Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 14η ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ


         Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες του εθνικού συστήματος Υγείας.
         Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
        Απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που ως τακτικοί Εθελοντές Αιμοδότες αποτελούν τη βάση της παροχής ασφαλούς χορήγησης αίματος στη χώρα μας και προσφέρουν ανιδιοτελώς ένα πολύτιμο δώρο ζωής. 
        Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο, την άγνοια γύρω από την Αιμοδοσία αλλά κυρίως να προσελκύει νέους Εθελοντές Αιμοδότες και να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν Αιμοδότες.
        Στόχος μας είναι επίσης, να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγα αυτού, από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και η προσφορά αυτή των εθελοντών αιμοδοτών να αποτελέσει έναυσμα για την προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας  στο ευρύτερο  κοινωνικό σύνολο. Για να επιτευχθεί η επάρκεια αίματος απαιτείται εμπέδωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο σύστημα αξιών του ατόμου, ώστε το άτομο αυτό να ενθαρρυνθεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης.
         Ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης καλώ όλους τους πολίτες και κυρίως τους συλλογικούς φορείς του Νομού Πιερίας (σύλλογοι, σωματεία-πολιτιστικοί φορείς  όλων των τύπων), να οργανώσουν εθελοντικά Ημέρες Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.
        Να βοηθήσουμε  τους εαυτούς μας και τον συνάνθρωπο μας, αποκτώντας επάρκεια αίματος σε  επίπεδο Νομού Πιερίας.
                                                                                 Ο Διοικητής


                                                                                                    Αστέριος Φαρμάκης