Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται γονείς για τα νέα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης. (Ανανεωμένο.)


Ανάστατοι είναι οι γονείς μετά την δημοσιοποίηση του νέου σχεδίου με τα όρια φοίτησης, αφού μετακινούνται σε αποστάσεις πενταπλάσιες σχεδόν, σε σχέση με την διεύθυνση κατοικίας τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι γονείς που κατοικούν μέσα στο κίτρινο πλαίσιο που βλέπετε στον χάρτη, (Περιλαμβάνει τις οδούς Αθανασίου Διάκου, Χ.Τρικούπη, Νικομηδείας, Αρτεσκού και Σβορώνου) και ενώ είναι σε απόσταση 150-500 μέτρα από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (δίπλα στην ΔΕΥΑΚ) τους υποχρεώνουν να διανύσουν μια απόσταση από 800-1500 μέτρα και να πάνε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα παιδιών που κατοικούν σε απέναντι οικοδομές που αναγκάζονται οι μεν να πάνε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο και οι δε να πάνε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο…


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» μίλησε με πάρα πολλούς γονείς της περιοχής που δηλώνουν αγανακτισμένοι και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες για αυτή την αδικία που γίνεται εις βάρος τους.
Επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το 16ο Δημοτικό Σχολείο που αναγκάζουν τα παιδιά να μετακινηθούν έχει ήδη μεγάλο αριθμό μαθητών/τριων…

Ανάμεσα στις οικογένειες που θίγονται από αυτή την αδικία υπάρχουν πολύτεκνοι και εργαζόμενοι γονείς που δηλώνουν πελαγωμένοι για το πώς θα πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους..

Παρότι έγιναν επανελειμένα επίσημα έγγραφα προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας τόσο από το ίδιο το 15ο Δημοτικό Σχολείο όσο και από τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου δεν έλαβαν καμία θετική απάντηση..

Παρότι υποβλήθηκαν επίσημες ενστάσεις από την Ένωση Γονέων Κατερίνης προς την ΔΕΠ και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αυτές δεν λήφθηκαν υπόψη.

Ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου δηλώνει την συμπαράσταση του στο δίκαιο αίτημα των γονέων της συγκεκριμένης περιοχής να φοιτήσουν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και είναι πρόθυμος να πρωτοστατήσει σε όποια κινητοποίηση αποφασίσουν οι γονείς.


Απορούμε και δεν καταλαβαίνουμε ποια λογική και ποια αναγκαιότητα, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής δίνει το δικαίωμα στους αρμόδιους να ταλαιπωρούν άσκοπα και χωρίς λόγο τις οικογένειες της συγκεκριμένης περιοχής..

Και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επιμένει και βγάζει νέα ανακοίνωση...

«Παρακαλούμε τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και Προισταμένες Νηπιαγωγείων Κατερίνης για την πιστή εφαρμογή της εγκυκλίου για τις εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες μας για το σχολικό έτος 2015-2016 σύμφωνα με την απόφαση της νέας οριοθέτησης περιφερειών Σχολικών μονάδων Κατερίνης.
Ως δικαιολογητικό για την απόδειξη της οδού μόνιμης κατοικίας των μαθητών μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εκτός από το λογαριασμό της ΔΕΗ και κάθε επίσημο έγγραφο που αναφέρει εμφανώς τη διεύθυνση κατοικίας (π.χ. φορολογική δήλωση).
Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας

Αστέριος Κρίτογλου»