Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

«Βραδινή παρατήρηση στο Αστεροσκοπείο του Α.Π.Θ.»

Το ΕΚΦΕ Πιερίας οργανώνει βραδινή επίσκεψη για παρατήρηση ουρανίων σωμάτων στο Αστεροσκοπείο του Α.Π.Θ., τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

Διοργάνωση ημερίδας από την Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, διοργάνωσε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00΄, στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, ημερίδα με ομιλίες ιατρών όπως παρακάτω:

Κακόμοιρε σκλάβε Γερμανέ!


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Κάνατε Λάθος. Τα βάλατε με Λαό, με γραπτή Ιστορία 3.500 χρόνων, και μια παράδοση, που έρχεται από βάθος 5.000 ετών.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»

Η μορφή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο πρωτότυπο - ανάγλυφο μετάλλιο της αθλητικής γιορτής.

Με τον αριθμό – ρεκόρ των 443 συμμετοχών, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγγραφών για τον 4ο αγώνα δρόμου «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»...

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Προωθούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σχολεία της Πιερίας για τον Διαβήτη-1 Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας κατατέθηκε επιστολή προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την οποία ζητείται συνεργασία με σκοπό την ενημέρωση πολιτών καθώς και την ευαισθητοποίηση της Σχολικής Κοινότητας γύρω από το σοβαρό ζήτημα που αφορά στον «Διαβήτη τύπου 1».

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜAΣ ΦΙΛΟΙ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

Στην πόλη μου όταν έρχομαι, να βρω τον εαυτό μου,
Παλιούς μου φίλους συναντώ, να ζήσω το όνειρό μου.
Να φύγω από τις έννοιες μου, να θυμηθώ, να κλάψω,
Για τους παλιούς τους φίλους μου, τραγούδια να τους γράψω.

ΒΙΝΤΕΟ - Δηλώσεις από τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης "Αγγελική Βαρελλά" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Βιβλιοθήκη "Αγγελική Βαρελλά" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. (ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΦΩΤΟ)

"Όταν ανοίγει μια βιβλιοθήκη, βλέπεις μόνο χαμόγελα σε πρόσωπα φωτεινά".

Χαμόγελα σε πρόσωπα φωτεινά ήταν η εικόνα που είδαμε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στα πρόσωπα των μικρών μαθητών και μαθητριών που δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης τους.

«Αιδώς και δικαιοσύνη»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Σύμφωνα με τον μύθο του σοφιστή Πρωταγόρα ο Δίας είχε μοιράσει στους ανθρώπους διάφορες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες. Αργότερα διαπίστωσε ότι αυτά τα χαρίσματα δεν ήταν ικανά να τους αποτρέψουν από τις συγκρούσεις και τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ τους. Γι’ αυτό έστειλε τον Ερμή να μοιράσει σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους την αιδώ και την δίκη, βασικές ηθικές αξίες για την αρμονική συμβίωσή τους.

Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια. Αύξηση 150% στα Μάλγαρα!

150% αύξηση στα διόδια Μαλγάρων, θα πληρώνουμε 3 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα!

Έρχονται και νέοι σταθμοί διοδίων, κεντρικών και παράπλευρων!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Ξενάγηση δημοσιογράφων στα Πιέρια Όρη

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Άνω Μηλιάς, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 θα υποδεχτεί...

Εκδρομή λουτροθεραπείας στα λουτρά Υπάτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας, διοργανώνει δεκαήμερη εκδρομή λουτροθεραπείας για τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 3 με 12 Σεπτεμβρίου 2018 για τα θεραπευτικά λουτρά της Υπάτης.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου για κορίτσια

Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου για κορίτσια των Πιερίδων Μουσών. Τόσο σε αριθμό συμμετοχών νέων κοριτσιών, όσο και στις δυνατότητές τους.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ»

Στον εξοπλισμό του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» με τα πλέον σύγχρονα και αναγκαία μηχανήματα προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της ένταξης της προμήθειας και εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα χειρουργεία και στην κεντρική αποστείρωση του νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα σχολεία πηγαίνουν στους «12 Άθλους του Ηρακλή» (Από τον Οκτώβριο του 2018 ως τον Φεβρουάριο του 2019)

H ΔΕΘ – Helexpo, ο εθνικός φορέας διοργάνωσης Εκθέσεων, Συνεδρίων, Δράσεων και Εκδηλώσεων στην Ελλάδα, εδώ και 80 χρόνια, συνεχίζει να καινοτομεί, δημιουργώντας ποιοτικούς χώρους, που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση με τρόπο μοναδικό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Επιστημονική Ημερίδα της ΠΕΘ στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα: «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά: Νέα δεδομένα – προοπτικές»

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 στην Ακαδημία Αθηνών, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά: Νέα δεδομένα – προοπτικές».

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου αρωγός στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών και νέων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Για μία ακόμη φορά η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο πολυσχιδές κοινωνικό και πνευματικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Εκδήλωση για τα 77 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης

Τη Δευτέρα στην Κατερίνη Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 47ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2018

Την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των παραστάσεων του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στις 9 το βράδυ, στο αρχοντικό Τσαλόπουλου, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης.

Ευχαριστήρια Επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κατερινής

Προς: ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
"ΠΕΤΡΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ"
κ. Κουνατίδη Νικόλαο

-Ευχαριστήρια Επιστολή-

Διάκριση για την Κατερινιώτισσα Δήμητρα Μυστρίδου στο "Thessaloniki Food Festival"

Μετά την πρωτιά της σε μία από τις έξι προκριματικές διαδικασίες έφθασε μεταξύ δεκάδων συμμετοχών στο μεγάλο τελικό και πλασαρίστηκε στην πρώτη 4αδα.

1ο Νηπιαγωγείο Κολινδρού - Eυχαριστήριο μήνυμα

Ευχαριστούμε την διεύθυνση και το προσωπικό της γαλακτοβιομηχανίας ΚΟΡΦΗ στην Κατερίνη,για την υποδοχή...

Π.Α.ΜΕ. Πιερίας - Ανακοίνωση-Κάλεσμα

Συμμετέχουμε όλοι στην πικετοφορία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Ιούνη στις 7μμ στο Πλατάνι-Σιντριβάνι.

Τοπική Κοινότητα Νέας Εφέσου - Ενημέρωση Κατοίκων

Ίσως γίνομαι κουραστικός, ίσως γίνομαι γραφικός για κάποιους... για τη δική μου συνείδηση και για τα δικά μου δεδομένα αισθάνομαι την αγανάκτηση στο μεγαλείο της κι αυτή θέλω να τη μοιραστώ με όλους εσάς μήπως βρούμε λύση στα ελάχιστα αυτονόητα που ζητάμε για το χωριό μας...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Αξιότιμε κύριε Ρίζο,
σήμερα το πρωί διάβασα στο Blog της Κατερίνης ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ https://pierikialithia.blogspot.com/2018/06/blog-post_197.html, το περισπούδαστο άρθρο σας ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ και σπεύδω να σας συγχαρώ για τα σοφά συμπεράσματά και τις επισημάνσεις σας.

ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

Άρθρο του Δημ. Ρίζου, Δρ Θεολογίας-Φιλολόγου*. (Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Μεγαλομάρτυρες», τεύχος Μαΐου 18, Φλώρινα).

Γιὰ πολλοστὴ φορὰ σχολιάζω τὸ θέμα. Διότι εἶναι πράγματι τὸ ΘΕΜΑ, καὶ ἀναφέρομαι στὸ δημογραφικό.

Πρόσκληση για την εκδήλωση του συλλόγου "Κόρες Πιερίων , οι Κατερινιώτισσες" και του ΤΟΜΥ Κατερίνης για τις νέες αλλαγές στο σύστημα υγείας.

100 ημέρες αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

218 - Μάχη της Αντιοχείας: Με την υποστήριξη των λεγεώνων του, ο Ηλιογάβαλος νικά τις δυνάμεις του αυτοκράτορα Μακρίνου. Εκείνος διαφεύγει, αλλά συλλαμβάνεται κοντά στη Χαλκηδόνα και αργότερα εκτελείται στην Καππαδοκία.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 8 Ιουνίου 2018