Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Ο... ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο κ. Κλιγκόπουλος Στέλιος για την παρουσία του ΠΑΜΕ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Παίζουν θέατρο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!» (Βίντεο)

Ο κύριος Κλιγκόπουλος Στέλιος ξεκαθάρισε πρώτα ότι η συγκεκριμένη παρουσία τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δεν ήταν μια διαμαρτυρία αλλά μια μαζική εξόρμηση ενημέρωσης του κόσμου για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου.
Και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσαν ότι χαίρονται που είδαν εργαζόμενους να διαμαρτύρονται ο κ. Κλιγκόπουλος είπε:

«Αυτό είναι μια υποκρισία! Δεν είναι δυνατόν να λες ότι χαίρεσαι για μια διαμαρτυρία όταν εσύ ο ίδιος ψηφίζεις τον σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων! Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η πραγματικότητα, πολιτεύονται με όπλο το ψέμα, την υποκρισία και τον θεατρινισμό. Παίζουν θέατρο!»
Δείτε εδώ τι είχαν δηλώσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της παρέλασης:

Συνέντευξη του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" και της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. (Βίντεο)

Ιδιαίτερη δυναμική δείχνει να παίρνει η πρωτοβουλία των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα γνωστά «πεντάμηνα».
Η επιτροπή που δημιουργήθηκε, ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους και προωθεί τα αιτήματα τους στους αρμόδιους φορείς.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στα ΜΜΕ της πόλης μας η επιτροπή αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση δηλώνει ότι θα αγωνιστεί.
Η επιτροπή κατήγγειλε ότι υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας στον Δήμο Κατερίνης και εκβιασμού των εργαζομένων, ώστε να κάνουν εργασίες πέρα των καθηκόντων τους.

Όταν το είχε ανάγκη, το είχε κάνει σημαία της!


Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης με θέμα το σχολικό εκφοβισμό.(Φωτογραφίες-Βίντεο)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με θέμα το σχολικό εκφοβισμό.
Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Αντώνης Βλάγκας μαζί με τους μαθητές και μαθήτριες της Ε2 τάξης του σχολείου.
Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου το τι είναι σχολικός εκφοβισμός, τις αιτίες του, τις συνέπειες και το πώς πρέπει να αντιδρούν σε παρόμοιες καταστάσεις.

3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων Νομού Πιερίας, με σύνθημα «οι ένστολοι βάζουνε γκολ στη συνεχόμενη κρίση» (Φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ένστολων Ν. Πιερίας στο Β΄ Δ.Α.Κ.
Το Τουρνουά είχε ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό αφού συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και παιχνίδια που παραδόθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος που είχε υπό την αιγίδα της και την διοργάνωση.
Τρόφιμα και ρουχισμό προσέφερε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Στο 3ο Τουρνουά συμμετείχαν η Αστυνομία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική και ο Στρατός, και έγινε παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου και των επικεφαλής των τεσσάρων σωμάτων.
Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Αστυνομίας και το κύπελλο απένειμε στους νικητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Ελένη Τζήκα: το «Σχολειό μου αγαπημένο» είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη.

Επανακυκλοφόρησε φέτος (σχολικό έτος 2015-16) το Ανθολόγιο της Φανής Τσεντικίδου-Ζέττα.
Η έκδοση ενός τέτοιου βιβλίου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους και ιδιαίτερα για μας τους εκπαιδευτικούς.
Η Φανή απέδειξε ότι ο δάσκαλος δεν αποποιείται της ιδιότητάς του, ακόμα κι αν φύγει απ’ το σχολείο.

Φυσικά απέκτησε πλούσια πείρα απ’ την θητεία της στην εκπαίδευση. Γιατί η Φανή δεν υπήρξε μια συνηθισμένη δασκάλα. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι ως καλεσμένη σε διάφορες πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ίδια. Άνοιξε έτσι τις πόρτες του Σχολείου στον κόσμο, στην Τέχνη, στη Λογοτεχνία, στην Ιστορία, στο Θέατρο, σ’ ό,τι πιο υψηλό δημιούργησε το ανθρώπινο πνεύμα ανά τους αιώνες. Γι’ αυτό έκανε κοινωνούς τους μαθητές της σε έργα μεγάλων δημιουργών, αρχαίων Ελλήνων σοφών, και γενικά αυτών που άλλαξαν την τύχη του κόσμου κι έσπρωξαν τον ήλιο λίγο πιο ψηλά.

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 μ.μ. σας προσκαλούμε στην ομιλία με θέμα ''Προβλήματα λόγου και ομιλίας και οι επιπτώσεις στη σχολική ζωή'' , στην αίθουσα του Πολιτιστικού μας Κέντρου, από την πτυχιούχο λογοθεραπευτή κ.α Αυγή- Μαρία Αγγελοπούλου
(Μέλος του συλλόγου λογοπαθολόγων –λογοθεραπευτών Ελλάδας).

<<40 χρόνια ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ>>

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ του Σαββίδη Παναγιώτη

Έχουν φλομώσει με δελτία τύπου οι βουλευτές του Σύριζα Πιερίας,  Μπέττυ Σκούφα,  Καστόρης  Αστέριος,  Χάρης Τζαμακλής, για να παρουσιάσουν δήθεν την κοινοβουλευτική και γενικότερη δράση τους. Και είμαι ο πρώτος που θα πω και θα υπερασπιστώ το δικαίωμα τους να το κάνουν . Έχουν και παραέχουν το  δικαίωμα  σαν βουλευτές να στέλνουν δελτία τύπου. Αλλού είναι το θέμα για τους <<αριστερούς>> αυτούς κυρίους και κυρία.

Εκτός υποχρεωτικής αναδάσωσης καταπατημένες ή αποψιλωμένες εκτάσεις. Αναδασωτέα μόνο όσα καταστρέφονται από πυρκαγιά. (Τι έγινε ρε παιδιά...)

Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις, τα οποία καταστρέφονται. ή αποψιλώνονται, συνεπεία παράνομης υλοτομίας ή άλλης αιτίας (π.χ. καταπάτηση) δεν θα κηρύσσονται πλέον υποχρεωτικά ως αναδασωτέα.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στην Κατερίνη.
Πρόγραμμα:
19.15 μ.μ. Επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας.
19.45μ.μ. Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κατερίνης

20.30μ.μ. Κεντρική ομιλία στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ" (επάνω αίθουσα).

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας καλεί σε συνέλευση τα μέλη και τους φίλους της την ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας καλεί σε συνέλευση τα μέλη και τους φίλους της την ΔΕΥΤΕΡΑ 2/11 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για να διαμορφώσουμε από κοινού του άξονες δράσης μας το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Στη συνέλευση θα γίνει εκλογή συντονιστικού οργάνου καθώς και αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Η ομάδα μπάσκετ του Βατανιακού - Σάρισα αντιμετωπίζει την Κρύα Βρύση στην Κατερίνη

Εντός έδρας συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ του Βατανιακού - Σάρισα, αντιμετωπίζοντας την ομάδα του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος από την Κρύα Βρύση.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, στις 18:00 το απόγευμα στο Β΄ΔΑΚ.
Η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας μετά από το κακό της ξεκίνημα, ψάχνει την πρώτη της νίκη για  τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Σε αυτή  την προσπάθεια περιμένει  την θερμή υποστήριξη του φίλαθλου κόσμου της πόλης μας, όπως συνέβη στο προηγούμενο εντός έδρας αγώνα μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ

Η κ.Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, κατέθεσε ερώτηση, που συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του Νομού με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αστέριος Καστόρης και κ. Χαρίλαος Τζαμακλής, με θέμα: Επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών Βόρειας Πιερίας. Αξιοποίηση και ανάδειξή τους μέσω των μουσειακών χώρων της Βόρειας Πιερίας.
Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τη 27η Οκτωβρίου, προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με στόχο, να συμβάλει στην ενίσχυση  της προσπάθειας  των τοπικών φορέων ώστε το τεράστιο αρχαιολογικό υλικό που  είναι διασκορπισμένο να συγκεντρωθεί  και να στεγαστεί με την συνδρομή των αρμόδιων υπουργείων στον τόπο που δικαιωματικά ανήκει. Από μεριάς τους οι τρείς συνυπογράφοντες βουλευτές  πιστεύουν ότι το έργο αυτό θα  αναδείξει την Β. Πιερία ως τουριστικό προορισμό αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας και στον εθνικό  σχέδιο τουρισμού. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με τις υπογραφές των βουλευτών

Άδεια λειτουργίας σε ιδιώτες, μη φαρμακοποιούς, για φαρμακεία τα οποία θα λειτουργούν ως Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης προβλέπει το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που κατατίθεται προς έγκριση στο EuroWorking Group για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Η ΚΥΑ είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Πέμπτη.

Ειδικότερα, τα φαρμακεία των ιδιωτών θα λειτουργούν ως Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης -που θα πρέπει να έχουν συσταθεί πριν την χορήγηση της άδειας λειτουργίας. Σε αυτές τις ΕΠΕ θα πρέπει να συμμετέχει υποχρεωτικά ως εταίρος με ποσοστό τουλάχιστον 20% φαρμακοποιός, ο οποίος ορίζεται υπεύθυνος για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Έντονη είναι η αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την ΚΥΑ, που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρείες».

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συνεργασία με έναν (1) ΠΕ ιατρό ειδικότητας Παιδιατρικής για ένα έτος με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχήςυπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του στο Γ.Ν Κατερίνης

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 182, παράγραφος 14 του Νόμου 4261/2014  (ΦΕΚ 107/5-5-2014/τεύχος .Α)
2. Τις διατάξεις της παρ. 2 και 3, του αρ. 34, του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α΄/11-5-2015).
2. Τον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης
3. Την αριθ. 21η /26.8.2015 απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου
4. Το αριθ. πρωτ. 28005/8.9.2015 έγγραφο της 3ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας
5. Την αριθ. πρωτ. Α2β/Γ.Π. οικ.9526/16-10-2015 έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για μία (1) θέση
ΠΕ Ιατρού ειδικότητας Παιδιατρικής με καθεστώς έκδοσης από αυτόν δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, με το Νοσοκομείο.

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Πρόσκληση


Η Διεύθυνση, το Διδακτικό Προσωπικό
και το Διοικητικό Συμβούλιο των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης, 2ου και 15ου ,
με την καρδιά ανοικτή και με αγάπη για το παιδί
προσκαλούν
εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, βιβλιο…ευαίσθητους και φιλομαθείς
στην παρουσίαση του ανθο-ημερο-λογίου
                           «ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ»
                             της κας Φανής Τσεντικίδου-Ζέττα,
                          εκπαιδευτικού, διπλωματούχου παιδαγωγού,
               την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015 στις 7.00 μ.μ.
στην αίθουσα πολιτισμού του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σας προσκαλούμε στην ανοικτή συζήτηση-διαβούλευση που διοργανώνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και το τμήμα Περιβάλλοντος με την συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Πιερίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος Μεθώνης το  ΣΑΒΒΑΤΟ 31.10.2015 στις 6 μμ  με θέμα:
   

Τα χάρτινα κομψοτεχνήματα του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου συστήνονται στο κοινό της ΚατερίνηςΜε μοναδικό υλικό το χαρτί και οπλισμένος με μεράκι, φαντασία και κυρίως υπομονή, μικρά αριστουργήματα και εξαιρετικά χάρτινα καλλιτεχνήματα αποτυπώνει στα έργα του, ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνου.
«Πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου» λέει, ενώ μιλά με ευαισθησία και λεπτομέρεια, για τις δημιουργίες του στους μαθητές σχολείων, που περιεργάζονται τα κομψοτεχνήματά του με θαυμασμό. Αφορμή για την συνάντησή μας με τον δημιουργό στάθηκε η έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν.Πιερίας, η οποία φιλοξενήθηκε στην Αστική Σχολή.

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Σήμερα Παρασκευή 30/10/15 και ώρα 13:00 στο χώρο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης (πρώην κυλικείο παλαιού Νοσοκομείου), το Συνδικάτο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' και η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς  εργασίας, σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου.

Πληθαίνουν οι κινητοποιήσεις των μαθητών στην Κατερίνη.
Αποχή και πορεία των μαθητών/τριών του 4ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης σε λίγο.