Κάρπαθο στο ΝΑΤΟ ως αεροπορική βάση εξόρμησης.



Στο όνομα του ήρωα Ηλιάκη και της εθνικής ανεξαρτησίας, ο υπουργός άμυνας(;) προσφέρει την Κάρπαθο ως αεροπορικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Επειδή κατά τον υπουργό ο λαός της Καρπάθου είναι φιλόξενος τον μετατρέπει σε όμηρο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των πολεμικών του σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.
Η παράδοση της Καρπάθου στο ΝΑΤΟ δεν είναι ιδέα του Καμμένου, αλλά του Ντέιβντ Χάρις, εκπροσώπου της Αμερικανικού Εβραϊκού Κονγκρέσου (οργάνωση βιτρίνα του παγκόσμιου σιωνισμού και ένθερμος θιασώτης της πολεμικής επέκτασης του Ισραήλ). Με τον τρόπο αυτό το Ισραήλ υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ θα αποκτήσει αεροπορική βάση στο Αιγαίο για τις πολεμικές του επιχειρήσεις όχι μόνο στην Μέση Ανατολή, αλλά και ευρύτερα.
Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά. Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση έλληνας υπουργός άμυνας προτείνει επίσημα την επέκταση της ζώνη των βάσεων και της επιχειρησιακής δράσης του ΝΑΤΟ στην ελληνική επικράτεια. Μόνο η χούντα είχε κάνει κάτι ανάλογο. Η χούντα και τώρα ο Καμμένος. Από το ευχαριστώ τους Αμερικάνους του Σημίτη στα Ιμία στο προσφέρω την Κάρπαθο στο ΝΑΤΟ του Καμμένου. Ως πότε θα ανεχόμαστε πουλημένους και δοσίλογους για υπουργούς και κυβερνήτες;

Δείτε σε ένα 8λεπτο βίντεο τις δηλώσεις Καμμένου για το τι προβλέπεται να γίνει στην Κάρπαθο


Κι απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των αγίων τα ιερά…


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.
«…Και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν»

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Στο γόνατο αποκεφαλίζουν κόσμο, δεν υπάρχει κτηνωδία που δεν διαπράττουν, τρόμος επικρατεί στις δυτικές πόλεις, μήπως εμφανισθεί κάποια αγέλη-ή μοναχικός λύκος- και επιδοθεί σε σκοποβολή επί δικαίων και αδίκων, όμως σιγούν ιχθυοπρεπώς οι θιγμένοι, από την λαϊκή ευσέβεια, τζιτζιφιόγκοι του ψευτοπροοδευτισμού. Δειλά και τρομαγμένα ανθρωπάκια, όταν πρόκειται γιά το Ισλάμ, λεονταρισμοί και διαβολές όταν προβάλλεται η πίστη του Χριστού. Άθεοι και ασεβείς από τα γεννοφάσκια τους, παθαίνουν ψύχωση όταν βλέπουν ότι τούτος ο κατασυκοφαντημένος και εξαπατημένος λαός κρύβει, όπως η ανοιξιάτικη γη τον σάπιο σπόρο, το πατροπράδοτο σέβας, την εμπιστοσύνη στην αγία Ορθοδοξία.

Και επειδή δεν πάσχω από την αίρεση του… «ονοματοκρυπτισμού», όπως την ονομάζει ο παλιός και αξιοσέβαστος δάσκαλος μας πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, δεν κρύβω ονόματα μιλώντας γενικώς και ασαφώς, απαριθμώ:

Κάποιος Ψαριανός, βουλευτής, του γεμάτου αναθυμιάσεις «Ποταμιού» με σκουλαρίκι στο αυτί και με μάτι που γυαλίζει από το μίσος για την Εκκλησία, ειρωνευόταν, ο ανεμιαίας συμπεριφοράς πολιτικάντης, τις χιλιάδες Ελλήνων, που έσπευσαν προς προσκύνησιν των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας. (Κρύβουν κάτι τέτοιοι, κάτω από το κέλυφος του δήθεν αριστερού, την φασιστική τους νοοτροπία. Ενώ όλη τους η βιοτή, βρομάει από πάνω μέχρι κάτω, ότι είναι τυχοδιώκτες και τίποτε άλλο. Η ίδια θλιβερή ιστορία κάποιων, που τα νιάτα τους, τα μοναδικά και ανεπανάληπτα, τα αφιέρωσαν στην ενσάρκωση της μαρξιστικής ιδέας, η οποία αποδείχθηκε όχι απλώς ένα πελώριο φιάσκο, αλλά τερατογονία. Όμως αφού «άντεξαν στα βασανιστήρια, λύγισαν στις προσφορές».

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων

                   



Με τη νέα Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων,κ. Φωτεινή Κούβελα, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Αθήνα.


Προτάσεις για διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν την προστασία του γυναικείου φύλου και την επίτευξη ισότητας των φύλων σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο μονοπώλησαν τη συζήτηση των δύο γυναικών. Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το πλαίσιο δράσης της Γενικής Γραμματείας και εξετάστηκε και η εύρεση κοινών αξόνων συνεργασίας μέσω δράσεων με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρη τη νέα Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων και της ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο απαιτητικό έργο που έχει να επιτελέσει. Η κ. Μαυρίδου επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να υλοποιούνται προγράμματα που θα προσφέρουν στη γυναίκα ενημέρωση, στήριξη και  ενθάρρυνση για μια ισότιμη θέση όπως της  αρμόζει στην κοινωνία.


«Οφείλουμε στις γυναίκες να εφαρμόσουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία πολιτικές για ουσιαστική ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς της ζωής, να απαντήσουμε στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και να επιλύσουμε προβλήματα διασφαλίζοντάς της  ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, όπως  επεσήμανε η κ. Κούβελα,  είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς
, αποτελεί αυτοτελή Δημόσια Υπηρεσία και είναι αρμόδια για την προώθηση και πραγματοποίηση της νομικής και ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.


Ολύμπια Μονοπάτια 2015-jankaea edition.

Αξιοσημείωτος ο αριθμός των συμμετεχόντων για τα Ολύμπια Μονοπάτια 2015 (Jankaea Edition), αγγίζοντας πλέον τις 150 εγγραφές.

Τα Ολύμπια Μονοπάτια 2015 που είναι αφιερωμένα στο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου και στα ενδημικά φυτά του, φέτος έχει την επωνυμία Ολύμπια μονοπάτια-jankaea edition. Το είδος Jankaea heldreichii αποτελεί φυτικό λείψανο από την εποχή των παγετώνων.

Με αφορμή λοιπόν τον νεοσύστατο αυτό αγώνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Marathon, αρκετοί είναι εκείνοι που ευαισθητοποιήθηκαν τόσο με το νόημα του αγώνα όσο και με την γοητεία της διαδρομής.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Ολύμπια Μονοπάτια 2015» είναι σε θέση να ανακοινώσει πως η λήξη των εγγραφών του αγώνα θα πάρει παράταση. Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής και εξοφλήσουν το ποσό της συμμετοχή τους, μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.

Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στις 9:00 π.μ. το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 3 (τρεις) ώρες. Συνεπώς ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 12 μ.μ. επίσης στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στα Ολύμπια Μονοπάτια ανατρέξτε στην προκήρυξη του αγώνα, πατώντας το παρακάτω link:



«Δημιουργώ για το Δάσος» Αύριο Παρασκευή πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης


Για μας, το καλοκαίρι ξεκίνησε! Ελάτε να συζητήσουμε για την πυροπροστασία των δασών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, από 09:00 έως 13:30, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, στην εκδήλωση «Δημιουργώ για το Δάσος».

Θα παρουσιαστούν έργα, κατασκευές και δρώμενα των μαθητών/τριων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που θα αφορούν την δημοφιλή δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2015» που οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Ταυτόχρονα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΕΟΔνΠ θα διανέμουν έντυπο υλικό για την πυροπροστασία των δασών μας και θα ενημερώσουν τους πολίτες για την φετινή δράση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 450 μαθήτριες και μαθητές από 6 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και στην κατασκευή 4 πινάκων ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, οι οποίοι θα δημοπρατηθούν με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας».


Πληροφορίες: 6981 66 51 58 WhatsUp

Ταλαιπωρία σήμερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Κατερίνης (ή Eurobank..).




Ταλαιπωρήθηκαν σήμερα όσοι και όσες πήγαν στο ΑΤΜ (μηχάνημα ανάληψης χρημάτων) για να σηκώσουν χρήματα.

Χωρίς καμία προειδοποίηση η τράπεζα ακύρωσε όλες τις κάρτες αναλήψεων των πελατών της και το ΑΤΜ δεν έδινε χρήματα...

Για να μπορέσει κάποιος να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ έπρεπε να μεταβεί στα γραφεία της τράπεζας να συμπληρώσει δικαιολογητικά για να του δοθεί νέα κάρτα ανάληψης μετρητών.

Εκτός από την ταλαιπωρία αυτή όμως προκύπτουν και κάποια άλλα προβλήματα.
Όσοι και όσες χρησιμοποιούσαν κάρτες ανάληψης των γονιών τους ή των παππούδων τους δεν μπορούσαν να κάνουν την αλλαγή της κάρτας γιατί έπρεπε να είναι παρών ο δικαιούχος του λογαριασμού ( που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και άρρωστοι άνθρωποι..)

Έτσι αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν άπραγοι χωρίς να μπορέσουν να βγάλουν τα χρήματα που χρειαζόντουσαν.

Μάλιστα κάποιοι από τους πελάτες που μιλήσαμε είχαν τον γονιό τους στο νοσοκομείο χωρίς την δυνατότητα μετακίνησης του..

Το ερώτημα που προκύπτει και θέσαμε και εμείς είναι:

Γιατί δεν ειδοποίησαν τους κατόχους καρτών ανάληψης μετρητών νωρίτερα ώστε να είναι προετοιμασμένοι;
Τηλεφωνικά, ταχυδρομικώς ή το ελάχιστο με μια ανακοίνωση στο ΑΤΜ;
Τόσο δύσκολο ήταν...

Θα γλίτωνε την ταλαιπωρία αρκετός κόσμος που είχε να πληρώσει λογαριασμούς και δάνεια.


Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο..

Χάρης Τζαμακλής: νομικό όπλο για τον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία, προκειμένου να επισπευσθεί η καταβολή των οφειλομένων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής», το οποίο αντιμετωπίζει τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές και αποσκοπεί στην έκδοση σε σύντομο χρόνο ενός εκτελεστού τίτλου,  επεσήμανε ότι «η εισαγόμενη ρύθμιση καλύπτει ένα τεράστιο κενό στο δικαιικό μας σύστημα που έχει σπουδαία πρακτική σημασία». 

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα “ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ” στο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Μηλιάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ”

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τους καστανοπαραγωγούς της περιοχής σας προσκαλούν την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στις 8.30μμ, στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα “ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ” στο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Μηλιάς. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.


Γενέθλιο barbecue party για τα 5 χρόνια Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας!: Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015 στις 11:00 π.μ. Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης - Πλατανόδασος


5 χρόνια ποδηλατοβόλτες. 5 χρόνια δράσεις. 5 χρόνια φιλίες. 5 χρόνια διεκδικήσεις. 5 χρόνια Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας!
Ήταν το 2010 όταν η μικρή τότε παρέα ίδρυσε το σύλλογο. Είναι το 2015 που μας βρίσκει σα μια μεγάλη πλέον παρέα με κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το ποδήλατο.
Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι και σβήνουμε τα 5 μας κεράκια όλοι μαζί σε ένα αξέχαστο γενέθλιο barbeque στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας την Κυριακή 7 Ιουνίου.
Η ομάδα ποδηλατών θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθέριας για το Πλατανόδασος στις 11:00 π.μ. (επιστροφή το απόγευμα), ενώ όσοι επιθυμούν να έρθουν με άλλο μέσο μπορούν να μας συναντήσουν απευθείας εκεί.
Σας περιμένουμε σε ένα μεγάλο πάρτυ στη φύση για να σβήσουμε όλοι μαζί τα 5 κεράκια γιατί η Ποδηλατική Από-Δραση είναι «παιδί» όλων μας.

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Ποδηλατικά, Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας!

31η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.



   Την 31η Μαΐου κάθε έτους εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που έχει καθιερώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ( Π.Ο.Υ.)  από το 1988, δίνοντας έμφαση στους κινδύνους για την υγεία από το κάπνισμα και υποστηρίζοντας αποτελεσματικές πολιτικές για τον έλεγχο και τον περιορισμό του.
    Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει  τους εργαζόμενους  και το κοινό, αναφορικά με τη σπουδαιότητα της  διακοπής του καπνίσματος, παραθέτει τα κάτωθι στοιχεία:

Το Σάββατο 30 Μαΐου στο Πολυκλαδικό ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

   
 Το Σάββατο 30 Μαΐου στο Πολυκλαδικό
ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
   Με τη συμμετοχή τεσσάρων χορωδιών πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των φετινών « Εαρινών Ημερών Μουσών » που διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, μια αξιόλογη μουσική συναυλία.
   Πρόκειται για τη ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των χορωδιών του Συλλόγου «Μακρυγιάννης» Άρτας, της Δημοτικής της Έδεσσας και δύο χορωδιακών σχημάτων της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της τετράφωνης και της «de profudis».
   Αναμφίβολα θα είναι μια βραδιά  χορωδιακής πανδαισίας, διανθισμένης με τα ποιοτικότερα ακούσματα όπως ιδανικά θα τα παρουσιάσουν τα τέσσερα  προαναφερόμενα σύνολα.
   Η χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης υλοποιώντας τη φιλοσοφία για συνεργασία και ανταλλαγή χορωδιακών και όχι μόνο συναντήσεων, επιθυμεί να προσφέρει στο Πιερικό κοινό υψηλού επιπέδου και κύρους εκδηλώσεις.

   Με τον Αρτινό σύλλογο « ο Μακρυγιάννης», η χορωδία και γενικότερα η Εστία ξεκίνησαν το τελευταίο χρόνο σειρά πολιτιστικών επαφών με απαρχή την παρουσίαση στις 8 Νοεμβρίου 2014 στην Άρτα του ιστορικού-λαογραφικού και μουσικού αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, εκδήλωση που συγκίνησε και ενθουσίασε την κοινωνία της Ηπειρωτικής πόλης. Η συνύπαρξη θα συνεχισθεί με κοινή συναυλία το φετινό καλοκαίρι στην Αρχαία Πύδνα.
   Με τη χορωδία του Δήμου Έδεσσας η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Σαββάτου 30 Μαΐου 2015 αποτελεί το ξεκίνημα σειράς συνεργασιών, με γνώμονα την προσφορά στο φιλοθεάμον κοινό πολυποίκιλων μουσικών ακουσμάτων.
   Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό) με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο.
   Την καλλιτεχνική ευθύνη της εκδήλωσης αλλά και των χορωδιών της Ε.Π.Μ. Κατερίνης έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, ενώ την οργάνωση ανέλαβε η εφορεία χορωδίας με επικεφαλής την έφορο Ειρήνη Βενετσάνου. Συνδιοργανωτής ο Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης.
  
    



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Σας προσκαλούμε στην συνέντευξη τύπου της ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30-05-2015 και ώρα 11:00π.μ στον κινηματογραφο ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Η παρουσία σας κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη.
Επίσης καλούμε εκτός από τα μέλη μας και όλους τους πιεριείς που προτίθενται να γίνουν μέλη και παράλληλα να τους πληροφορήσουμε ότι οι εγγραφές άρχισαν και γίνονται στο εντευκτήριο του συλλόγου που βρίσκεται στο 5ο γυμνάσιοΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 34 και είσοδο από το παρκινγκ του γυμνασίου      [ΟΔΟΣ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ].    Το εντευκτήριο λειτουργεί κάθε Κυριακή πρωί από τις 11:00π.μ μέχρι τις 13:00μ.μ.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
6977565636 - 6972248918 - 6947807567 ΚΑΙ 6936525202.

ΑΠΟ   ΤΟ   Δ.Σ

Παλαίμαχοι Πιερικού-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

  
   Ο προγραμματισμένος αγώνας παλαιμάχων Πιερικού-Εδεσσαϊκού αναβλήθηκε λόγω της μη παρουσίας των φιλοξενούμενων στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαΐου 2015 στο γήπεδο του Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
   Το γεγονός αυτό δεν πτόησε τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές του Πιερικού που μετακινήθηκαν στο γειτονικό γήπεδο της Ακαδημίας Γιώτσα και χωρισμένοι σε δύο ομάδες αγωνίστηκαν με το ίδιο πάθος, όπως τότε που μεσουρανούσαν και διέπρεπαν με τη φανέλα του Πιερικού των επιτυχιών. Άλλες εποχές.
   Τα γκολ … βροχή. Η ομάδα των κίτρινων του Πιερικού με τους ασπρόμαυρους της ομάδας της Κατερίνης στο τελικό αποτέλεσμα 11-11.

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού



«Σε πλήρη υποβάθμιση οι Λιμενικές αρχές στην Κεντρική Μακεδονία»

       Σημαντικά προβλήματα και αρκετές δυσλειτουργίες αντιμετωπίζουν οι Λιμενικές Αρχές στην Κεντρική Μακεδονία, με αποτέλεσμα την πλημμελή επιτέλεση των καθηκόντων τους και ως εκ τούτου την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλά ζητήματα, η διευθέτηση των οποίων είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ


          Στο Πόζναν της Πολωνίας  βρίσκεται από την Τρίτη η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου ,ως μέλος της Εθνικής μας Ομάδας που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας που ξεκινά την Παρασκευή 29 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Μαΐου στη λίμνη Μάλτα.
          Για τη συμμετοχή της Κατερίνας Νικολαΐδου, που φέτος έχει αλλάξει κατηγορία και αγώνισμα, και συμμετέχει στο διπλό σκιφ γυναικών ο προπονητής της στο Ν.Ο.ΚΑΤ. Γιώργος Μπκογιάννης δηλώνει:  "Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο επίσημο διεθνή αγώνα της Κατερίνας Νικολαΐδου για το 2015, που για εμάς είναι μια πλύ σημαντική χρονιά, αφού φέτος θα δοθούν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στο συγκεκριμένο αγώνα η Νικολαΐδου μαζί με τη συναθλήτριά της Σοφία Ασουμανάκη θα βρεθούν απέναντι σε πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς κωπηλασίας. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν αθλήτριες που έχουν κατακτήσει Ολυμπιακά μετάλλια και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Σημαντικότερες αντίπαλες θα είναι οι Μ.Βρετανία, η Λιθουανία,η Λευκορωσία, η Γερμανία  και η διοργανώτρια Πολωνία. Ευελπιστώ ότι το φετινό ξεκίνημα της Κατερίνας στο καινούργιο αγώνισμα του διπλού σκιφ που συμμετέχει αυτή τη χρονιά, θα είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον"
          Σύσσωμο το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης εύχεται ολόψυχα στη πρωταθλήτριά του Κατερίνα Νικολαΐδου, καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στη φετινή διεθνή της πορεία.
για το Ν.Ο.ΚΑΤ
Κώστας Σακκάς

Έφορος Δημ. Σχέσεων

ΤΡΩΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ


«Θερινός Δωδεκάλογος 2015» Στον καπνικό σταθμό Κατερίνης. Η πρώτη εκδήλωση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.


Με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση-ανάλυση ξεκίνησε ο «Θερινός Δωδεκάλογος 2015» της Εθελοντική Ομάδας.
Το θέμα «καυτό» και πολύ σοβαρό, το μεταναστευτικό.
Μας άρεσε που δεν παρακολουθήσαμε ακόμη μια βαρετή και τυπική ομιλία αλλά στην ουσία ήταν μια φιλική συζήτηση, συνοδεία κρασιού (κόκκινο ή άσπρο..) με τον λόγο κυρίως στο κοινό.
Άλλο ενδιαφέρον σημείο της εκδήλωσης ήταν ότι την συζήτηση «κατεύθυνε» το κοινό με τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις του.
Ακουστήκανε διάφορες απόψεις και οπτικές για το μεταναστευτικό κάτι που βοήθησε την ροή της συζήτησης.

Αυταρχική συμπεριφορά Διευθυντών και προβλήματα στη λειτουργία των Ε.Κ. (πρώην Σ.Ε.Κ.)


Η Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας με αφορμή το τελευταίο κρούσμα αυταρχικής συμπεριφοράς διευθυντή, καταδικάζει τις αυταρχικές συμπεριφορές ορισμένων Διευθυντών, που εκδηλώνονται είτε προφορικά είτε γραπτά και οι οποίες εντάσσονται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο του αυταρχικού πειθαρχικού δικαίου και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που δίνει υπερεξουσίες στον εκάστοτε Διευθυντή. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων σε περιπτώσεις, που οι συνάδελφοι εκπαιδευ- τικοί θέτουν ερώτημα προφορικό ή γραπτό θα πρέπει να τους απαντούν επί της ουσίας, αποφεύγοντας γενικόλογες αναφορές, που προκαλούν σύγχυση. Δεν θα πρέπει να αποθαρρύνουν τους συναδέλφους από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και πολύ περισσότερο να μην τους συμπεριφέρονται αυταρχικά χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τη θέση ευθύνης τους. Θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν λέξεις ή φράσεις, που να θέτουν τους συναδέλφους σε καθεστώς απειλής σε σχέση με το πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Καλημέρα, Πέμπτη 28 Μαΐου σήμερα.