Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Δείτε σήμερα Σάββατο στις 15:00 από τον εκκλησιαστικό σταθμό 4Ε, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση την Α ΄Στάση των Χαιρετισμών στην Yπεραγία Θεοτόκο από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Σβορώνος Κατερίνης



Σήμερα έχει αγώνα!


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ!

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ!

Σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Προσφύγων στους χώρους της Ιεράς Μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, με την ευκαιρία της Α΄ Στάσης Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Κατερίνης, τέθηκε σε προσκύνηση βυζαντινή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, κειμήλιο του 18ου αι., προερχόμενη από την Κονταριώτισσα Πιερίας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ για τη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας σας προσκαλεί, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 18:30, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης («Εκάβη», πάνω αίθουσα) σε ημερίδα με θέμα: «Αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.».

Διαλύουμε τα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2015

Φίλες και φίλοι,

Σε λίγες μέρες μπαίνει η Άνοιξη, κι όμως, στον Καπνικό Σταθμό συνεχίζονται οι εργασίες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Αρχικά, είχαμε προγραμματίσει να οργανώσουμε ένα φεστιβάλ βιβλίου χρησιμοποιώντας τους 12 οικίσκους του χωριού. Όμως, λόγω του προσφυγικού, υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. Έτσι, θα χρησιμοποιήσουμε 5 από αυτά ως αποθηκευτικούς χώρους για ρουχισμό, κουβέρτες και παπούτσια και τα υπόλοιπα θα τα διαλύσουμε και θα τα αποθηκεύσουμε για την επόμενη χρονιά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.


Στο γεύμα εργασίας που δόθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 προς τιμή του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, από το δημοσιογράφο και πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Συνεργασίας Βόρειας Ελλάδας,  Κώστα Πορτοκάλη, κλήθηκε και παρέστη τιμητικά και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Απόψε το βράδυ ο Χορός Γυναικών "ΑΗ ΘΟΔΩΡ" των Κοκκινοπλιτισσών Πιερίας


Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στον Χορό του Τμήματος Γυναικών του Συλλόγου μας για την αναβίωση του εθίμου "ΑΗ ΘΟΔΩΡ", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα δεξιώσεων "ΠΙΕΡΙΔΑ" (2ο χλμ. Κατερίνης -Ν. Εφέσσου). Μια βραδιά αυστηρώς κατάλληλη για γυναίκες, γεμάτη παραδοσιακή μουσική, χορό, σατυρικά δίστιχα και πολλές εκπλήξεις!!! Όσοι άνδρες τολμήσουν να έρθουν...θα αλευρωθούν!!!

Ορειβατική Δραστηριότητα το Σ/Κ 02&03 Απρ 2016 στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ


Η Olympus Mountain Activiτιeς οργανώνει το Σ/Κ 02 & 03 Απρ 2016 Ορειβατική εξόρμηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (Κ.Ε.Ο.Α.Χ) με στόχο την κορυφή Αγ. Αντώνιο υψ 2817μ.
Όπως όλοι γνωρίζετε επειδή ,είναι ένα διήμερο με έντονη ορειβατική κίνηση και η διανυκτέρευση θα γίνει σε καταλύματα του Στρατοπέδου, θα πρέπει να είναι έγκαιρη η δήλωση της συμμετοχής σας. Ως τελευταία ημέρα δηλώσεων ορίζεται η Παρασκευή 25 Μαρτίου.

Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 19 Μαρτίου 2016