Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τα χάρτινα κομψοτεχνήματα του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου συστήνονται στο κοινό της Κατερίνης



Με μοναδικό υλικό το χαρτί και οπλισμένος με μεράκι, φαντασία και κυρίως υπομονή, μικρά αριστουργήματα και εξαιρετικά χάρτινα καλλιτεχνήματα αποτυπώνει στα έργα του, ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνου.
«Πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου» λέει, ενώ μιλά με ευαισθησία και λεπτομέρεια, για τις δημιουργίες του στους μαθητές σχολείων, που περιεργάζονται τα κομψοτεχνήματά του με θαυμασμό. Αφορμή για την συνάντησή μας με τον δημιουργό στάθηκε η έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν.Πιερίας, η οποία φιλοξενήθηκε στην Αστική Σχολή.


Ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνου έχει ήδη συστηθεί στο κοινό της Κατερίνης, ενώ πρόσφατα έργα του φιλοξενήθηκαν και σε ομαδική έκθεση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, δίδαξε την τέχνη του σε μαθητές σχολείων και σε μέλη πολιτιστικών συλλόγων της Κατερίνης.
Ο ίδιος, ξυλουργός στο επάγγελμα είναι αυτοδίδακτος και έμαθε την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής origami (τρισδιάστατα χάρτινα έργα), καθώς και quilling βλέποντας έργα στο διαδίκτυο, τα οποία προσπάθησε μετά από μαραθώνια ενασχόληση και την απαραίτητη υπομονή, να κατασκευάσει και να μεταφέρει έτσι τους επισκέπτες της εκάστοτε έκθεσης, στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Έργα, όπως σουβέρ, χαρτοπετσετοθήκες, μολυβοθήκες, κάδρα συνθέτουν μερικές μόνο από τις δημιουργίες του, οι οποίες όπως επισημαίνει: «Δεν πωλούνται, αλλά κυρίως δωρίζονται ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Αλληλεγγύης και της Πρόνοιας».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η διάρκεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός έργου, ανάλογα και με τον βαθμό δυσκολίας κυμαίνεται όπως αναφέρει από μία ημέρα έως και δύο εβδομάδες.