Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στις Σέρρες για την επίσημη παρουσίαση του θεσμού “Ολύμπια εν Δίω”




Σοφία Μαυρίδου: “Με μεγάλη μας χαρά αποτελούμε για ακόμη μία χρονιά συνδιοργανωτές στα Ολύμπια εν Δίω, ενός πολύ σπουδαίου θεσμού που δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους όχι μόνο να γνωρίσουν τις συνήθειες και τα ήθη της αρχαιότητας, αλλά κυρίως να συμμετέχουν σε αγώνες που τους μαθαίνουν το ευ αγωνίζεσθαι με ένα ταξίδι στο χρόνο.”
           

Στις Σέρρες βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό να συμμετάσχει στην επίσημη παρουσίαση του θεσμού  “Ολύμπια εν Δίω”, τα οποία διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Από τις Σέρρες ξεκίνησε μία σειρά παρουσιάσεων σε όμορους νομούς, με την Οργανωτική Επιτροπή να “συστήνει” τα “Ολύμπια εν Δίω” στους πολίτες, με σκοπό να τα γνωρίσει το ευρύ κοινό.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Σέρρες η κα Μαυρίδου ξεκίνησε από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Μωυσιάδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Σερρών, Θανάση Μασλαρινό και Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το χώρο του Eco Festival, το οποίο διοργανώνεται από το δήμο Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιλαμβάνει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος. Εκεί την υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σερρών και υπεύθυνη της διοργάνωσης, Σοφία Μπιτζίδου.



Η κα Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των «Ολύμπια  εν Δίω», Θανάση Μπίντα, καθώς επίσης και από την υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μυράντα Παππά βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο “Αστέρια” για τη συνέντευξη τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε τη “σπουδαιότητα του θεσμού, ο οποίος φέρει τα ισχυρά πολιτιστικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Δίου, από όπου και ξεκίνησε και γι' αυτό το λόγο είμαστε  χαρούμενοι που αποτελούμε για ακόμη μία χρονιά συνδιοργανωτές στα Ολύμπια εν Δίω, ενός σημαντικού θεσμού που δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους όχι μόνο να γνωρίσουν τις συνήθειες και τα ήθη της αρχαιότητας, αλλά κυρίως να συμμετέχουν σε αγώνες που τους μαθαίνουν το ευ αγωνίζεσθαι με ένα ταξίδι στο χρόνο.”

Ο κος Μπίντας τόνισε τη σκοπιμότητα της διοργάνωσης και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αν εξαιρέσουμε την καλλιτεχνική, πνευματική και εκπαιδευτική διάσταση που προσλαμβάνει, παράλληλα λειτουργεί και ως τουριστικό προϊόν που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για τον εισερχόμενο τουρισμό. Από πρόχειρα στατιστικά στοιχεία, υπολογίζουμε ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη γίνονται περίπου 4000 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της περιοχής μας”.
Τέλος, η κα Παππά ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Σερρών, για την άψογη συνεργασία σε ένα πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, κάτι που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας για να πάει μπροστά. Επίσης αναφέρθηκε στην αθρόα συμμετοχή και φέτος και συγκεκριμένα από χώρες όπως την Ιταλία, το Αζερμπαϊτζάν, την Παλαιστίνη, το Ομάν, την Αλβανία, την Περσία και τη Μοζαμβίκη. 


Η επίσκεψη της κας Μαυρίδου στις Σέρρες, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, κος Θανάσης Μπασδάνης.