Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ένταση πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, όταν ύστερα από καταγγελίες πολιτών για νεαρούς που κάνουν skateboard, κινδύνεψαν μικρά παιδάκια.
Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα αλλά οι νεαροί δεν έδειχναν ιδιαίτερο… ζήλο στο να συμμορφωθούν με τις συστάσεις των αστυνομικών.
Παρότι όντως με ευγενικό τρόπο το όργανο της τάξης προσπάθησε να πείσει τους νεαρούς ότι δημιουργούν πρόβλημα με τις… δραστηριότητες τους, και αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που διέρχονται ή παίζουν στην κεντρική πλατεία, οι νεαροί αντέδρασαν και δεν έδειχναν διατεθειμένοι να σταματήσουν.
Ακολούθησε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των νεαρών και του αστυνομικού με αποτέλεσμα τελικά η αστυνομία να πάρει τα στοιχεία των νεαρών.

Το Κτήμα Μπέλλου βραβεύεται από τα Luxury Travel Guide Global Awards 2015 ως Πολυτελές Ορεινό Κατάλυμα της χρονιάς

Το Κτήμα Μπέλλου βραβεύεται από τα Luxury Travel Guide Global Awards 2015 ως Πολυτελές Ορεινό Κατάλυμα της χρονιάς | Ktima Bellou is awarded by the Luxury Travel Guide Global Awards 2015 as Luxury Mountain Retreat of the year
Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε ότι το ξενοδοχείο μας βραβεύτηκε από τα Luxury Travel Guide Global Awards 2015 με έδρα την Αγγλία, ως το Πολυτελές Ορεινό Κατάλυμα της χρονιάς για την Ελλάδα. Για μας ο ορισμός της πολυτέλειας είναι μια πολύ ποιοτική διαμονή σε όλα τα επίπεδα. 

Ευχαριστούμε!


It is with great joy that we announce our hotel has been awarded by the UK-based Luxury Travel Guide Global Awards 2015, as Luxury Mountain Retreat of the year for Greece. For us the definition of luxury is a high quality stay in every level. Thank you!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ

Πατριαρχικό Γράμμα απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλος προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο. 

Στο Πατριαρχικό Γράμμα ο Μακαριώτατος κ. Θεόφιλος εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία 60 νέων και των συνοδών τους από την Ιορδανία.

Οι Ιορδανοί φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα της Εκκλησιαστικής Σχολής Σβορώνου και πραγματοποίησαν προσκυνήματα στο Άγιον Όρος, τα Μετέωρα, στη Μονή Αγίου Διονυσίου κ. α.

Οι νέοι, κατά την παραμονή τους στην Πιερία είχαν συναντήσεις γνωριμίας και επικοινωνίας με μέλη του Γραφείου Νεότητας, με σκοπό ανταλλαγές σε πνευματικό καί πολιτιστικό επίπεδο.


Ο Μακαριὠτατος κ. Θεόφιλος στην επιστολή του αναγνωρίζει ότι υπήρξε μεγάλη ωφέλεια από την επαφή των Ιορδανών νέων «μετά της πλουσίας Ελληνορθοδόξου παραδόσεως και πολιτιστικής κληρονομίας».

ΠοδηλατοBeach Party με πανσέληνο!

Το καλοκαιρινό πάρτυ της Ποδηλατικής Από-Δρασης που πλέον έγινε θεσμός έρχεται στις 30 Ιουλίου 2015!!
Αφήνουμε σκοτούρες και μνημόνια, καβαλάμε ποδήλατα, αυτοκίνητα, λεωφορεία και ό,τι θέλουμε, και πάμε να ξεγνοιάσουμε και να περάσουμε ωραία κάτω από το φως του φεγγαριού!
Εμείς φροντίσαμε για μουσική, μπύρες και hotdog, εσείς φέρτε την καλή σας διάθεση και κάνα μαγιό!
Η ομάδα των ποδηλατών θα ξεκινήσει στις 20:30 από την Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης για το σημείο του πάρτυ (ανάμεσα Παραλία-Κατερινόσκαλα), ενώ η μαζική επιστροφή τους θα γίνει περίπου στις 00:30 το βράδυ. Όσοι θέλουν, μπορούν φυσικά να έρθουν και μεμονωμένα με άλλο μέσο ή άλλη ώρα.

Σας περιμένουμε!!

ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Το Σάββατο 1-8-2015 «Αχαρνής»


   Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί τη διαφοροποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που ασφαλώς οφείλονται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
   Ματαιώνονται οι προγραμματισμένες στο Αρχαίο θέατρο Δίου, συναυλία της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015 με τους Νταλάρα-Βιτάλη-Γλυκερία και θεατρική παράσταση «Νεφέλες» της Κυριακής 9 Αυγούστου 2015.
   Επίσης μετατίθενται οι δύο θεατρικές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα η «Ιφιγένεια στη χώρα των ταύρων» που επρόκειτο να παρουσιασθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 θα δοθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 και η «Απολογία του Σωκράτη-μετά τη δύση του ήλιου» αντί της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2015 μετατίθεται  πλέον τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Συγκεκριμένα, πανηγύρισαν οι Ιερές Μονές Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας, Αγίων Θεοπατόρων Κολινδρού και ο παραθαλάσσιος Ιερός Ναός Λεπτοκαρυάς.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, τη Λιτανεία και την Αρτοκλασία στο Παρεκκλήσιο Αγίων Παντελεήμονος και Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, που λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο στην παραλία Λεπτοκαρυάς, προς εξυπηρέτηση των χιλιάδων παραθεριστών, ελλήνων και ξένων. Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων παλαιού Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Εκκίνηση διαδικασίας κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων από το Ξ.Ε.Ε.



Αγαπητά μέλη,
Σας ενημερώνουμε ότι από την 1/7/2015 ξεκίνησε η νέα διαδικασία κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων μέσω του διαδικτυακού τόπου κατάταξης του Ξ.Ε.Ε. http://cert.grhotels.gr.
Σας αποστέλλουμε εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο εμπεριέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για τη διαδικασία κατάταξης και περιγράφει αναλυτικά όλα τα βήματα που απαιτούνται, προκειμένου  να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά  η διαδικασία μέσω του http://cert.grhotels.gr
Η Διοίκηση  και οι υπηρεσίες του Ξ.Ε.Ε. καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια λειτουργία της νέας διαδικασίας, η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με αξιόπιστο τρόπο για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας  και διευκόλυνσης των χρηστών.
Σας υπενθυμίζουμε ότι τα υφιστάμενα τουριστικά καταλύματα υποχρεούνται να καταταγούν σύμφωνα με το νέο σύστημα μέχρι την 31/12/2017.
Προς διευκόλυνση όμως όσων επιχειρηματιών έχουν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία κατάταξης λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στο Ξ.Ε.Ε. (τηλ.213 216 9900), καθώς και υπηρεσία ηλεκτρονικών  απαντήσεων  στο e-mail: cert@grhotels.gr

                Με εκτίμηση,
                Για το Δ.Σ
       Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γραμματέας
  Γρηγόριος Βεΐδαμενίδης                                                               Χαρίσης Ιωάννης

Έτοιμα να λειτουργήσουν τα βιοκλιματικά σχολεία στον Δήμο Κατερίνης

Το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής των κλειδιών των τριών νέων βιοκλιματικών σχολείων και ειδικότερα του 17ου στην Επέκταση Ευαγγελικών - περιοχή της Αγίας Άννας,  του 18ου στο Βατάν και του 19ου στην περιοχή Εθνικού Σταδίου (πλησίον Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού),  υπογράφηκε στο γραφείο Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας Νικόλαο Κραγιόπουλο. Παρόντες στην συνάντηση ήταν επίσης οι: Χρυσόστομος Κυραϊλίδης – Αντιδήμαρχος, Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα Αντιδήμαρχος, Γιώργος Ίτσιος Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, Δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Πιερίας Μαργαρίτα Αμανατίδου και η Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σεβαστή Τασιώνα.

Σάββας Χιονίδης: «Βελτιώνουμε διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο των υποδομών των σχολείων»

Ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας στην έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου


Στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου ο Ζήσης Ζάννας
Στην επίσημη έναρξη του 44ου  Φεστιβάλ Ολύμπου, που έγινε το Σάββατο 25 Ιουλίου, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, παραβρέθηκε ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Ζάννας επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει ο θεσμός του Φεστιβάλ Ολύμπου για την ανάδειξη του πολιτισμού στην Πιερία, ένας θεσμός που καταξιώθηκε στο πέρασμα των χρόνων, χάρη στην προσπάθεια προσώπων και συλλογικών φορέων της περιοχής μας και έχει καταστεί ως ένα από τα βασικότερα Φεστιβάλ της Ελλάδας.

Ο βουλευτής συνεχάρη τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Οργανισμού καθώς και όλους τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις φετινές εκδηλώσεις.

Συνάντηση αγροτών και μεταποιητών στην Κατερίνη για να συζητηθούν τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και Κτηνοτρόφων (Farmers Union) πραγματοποιεί ανοικτή εκδήλωση την Κυριακή (2 Αυγούστου 2015), στην αίθουσα «Εκάβη» στο Δημοτικό Πάρκο της Κατερίνης.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για να συζητηθούν όλα τα αντιπαραγωγικά μέτρα, που πρόκειται να εφαρμοστούν».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή προσώπων του πρωτογενή τομέα και την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών – Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ).


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6958466772/6948751400.

Ο Ζήσης Ζάννας στην μεγάλη γιορτή του ISKRA.

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΕ ΟΡΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ !

Το κλειστό γυμναστήριο του Πανελλήνιου αποδείχθηκε όντως "πολύ μικρό για να χωρέσει το μεγάλο ΟΧΙ που θέλουμε να πούμε ξανά και να το πούμε μέχρι το τέλος'', όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια της Ιskra: ''ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ''.

Το κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου ήταν κατάμεστο, με ορθίους εντός , αλλά και πλήθος κόσμου στους διαδρόμους σε όλες τις πύλες εισόδου του μέχρι και στο πεζοδρόμιο της οδού Μαυροματέων.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Μηλιός, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος, Ηλίας Ιωαννίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ελένη Ψαρρέα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου.

«Όχι» στην πώληση των αεροδρομίων λένε 29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο Ζήσης Ζάννας.

Την αντίθεση τους στη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων εκφράζουν, με ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τεράστια και αδικαιολόγητη οικονομική ζημία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών με αρ. Πρωτ. 02/06-04-2015, αλλά και τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd, αναφέρουν πως προκύπτουν προκλητικά αντικειμενικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «η Fraport AG - Slentel Ltd για τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση, θα πληρώσει εφάπαξ στο ελληνικό δημόσιο 1,234 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία διαχείρισης του αερολιμένα Αθηνών (Hochtief), χρωστάει 1,4 δισ. ΦΠΑ στο κράτος. Τα 1,234 δισ. ευρώ ισοδυναμούν με τα τριετή καθαρά έσοδα του κράτους από τα αεροδρόμια».

Οι βουλευτές επισημαίνουν, επίσης πως «ο ιδιώτης, ενώ στη σαρανταετία θα εισπράξει πάνω από 22 δισ. ευρώ, θα αποδώσει στο κράτος μόνο 3,85 δισ., την ίδια στιγμή που το δημόσιο μόνο από το "σπατόσημο" θα έχει στη σαρανταετία έσοδα 8 δισ. ευρώ».

Επιστολή Γιάννου Γραμματίδη στον Πρωθυπουργό

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» Γιάννος Γραμματίδης έστειλε σήμερα κατεπείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό εξηγώντας ότι εξαιτίας της αναγκαστικής συσσώρευσης υποχρεώσεων αθροιστικά των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου καθώς και της δυσκολίας διεξαγωγής εμπορικών συναλλαγών λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων των τραπεζών (π.χ. αδυναμία προεξόφλησης επιταγών),ο εμπορικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Ο κ. Γραμματίδης  πρότεινε στη κυβέρνηση οι υποχρεώσεις Ιουλίου-Αυγούστου πού αφορούν φόρο εισοδήματος, εργοδοτικές εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και Φ.Π.Α. να μεταφερθούν για τα τέλη του μεθεπόμενου μήνα Σεπτεμβρίου έως ότου συγκεντρωθούν από τις επιχειρήσεις ρευστά διαθέσιμα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους κι ελπίζοντας στην περαιτέρω ομαλοποίηση λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Τέλος, ο κ. Γραμματίδης τόνισε στον Πρωθυπουργό ότι μια τέτοια κυβερνητική απόφαση θα ανακουφίσει τον εμπορικό κόσμο της χώρας και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Συναυλία Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου

Με συνδιοργανωτή τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης

Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από την Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου


Ένα αφιέρωμα μνήμης και τιμής στον λαϊκό συνθέτη Άκη Πάνου, με αξέχαστα τραγούδια που ερμήνευσαν σε πρώτες, αλλά και πολλαπλές εκτελέσεις οι καλύτεροι τραγουδιστές της Ελλάδας, θα παρουσιάσει το Λαϊκό Σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. 

Tην εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου.

Μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, όπως: «Η ζωή μου όλη», «Το θολωμένο μου μυαλό», «Η πιο μεγάλη  ώρα», «Θα κλείσω τα μάτια», κ.α. θα ερμηνεύσουν οι: Μαρία Δραγασιά, Κατιρτζής Δημήτρης, Κων/νος Καψάλης, Κωστοπούλου Βασιλική.

Τη διδασκαλία – επιμέλεια υπογράφει ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αιτήσεις για την Εμποροπανήγυρη.

Ο Δήμος Κατερίνης καλεί τους ενδιαφερόμενους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις, να καταθέσουν αιτήσεις στο γραφείο πρωτοκόλλου έως και 14-08-2015 ημέρα Παρασκευή στο Δημοτικό Κατάστημα με τα συνημμένα δικαιολογητικά της αίτησης, ώστε να τους χορηγηθούν οι σχετικές άδειες συμμετοχής.
Η ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης θα διεξαχθεί από 29-08-2015 έως 04-09-2015 στον οικισμό Ανδρομάχης της Δ.Κ. Κατερίνης.
Ο προς χρήση χώρος της εμποροπανήγυρης φαίνεται στο διάγραμμα που συνέταξε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και θα είναι αναρτημένο στο Δημοτικό Κατάστημα.
Η διάθεση των χώρων θα γίνεται από τον Δήμο μας σύμφωνα με την 410/2015 κανονιστική απόφαση του Δήμου μας (ΑΔΑ: ΩΑΠ4ΩΕΤ-ΘΥΦ). Για την χορήγηση της άδειας συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη, απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:
ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα το 1974 γεννιέται ο... Αλέξης Τσίπρας.