Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Οι νέοι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης.


1ο Κατερίνης
ΣΟΡΩΤΟΥ
ΦΛΩΡΑ
29,64


2ο Κατερίνης
ΝΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
33,5


3ο Κατερίνης
ΣΑΜΑΡΑ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ
23,81

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
19,31


4ο Κατερίνης
ΚΑΡΑΜΟΥΖΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
32,38


5ο Κατερίνης
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ
23,5


6ο Κατερίνης
ΟΡΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
29,57


7ο Κατερίνης
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
22,52

ΓΑΛΕΡΗ
ΙΟΥΛΙΑ
22,37


8ο Κατερίνης
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ
16,6

ΤΖΟΜΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
20,08


9ο Κατερίνης
ΤΑΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
25,75


10ο Κατερίνης
ΧΡΥΣΑΦΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ
29,5


11ο Κατερίνης
ΣΑΠΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
24,07

ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
20,7


12ο Κατερίνης
ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
25


13ο Κατερίνης
ΚΟΣΚΙΝΑΣ Ν.
ΧΡΗΣΤΟΣ
26,29


14ο Κατερίνης
ΤΟΝΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ
27,27

ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
19,29


15ο Κατερίνης
ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
24,15

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
13,48


16ο Κατερίνης
ΚΑΦΑ
ΣΟΦΙΑ
17,29

ΚΟΣΚΙΝΑΣ Δ.
ΧΡΗΣΤΟΣ
19,7

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται γονείς για τα νέα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης. (Ανανεωμένο.)


Ανάστατοι είναι οι γονείς μετά την δημοσιοποίηση του νέου σχεδίου με τα όρια φοίτησης, αφού μετακινούνται σε αποστάσεις πενταπλάσιες σχεδόν, σε σχέση με την διεύθυνση κατοικίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γονείς που κατοικούν μέσα στο κίτρινο πλαίσιο που βλέπετε στον χάρτη, (Περιλαμβάνει τις οδούς Αθανασίου Διάκου, Χ.Τρικούπη, Νικομηδείας, Αρτεσκού και Σβορώνου) και ενώ είναι σε απόσταση 150-500 μέτρα από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (δίπλα στην ΔΕΥΑΚ) τους υποχρεώνουν να διανύσουν μια απόσταση από 800-1500 μέτρα και να πάνε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα παιδιών που κατοικούν σε απέναντι οικοδομές που αναγκάζονται οι μεν να πάνε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο και οι δε να πάνε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο…

Σήμερα στις 21:00 η τελετή λήξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης με ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό και χορευτικό αφιέρωμα στην ξενιτιά .Πρόγραμμα εκδήλωσης
•        Ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων για την ξενιτιά από το Δ/ντη του σχολείου κ. Ναχόπουλο και την Κα Μακρή Ματίνα
•        Παρουσίαση παραδοσιακών χορών της ξενιτιάς με τραγούδι και χορό από τους μαθητές του σχολείου με τη διδασκαλία και επιμέλεια του κ. Βλάγκα Αντώνη

•        Τραγούδια της ξενιτιάς από τη χορωδία του σχολείου

12ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2014-15Πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/6) η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς 2014-15, με εκδηλώσεις τόσο στον αύλειο χώρο όσο και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας...

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου, στις 9/6 και μάλιστα με συνδιοργανωτές το 2ο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο, όμως τα τερτίπια του καιρού έγιναν η αιτία να μην ολοκληρωθεί η γιορτή! Έτσι αποφασίστηκε να γίνει τελικά στους χώρους του Σχολείου, παρουσία πολλών γονέων, που και πάλι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, παρά το ακατάλληλο της ώρας (10:00 π.μ.).  Συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας 55χρονη που δραστηριοποιούταν στην εμπορία λαθραίων τσιγάρων. Κατασχέθηκαν 1750 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρωνΣτο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθη χθες (09-06-2015) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, μία γυναίκα, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Πρόκειται για μία 55χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, η συλληφθείσα κατελήφθη επ’ αυτοφώρω σε λαϊκή αγορά στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 350 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 55χρονης σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 1400 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημόσιου.

Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κατερίνης για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Τα θερινά δρομολόγια του Αστικού Κτελ Κατερίνης
Ο παράνομος ΧΑΔΑ Κορινού σήμερα ( Βίντεο -φωτό)

Χαιρετίζουμε την επετειακή ανακοίνωση για το περιβάλλον του δημάρχου της Κατερίνης και υπευθύνου της ΚΕΔΕ για το περιβάλλον κ. Χιονίδη.
Η επί χρόνια κατάσταση με τον παράνομο ΧΑΔΑ Κορινού τον διαψεύδει!
Πέρυσι πήρε πάλι φωτιά και μας έπνιξε στους καπνούς και τις διοξίνες.
Εφέτος φοβούμαστε θα γίνει το ίδιο μιας και η κατάσταση παραμένει η ίδια και ανεξέλεγκτη!

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
πρώην δημ. σύμβουλος Κατερίνης


Δείτε το σημερινό Βίντεο:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην συνάδελφο, ΔΑΣΚΑΛΟ και σχολικό
 σύμβουλο  Νίκο Καραϊσκο.
Αποχαιρετούμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες και ιδανικά.
Στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας μένει χαραγμένη η μορφή του, ο ήπιος και συγχρόνως δυναμικός χαρακτήρας του, η λιτότητα και η ευθύτητα του λόγου του.
Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάτι θετικό από την θητεία του ως δασκάλου, διευθυντή , υπεύθυνου περιβαλλοντικών προγραμμάτων, σχολικό σύμβουλο, και από τις συνεχείς προσπάθειες του που είχαν ένα σταθερό σκοπό, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Πιερία.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ,

2ο Φεστιβάλ «ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ»

Πρόσκληση


Το Ελληνο-Ρωσικό Κέντρο Πολιτισμού “Άντον Τσέχοφ”, o Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Το Μέλλον μας» (Βολγογράντ , Ρωσία), σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ  «ΧΡΥΣΟΣ  ΟΛΥΜΠΟΣ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη  και ώρα 18.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

Οι διοργανωτές


3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, το απόλυτο ντέρμπι για τις εκλογές των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης.


Δυο υποψήφιοι διευθυντές, το αποτέλεσμα 15-15!

Την ένταξη των καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ στα Μητρώα Ανέργων ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Τη δυνατότητα ένταξης των καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ στα μητρώα των ανέργων ώστε να μπορούν να θεωρούν την κάρτα ανεργίας τους και να διεκδικούν επιδότηση της ανεργίας ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.
Στην ερώτηση που απευθύνουν στους αρμόδιους υπουργούς, επισημαίνουν ότι η ερμηνεία που δίνει η νομική υπηρεσία του ΟΑΕΔ συνιστά μεροληπτική διάκριση σε βάρος των καταρτιζόμενων και πολύ περισσότερο όταν οι καταρτιζόμενοι είναι ενήλικες και η πλειοψηφία τους έχει οικογενειακές υποχρεώσεις.

Το κείμενο της ερώτησης

Φιλικός Αγώνας για την προώθηση του Γυναικείου Ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΝΕΦΕΛΕΣ - ΠΑΟΚ Β΄ Ομάδα
            Στα πλαίσια της Τελικής Φάσης του Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στην Κατερίνη 12 και 14 Ιουνίου 2015, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσσο θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «ΝΕΦΕΛΕΣ» - «ΠΑΟΚ  Β'»  ομάδα που σκοπό έχει την προώθηση και ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή μας.
Καλούμε τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα
Είσοδος Ελεύθερη
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν παιχνίδια και παιδικά βιβλία για το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο»
Παρακαλούμε το Φίλαθλο κοινό να συμβάλει στην προσπάθεια.
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης σημείων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της


Συνεχίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρεμβάσεις που αφορούν καθαρισμό και αποκατάσταση φθορών τμημάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υλοποιούν  το τελευταίο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της τουριστικής εικόνας της Πιερίας.


Στην 1η Παλαιά Εθνική οδό στο ύψος του Αιγινίου και στη Μεγάλη Γέφυρα έως τα  όρια του  νομού ολοκληρώθηκαν εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος με ασφαλτοτάπητα.

Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος που περιλάμβαναν κλείσιμο λακουβών πραγματοποιήθηκαν στην 1η Παλαιά Εθνική οδό στο ύψος του Αγίου Δημητρίου έως τα  όρια του  νομού.

Σε παρεμβάσεις που αφορούν αποψίλωση χόρτων προχώρησαν  τις τελευταίες ημέρες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην 5η Επαρχιακή οδό από Περιφερειακό Νέας Έφεσου έως Κονταριώτισσα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κοπής της βλάστησης και κλαδέματος στην 13η  Παλαιά Εθνική οδό από Σβορώνο έως Μοσχοχώρι.

Η Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχει καταρτίσει σειρά εργασιών που σκοπό έχουν πρωτίστως τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών οδήγησης καθώς  και τη διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών ανάδειξης της περιοχής.Το βιβλιοπωλείο ‘1900’, «ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» του 3ου Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης!


Για ακόμα μια φορά το βιβλιοπωλείο ‘1900’ στηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις Παιδείας των Σχολείων της πόλης μας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων.

Το βιβλιοπωλείο ‘1900’ προσφέρει σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο 3ο Τουρνουά Σκάκι από μια συσκευασία με αναμνηστικά δώρα!


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΙΣΙΤΣΑΚΗ


Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στις Σέρρες για την επίσημη παρουσίαση του θεσμού “Ολύμπια εν Δίω”
Σοφία Μαυρίδου: “Με μεγάλη μας χαρά αποτελούμε για ακόμη μία χρονιά συνδιοργανωτές στα Ολύμπια εν Δίω, ενός πολύ σπουδαίου θεσμού που δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους όχι μόνο να γνωρίσουν τις συνήθειες και τα ήθη της αρχαιότητας, αλλά κυρίως να συμμετέχουν σε αγώνες που τους μαθαίνουν το ευ αγωνίζεσθαι με ένα ταξίδι στο χρόνο.”
           

Διάνοιξη οδού στην περιοχή επέκτασης Εθνικού Σταδίου-Ασφαλτόστρωση οδού από Α' ΔΑΚ προς Εθνική Οδό


Ολοκληρώθηκε από τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης η  συντήρηση και η ασφαλτόστρωση ενός  κομματιού του οδικού δικτύου της πόλης, που οδηγεί από την οδό Εθνικού Σταδίου Α΄ΔΑΚ, στην έξοδο της Κατερίνης προς την Εθνική οδό.

Έγινε αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα, αφού η οδός παρουσιάζει υψηλούς κυκλοφοριακούς φόρτους αλλά και αύξηση των αξονικών φορτίων, εξασφαλίζοντας την  ασφαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης εκτός από την αποκατάσταση της ασφάλειας των μετακινήσεων, οι παρεμβάσεις αυτές  παίζουν σημαντικό ρόλο στην ελαχιστοποίηση των φθορών των οχημάτων, στην εξοικονόμηση καυσίμων, στην μείωση των εκλυόμενων ρύπων αλλά και στην ταχεία απορροή των όμβριων υδάτων από την επιφάνεια του οδοστρώματος.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από Δημοτικούς πόρους


Ολοκληρώνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης το έργο της διάνοιξης οδού στην περιοχή της επέκτασης του Εθνικού Σταδίου μεταξύ των οδών Αγράφων και Εθνικού Σταδίου.

Οι εργασίες που προηγούνται της ασφαλτόστρωσης εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ με την ασφαλτόστρωση της, η οδός θα έχει μήκος 30 m και πλάτος 12 m.


Με τη λειτουργία της νέας οδού θα  αποσυμφορηθούν  οι γύρω δρόμοι, και ιδιαίτερα η οδός Σίφνου, ενώ θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία από και προς τις εξόδους της πόλης.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 14η ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ


         Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες του εθνικού συστήματος Υγείας.
         Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
        Απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς χορήγησης αίματος στη χώρα μας και προσφέρουν ανιδιοτελώς ένα πολύτιμο δώρο ζωής. 
        Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο, την άγνοια γύρω από την Αιμοδοσία αλλά κυρίως να προσελκύει νέους Εθελοντές Αιμοδότες και να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν Αιμοδότες.
        Στόχος μας είναι επίσης, να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγα αυτού, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και η προσφορά αυτή των εθελοντών αιμοδοτών να αποτελέσει έναυσμα για την προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας  στο ευρύτερο  κοινωνικό σύνολο. Για να επιτευχθεί η επάρκεια αίματος απαιτείται εμπέδωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο σύστημα αξιών του ατόμου, ώστε το άτομο αυτό να ενθαρρυνθεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης.
         Ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης καλώ όλους τους πολίτες και κυρίως τους συλλογικούς φορείς του Νομού Πιερίας (σύλλογοι, σωματεία-πολιτιστικοί φορείς  όλων των τύπων), να οργανώσουν εθελοντικά Ημέρες Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.
        Να βοηθήσουμε  τους εαυτούς μας και τον συνάνθρωπο μας, αποκτώντας επάρκεια αίματος σε  επίπεδο Νομού Πιερίας.
                                                                                 Ο Διοικητής


                                                                                                    Αστέριος Φαρμάκης