Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

«Καλόν εστίν τα οικεία κοσμείν και σώζειν»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός*

- Στην Θεσσαλονίκη, στο ιστορικό κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας, σε κεντρικό σημείο του, δεσπόζει μια μαρμάρινη στήλη που ύψωσε η Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότης προς τιμήν των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα.

Περικλής Αμοιρίδης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Πολίτες Σε Δράση"

Δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι απουσίες στα σχολεία λόγω της γρίπης.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας εγκύκλιο...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παιδικό καρκίνο και την υποστήριξη των παιδιών και των εφήβων καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, καθιερώθηκε η 15η Φεβρουαρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» ακυρώνεται, λύνεται

Γιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής
Μέλος του ΙΗΑ


Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: η διεθνής νομολογία προβλέπει, ότι: «κατεξοχήν οι διμερείς συμφωνίες ακυρώνονται.» Τελεία και παύλα.

Παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντός του οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντός του οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη. Πρόγραμμα κατασκευής κρασπέδων, εξελίσσεται εντός του οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με το περιβάλλον και ύστερα από πρόσκληση του 9ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης, κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών...

Πρόσκληση 8ης Ετήσιας Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι»

Σας γνωστοποιούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι» στη συνεδρίαση του, στις 17 Ιανουαρίου 2019 αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκληση της 8ης Ετήσιας Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με τα άρθρα 26,27,29,30,31,32,33 και 34 του καταστατικού του Συλλόγου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥ.Π.Φ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ - «Καλές πρακτικές προγραμμάτων άθλησης και η αλληλεπίδραση προπονητή- γονιού-αθλητή»

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής και της σωστής ενημέρωσης του κοινού, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στην 3η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

Συντάξεις Μαρτίου 2019, πότε πληρώνονται.


Το ΕΕΤΕ (Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος) καλεί τον Δήμο Άργους-Μυκηνών να μην τοποθετήσει προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα!

Με δημοσιευμένη επιστολή του το ΕΕΤΕ καλεί τον Δήμο Άργους-Μυκηνών να μην τοποθετήσει στον Δήμο προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, γιατί έτσι θα εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις κ.α...

"Η επιβίωση του έθνους μας έχει προτεραιότητα και όχι η μετανάστευση"

Βίκτορ Ορμπάν: "Απαλλάσσονται εφόρου ζωής οι πολύτεκνες μητέρες (4 και περισσότερα παιδιά) από την καταβολή φόρου!"

Ερωτήματα προς τους δημοτικούς συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο Κατερίνης. Θα μας απαντήσετε; (3η ανάρτηση και τελευταία...)

Το τελευταίο διάστημα -και σίγουρα όλο και πιο συχνά και όσο πλησιάζουμε στον Μάιο-, ακούμε και ακούτε σε ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και εφημερίδες πολλές υποσχέσεις για το τι θα κάνουν οι υποψήφιοι συνδυασμοί αν τους εμπιστευτούμε και τους ψηφίσουμε.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Αστέρας Ιπποδρομίου

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τον Αστέρα Ιπποδρομίου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣ Αλεξάνδρειας

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται την Αλεξάνδρεια, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 19η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Οι αγώνες του Σ/Κ και οι διαιτητές για το πρωτάθλημα ΕΠΣ Πιερίας.

Δήμος Κατερίνης: Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής θυμάτων κατοχής

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ. στον Σιδ. Σταθμό θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης η τελετή μνήμης και τιμής των Θυμάτων Κατοχής.

Ειδικότερα:

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

706 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός Β´ εκτελεί δημοσίως τους προκατόχους του, Λεόντιο και Τιβέριο Γ΄, στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΕΥΣΕΒΙΟΣ
➤ ΟΝΗΣΙΜΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2019