Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης η επιτροπή που ασχολείται με την αναδιάρθρωση των ορίων φοίτησης στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας.
Εκεί παρουσιάστηκε ο χάρτης με τις αλλαγές που θα γίνουν όταν παραδοθούν τα τρία νέα σχολεία και συζητήθηκαν τα όρια φοίτησης κάθε σχολικής μονάδας ξεχωριστά.
Την παρουσίαση έκανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κύριος Κρίτογλου Αστέριος με την βοήθεια του Διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κύριο Γιώργο Φελεκίδη.
Παρόντες ήταν από τον Δήμο Κατερίνης οι κύριοι Παπαζήσης, Παυλίδης, και η κυρία Ροδή Ελευθεριάδου.

Όταν ολοκληρώσει το έργο της η επιτροπή θα το παρουσιάσει στην ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) προς έγκριση.
Από την πλευρά του κ.Παπαζήση τονίστηκε ότι θα πρέπει να μην ταλαιπωρηθούν οι γονείς με όλες αυτές τις αλλαγές.
Ενώ από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην στελέχωση των νέων σχολείων.
Σίγουρα όλες αυτές οι αλλαγές θα δημιουργήσουν αναστάτωση στους γονείς και τους μαθητές και αναζητείται μια «φόρμουλα» ώστε η μετάβαση στο νέο καθεστώς ορίων φοίτησης να είναι ποιο ομαλή για όλους.
Ήδη υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από γονείς της πόλης μας που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον τα παιδιά τους και περιμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια.
Πάντως ακουστήκαν παράπονα από Συλλόγους Γονέων ότι δεν ενημερώθηκαν από την Ένωση Γονέων για τις επερχόμενες αλλαγές και ζητούν να γίνει άμεσα έκτακτη Γεν.Συνέλευση για να ενημερωθούν.
Να θυμίσουμε ότι στην κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων πριν από δυο εβδομάδες περίπου ζητήθηκε από τους Συλλόγους Γονέων να γίνει άμεσα Γεν.Συνέλευση πριν την κατάθεση του σχεδίου από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Είναι ένα θέμα που θα το παρακολουθήσουμε και θα σας ενημερώνουμε τακτικά γιατί αφορά πάρα πολλές οικογένειες της πόλης μας.