Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Διοργάνωση ημερίδας από την Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, διοργάνωσε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00΄, στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, ημερίδα με ομιλίες ιατρών όπως παρακάτω:


1η ομιλία: Θέμα: “Εθελοντική Αιμοδοσία” από την Ιατρό Βιοπαθολόγο Σνεζάνα Φιλίπποβιτς, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν.Ν. Κατερίνης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της χορωδίας μας Παναγιώτης Χρυσικός, ενημέρωσε τους αιμοδότες και το κοινό, σχετικά με το νέο σύστημα αιμοδοσίας (ηλεκτρονική ταυτότητα αιμοδοτών, τρόπος διάθεσης μονάδων αίματος που ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2019).

2η ομιλία:Θέμα: “Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων και Ιστών σώματος. Η αξία της προσφοράς”από την Ιατρό Αναισθησιολόγο-Εντατικολόγο Μαρίνα Οικονόμου, Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων- Μ.Ε.Θ. Γ.Ν.Ν. Κατερίνης.

Οι ομιλίες των ιατρών συνοδεύτηκαν με προβολή σλάιτς και τις παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή το κοινό. Την Δημοτική Aρχή εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Λάππας. Στο τέλος έγιναν ερωτήσεις από το κοινό, και απάντησαν πρόθυμα οι ιατροί-ομιλητές.

Τις ευχαριστούμε θερμά!

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία, η δεύτερη για το 2018, στην αίθουσα του Αγ. Νικολάου Λιτοχώρου. Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ως αιμοδότης ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Λάππας.

Το Δ.Σ. της Χορωδίας ευχαριστεί όλους όσους προσήλθαν και διαθέτοντας λίγο από τον χρόνο τους, έδωσαν αίμα- Δώρο Ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Επίσης ευχαριστεί το προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γεν.Νοσοκομείου Κατερίνης καθώς και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της αιμοληψίας.

Η Χορωδία μας συνεχίζοντας παράλληλα και το κοινωνικό της έργο, διοργανώνει τακτικές αιμοληψίες ανά τετράμηνο. Η επόμενη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018.