Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Έκθεση Origami από τον Αλέξανδρο Κωνσταντίνου. (ΦΩΤΟ)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση Χαρτοδιπλωτικής (Quilling-Origami) από τον δημιουργό Αλέξανδρο Κωνσταντίνου με δημιουργίες δικές του, αλλά και μαθητών και μαθητριών του.

Επιτυχίες του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς Πιερίας στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες ομαδικών αθλημάτων

Το Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς Πιερίας συμμετείχε με τα γυμνάσια του Δήμου Δίου-Ολύμπου στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες ομαδικών αθλημάτων, που διεξήχθησαν στο Λιτόχωρο την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Ο ζωγράφος Άγγελος Ραζής στη Γκαλερί «ΧΡΥΣΑ» στην Κατερίνη.

Εννέα μικρών διαστάσεων έργα και ένα μεγάλο παρουσιάζει ο ζωγράφος Άγγελος Ραζής στη Γκαλερί «ΧΡΥΣΑ» στην Κατερίνη.
Οι πίνακες της παρούσας έκθεσης είναι εσωτερικοί χώροι, καφενεία, παιδικά δωμάτια και νεκρές φύσεις.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα τελείωσε μόνο αν δεν ζεις εκεί....


"Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2023 η Ελλάδα θα είναι 12.8% φτωχότερη από ότι ήταν το 2007 και με αισιόδοξες προβλέψεις θα επιστρέψει στις... καλές εποχές προ κρίσης κάπου στο 2030!

Έφτιαξαν μια έρημο και την ονομάζουν ανάκαμψη!"


4ο Υπαίθριο παζάρι Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Απριλίου, για την ενίσχυση του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας

Το 4ο υπαίθριο παζάρι για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης αλλά στα γραφεία του συλλόγου Διαβητικών, που βρίσκονται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 27 στον 1ο όροφο (πίσω από την πρώην κλινική του Βελίκη).

Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και κοινωνικής ένταξης των Ρομά στην Κατερίνη Στο πλαίσιο της Εθνικής Πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας

Ανοίγει ο δρόμος για ευρείες μετεγκαταστάσεις καταυλισμών Ρομά σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την εθνική πολιτική του υπουργείου Εργασίας με πόρους που έχουν δεσμευτεί, με σκοπό την εξάλειψη των διακρίσεων και την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά.

Ο απολογισμός της Ανθοκομικής Έκθεσης Κατερίνης 2018

Ένα “Θείο Δώρο” για τους παραγωγούς αλλά και μια μοναδική εμπειρία για τους χιλιάδες επισκέπτες της. Από τις 19 έως και τις 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Καπνικού Σταθμού η Ανθοκομική Έκθεση Κατερίνης 2018 στην οποία συμμετείχαν ντόπιοι παραγωγοί από τον νομό Πιερίας.

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16


Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας. Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για τις εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ενημερώνει ότι οι εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018.

Ο ΚΑΠΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στην εκπομπή Αντιδραστήριο της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 30/4, στις 20.00.

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, εδώ και πάνω από πέντε χρόνια, κάτοικοι της Πιερίας έχουν δημιουργήσει έναν κόμβο αλληλεγγύης και πολιτισμού, με πολλές αυτοοργανωμένες δράσεις, που βασίζονται στον εθελοντισμό.

Εξομοιωτής κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κατερίνη. (Φωτογραφίες)

Εξομοιωτής κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κατερίνη. (Φωτογραφίες)
Εκπαίδευση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε μέσα στον Εξομοιωτή Πυρκαγιάς που θα βρίσκεται στην Κατερίνη για δυο ημέρες.

59η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών σιδηροδέσμιων στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Ελλάδα: Το μεγάλο γαλάζιο εικονοστάσι της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης. Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός.

Το χρέος του παλληκαριού είναι να λογίζεται σφαγάδι
και όχι ψοφίμι».

Γεώργιος Καραϊσκάκης

«Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019 - Λήξη διδασκαλίας μαθημάτων 2017-18»


Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Δ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΕΣ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ;…

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος

Χρόνια τώρα – δεν είναι κάτι καινούργιο – ακούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να μιλάνε για την πατρίδα, ότι είναι πατριώτες, ότι θέλουν να προστατεύσουν την πατρίδα κι ότι την αγαπούν και γι’ αυτό κάνουν, όσα κάνουν.

«Άνθρωπον ουκ έχω…» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Η τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα είναι γνωστή ως «Κυριακή του Παραλύτου». Την μέρα αυτή διαβάζεται η περικοπή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου ,που αναφέρεται στο γνωστό περιστατικό του επί 38 χρόνια καθηλωμένου στο κρεβάτι του παράλυτου, που περίμενε υπομονετικά να έρθει η στιγμή που κάποιος θα τον έριχνε στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά την ώρα που άγγελος τάρασσε τα νερά ,ώστε να θεραπευθεί.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1192 - Ο βασιλιάς της Ιερουσαλήμ, Κορράδος του Μομφερράτου, δολοφονείται στην Τύρο από Ασασίνο.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 28 Απριλίου 2018