Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»

Η μορφή του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο πρωτότυπο - ανάγλυφο μετάλλιο της αθλητικής γιορτής.

Με τον αριθμό – ρεκόρ των 443 συμμετοχών, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγγραφών για τον 4ο αγώνα δρόμου «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»...

ο οποίος διεξάγεται αύριο Σάββατο από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Αφετηρία της όμορφης διαδρομής, συνιστά το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμό η Αρχαία Πύδνα. Σε έναν αγώνα, γεμάτο ιστορία και θρησκευτικούς συμβολισμούς, που σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών, ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων κ.α.

Παρών φέτος στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα, ο οποίος τείνει να γίνει θεσμός και ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο οποίος τιμητικά και συμβολικά παρέλαβε το bib number 1, με το οποίο θα διανύσει την απόσταση των 9.600 μέτρων. Κοντά στα στελέχη της Μητρόπολης, καθώς και σε εθελοντές που έλαβαν μέρος σήμερα στη διαδικασία απονομής των αριθμών συμμετοχής, βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρος Πούλιος, ο οποίος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιο, για την άρτια προετοιμασία της διοργάνωσης.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να τονίσει με συγκίνηση, ότι, πριν την έναρξη του αγώνα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και μέλος του Συλλόγου Δημήτρη Κυριακού.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την εικόνα και το θέμα του πρωτότυπου, ανάγλυφου μεταλλίου, για τη φετινή 4η διοργάνωση, στο οποίο στη μία όψη δεσπόζει η μορφή του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, ενώ η άλλη όψη αποτυπώνει τα logos των διοργανωτών.
Λάβετε θέσεις αύριο το απόγευμα στη γιορτή, η οποία συνδέει μοναδικά τη θρησκευτική και πολιτισμική ιστορία του τόπου με την σύγχρονη αθλητική πραγματικότητα.