Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης

H ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τον Δήμο Κατερίνης είναι εδώ!!! Δυνατή, ενωμένη, με προτάσεις για το καλό του δήμου μας και των πολιτών του. Όλοι μαζί μια γροθιά !!!

"Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ"

Η ταινία (με αγγλικό τίτλο «From Olympus To Everest») καταγράφει το χρονικό της πρώτης ελληνικής αποστολής στην κορυφή του Έβερεστ και είναι μια ιστορία έμπνευσης για όσους τολμούν να ονειρεύονται.
Για την Ελληνική Ορειβασία η ανάβαση στο Έβερεστ, αποτελούσε ένα ανεκπλήρωτο όνειρο για πολλά χρόνια. Η διαδρομή από την καθημερινότητα της Ελλάδας, μέχρι τα 8850 μέτρα της κορυφής, ήταν γεμάτη με εμπόδια. Το μεγάλο υψόμετρο, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι τεχνικές δυσκολίες στο βουνό, η έλλειψη χρημάτων και υποστήριξης, οι προστριβές μεταξύ των ορειβατών, ακόμη και δύο θάνατοι, δεν στάθηκαν ωστόσο, ικανά να ανακόψουν το όραμα.
Την άνοιξη του 2004 δύο ελληνικές ομάδες ξεκινούν για την πέμπτη προσπάθεια. Η μία επιλέγει τη Νότια διαδρομή από το Νεπάλ και η άλλη τη Βόρεια από το Θιβέτ. Η κάμερα ακολουθεί τη Νότια ομάδα η οποία κάτω από την καθοδήγηση του Ελληνοαμερικανού ορειβάτη Πιτ Άθανς, στοχεύει αυτή τη φορά να φτάσει στη κορυφή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία- Σενάριο: Παύλος Τσιαντός
Φωτογραφία: Παύλος Τσιαντός, Γιάννης Τήλιος, Ang Temba Sherpa, Mingma Sherpa, Tierry Damilano, Τασία Ηλιοπούλου, Βασίλης Ναξάκης
Αφήγηση: Νέστορας Κοψιδάς
Μοντάζ: Παύλος Τσιαντός
Μουσική: Νίκος Χριστόπουλος
Ήχος: Νίκος Μπελμέζας,
3D: Ηλίας Πιερράκος
ΒΡΑΒΕΙΑ
2η θέση, Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2009

"9ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2015" - "ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"

ΛΑΜΠΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (ΚΥΠΕΛΛΑ), ΤΡΙΑ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ!
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΟ 9ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2015.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “IOANNOY RESORT”.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 151 ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ (ΑΠΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ) ΑΠΟ 13 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ 9 ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΙΕΡΙΑ, ΗΜΑΘΙΑ, ΠΕΛΛΑ).
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ 10 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 7 ΓΥΡΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ – ΣΚΑΚΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ:

"ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ"

Από σήμερα υπάρχει στην σελίδα μας δεξιά φωτογραφία (banner) με τον τίτλο "ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ".
Πατώντας πάνω στην φωτογραφία (banner) σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα:http://www.ecss2006.com/topos/kik/KFSearch.asp όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για φάρμακα από το "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΛΕΚΟΣ ΦΤΙΚΑΣ"

Ημερίδα για την ορθή λειτουργία των Σχολικών Κυλικείων



Η ορθή λειτουργία των Σχολικών Κυλικείων αποτελεί, όπως είναι γνωστό, ένα από τους παράγοντες που συντελούν στην εύρυθμη...
ζωή της οικείας Σχολικής Κοινότητας.

Για την λειτουργία αυτή (εκμίσθωση, ίδρυση, αδειοδότηση Σχολικού Κυλικείου, προσαρμογή, κατά περίπτωση, στις απαιτήσεις του ισχύοντος πλαισίου), η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Ημερίδα ενημέρωσης, την Κυριακή 15 Μαρτίου, ώρα 12:00, στο Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307, αίθουσα Ολυμπία Α. Παρακαλούμε για την συμμετοχή των αρμοδίων Αντιδημάρχων Παιδείας και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών σας.

Σχετική Κοινοποίηση έγινε και στο Σωματείο Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Νέα απαξίωση της περιφέρειας με το κλείσιμο της SPORTDAY στη Θεσσαλονίκη



Συνεχίζουν τα εκδοτικά συγκροτήματα να περιθωριοποιούν τη Βόρεια Ελλάδα και
να ακυρώνουν την ενημέρωση σε κάθε άλλη περιοχή πέρα από αυτή που (εσφαλμένα) θεωρούν πεδίο των συμφερόντων τους. 
Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε το ανταποκριτικό γραφείο της εφημερίδας SPORTDAY στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από διαδοχικές μειώσεις αμοιβών, με ποινή απόλυσης για όσους δεν τις αποδέχονταν, κι ενώ οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς άνω των πέντε μηνών, η εργοδοσία προχωρεί στην απόλυση δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ και έχει ειδοποιήσει τους πέντε συντάκτες που έχουν απομείνει στο ανταποκριτικό γραφείο της ότι στο εξής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τα σπίτια τους!
Η μεθοδική επιχείρηση αφανισμού της ενημέρωσης στην περιφέρεια, που άρχισε να εφαρμόζεται από τα ανταποκριτικά γραφεία ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι καταχρηστικά λειτουργούν ως πανελλαδικής εμβέλειας, συνεχίστηκε στα ανταποκριτικά γραφεία των εφημερίδων -με κορυφαίο και πιο πρόσφατο κρούσμα το γραφείο του ΔΟΛ-  και επεκτείνεται πλέον ραγδαία και στο πεδίο της αθλητικής ενημέρωσης.
Τα εκδοτικά συγκροτήματα που καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους, επικαλούμενα την ανάγκη να επιβιώσουν, πρέπει επειγόντως να ελέγξουν αν ανάλογοι ακρωτηριασμοί εξασφαλίζουν πράγματι επιβίωση ή επιταχύνουν ραγδαία την απαξίωση των προϊόντων ενημέρωσης που οι εν λόγω εργοδότες ισχυρίζονται πως θέλουν να διασώσουν.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης  διοργανώνουμε και  σας προσκαλούμε στο χορό μας το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. στην ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE (1ο χλμ Κατερίνης – Ν. Κεραμιδίου). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και σας υποσχόμαστε να σας χαρίσουμε μια χαρούμενη βραδιά με πολλή μουσική και τραγούδια.
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο
και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Τιμή πρόσκλησης με πλήρες μενού 10€

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ


Ύστερα από την αναβολή των αγώνων της 7 και 8-3-2015 λόγω καιρικών συνθηκών η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου αποφάσισε να τροποποίηση το πρόγραμμα και των τριών (3) κατηγοριών ως παρακάτω:

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης η επιτροπή που ασχολείται με την αναδιάρθρωση των ορίων φοίτησης στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας.
Εκεί παρουσιάστηκε ο χάρτης με τις αλλαγές που θα γίνουν όταν παραδοθούν τα τρία νέα σχολεία και συζητήθηκαν τα όρια φοίτησης κάθε σχολικής μονάδας ξεχωριστά.
Την παρουσίαση έκανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κύριος Κρίτογλου Αστέριος με την βοήθεια του Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κύριο Γιώργο Φελεκίδη.
Παρόντες ήταν από τον Δήμο Κατερίνης οι κύριοι Παπαζήσης, Παυλίδης, και η κυρία Ροδή Ελευθεριάδου.

Tην Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

            Tην Δευτέρα 16 Μαρτίου ο Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης  στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι το "Ηλεκτρονικό Έγκλημα". Η συγκεκριμένη ομιλία γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Αστυνομική Διέθυνση Πιερίας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας. Στο τέλος της εκδήλωσης το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί" θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν για να τιμήσουν τον Κρητικό Υποστράτηγο.


ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από τις αρχαιρεσίες της 4ης Μαρτίου 2015 εξελέγησαν το νέο Εποπτικό και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας. Το τελευταίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής (Πράξη 1η, 12 Μαρτίου 2015):

Πρόεδρος: Παπαδόπουλος Μπάμπης

Αντιπρόεδρος: Χατζής Διονύσιος

Γενικός Γραμματέας: Καρακώνης Γιώργος

Οργανωτικός Γραμματέας: Γιαννακίδου Θεοδώρα

Ταμίας: Τεκτονίδης Κωνσταντίνος

Ειδικός Γραμματέας: Γεροφωκά Αναστασία

Έφορος Βιβλιοθήκης: Ριαλάς Γιώργος


"ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ"


 Από σήμερα υπάρχει στην σελίδα μας δεξιά φωτογραφία (banner) με τον τίτλο "ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ".
Πατώντας πάνω στην φωτογραφία (banner) σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα:http://www.ecss2006.com/topos/kik/KFSearch.asp όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για φάρμακα από το "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΛΕΚΟΣ ΦΤΙΚΑΣ"

EUROPA LEAGUE- ΟΛΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΑ ΓΚΟΛ


                        

Η γιορτή του τσιμέντου του Γιάννη Ξανθούλη, από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.



Μια πρόσκληση σε όσους μικρούς και μεγάλους έχουν ανάγκη από όνειρα και αλήθειες..
Ανεβήκαμε στις στέγες για να βάλουμε τάξη στην γκρίζα πραγματικότητα..αλλά όχι και στη φαντασία μας!


Μεγάλη επιτυχία είχε η πρώτη επίσημη παράσταση που ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα του 14ου Δ.Σ. Κατερίνης στην "ΕΚΑΒΗ" την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Την παρακολούθησε πολύς κόσμος και οι μαθητές - τριες της θεατρικής ομάδας επάξια κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο και να συνεχίσουν να παρουσιάζουν και άλλες παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Ελατοχώρι.



Μια καταπληκτική εκδρομή είχαν την δυνατότητα εχθές Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 να πραγματοποιήσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου όπου είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σκι αλλά και να παίξουν!
Ήταν μια πρωτοβουλία και ιδέα του Διευθυντή του σχολείου, του κ.Μισαηλίδη Κώστα που ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο κ. ΡΕΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Την συμπαράσταση και την στήριξη στις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης εξέφρασαν μέσω της προσέλευσης τους τα μέλη του Συλλόγου στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αυτού. Σημαντικό ρόλο φυσικά έπαιξε το ενιαίο ψηφοδέλτιο των εκλογών καθώς και το άριστο κλίμα συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ των υποψηφίων.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, κυριάρχησε ο διάλογος ανάμεσα στα νέα και παλαιά μέλη για το ρόλο και τις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ενώ παράλληλα κατά την κατανομή των αξιωμάτων ομόφωνα εξελέγη για πέμπτη συνεχή θητεία ο κ. Ρέχας στη θέση του Πρόεδρου αλλά και οι υπόλοιποι σύμβουλοι στα αξιώματα που ανέλαβαν. Αναλυτικότερα :

Οι τοπικές εφημερίδες της Κατερίνης 13//3/2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης διοργανώνουμε και σας προσκαλούμε στο χορό μας το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. στην ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE (1ο χλμ Κατερίνης – Ν. Κεραμιδίου). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και σας υποσχόμαστε να σας χαρίσουμε μια χαρούμενη βραδιά με πολλή μουσική και τραγούδια.
Το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο
και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Τιμή πρόσκλησης με πλήρες μενού 10€

Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων για το EUROPA LEAGUE





Ζενίτ-Τορίνο 2-0
Βόλφσμπουργκ-Ίντερ 3-1
Μπριζ-Μπεσίκτας 2-1
Ντνίπρο-Άγιαξ 1-0
Νάπολι-Ντ.Μόσχας 3-1
Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη1-3
Φιορεντίνα-Ρόμα 1-1,
Έβερτον-Ντ.Κιέβου 2-1


Καλημέρα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 σήμερα!