Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



Τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας.
Τα φιλοζωικά σωματεία «ΑΡΓΟΣ», «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», «ZEUS» ανέφεραν με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που υπάρχουν εστιάζοντας κυρίως στα αδέσποτα, το κυνοκομείο Κατερίνης και τις κακοποιήσεις και δηλητηριάσεις ζώων που έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην δυσκολία που έχουν τα σωματεία να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Κατερίνης για θέματα που αφορούν τα ζώα...

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



 

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2015»



Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2015» που θα γίνουν στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, συμπεριλαμβάνεται και ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) το οποίο θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO (FIDE Rapid Ratings). Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στη Νέα Τραπεζούντα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τοπικού συλλόγου. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

EBE ΠΙΕΡΙΑΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Εκπρόσωποι υπηρεσιών, τουριστικών και επαγγελματικών σωματείων – συλλόγων έλαβαν το λόγο στη διάρκεια της σύσκεψης για την πάταξη του παραεμπορίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου. Τη σύσκεψη διοργάνωσαν από κοινού το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ  ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ

Σεμινάρια αγιογραφίας 28 - 29 Μαρτίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Θεσσαλονίκη



Στα πλαίσια της Έκθεσης «Η τέχνη του Αγίου Όρους στο Τελλόγλειο» Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., διοργανώνεται διήμερο σεμινάριο προσωπικής διδασκαλίας στην τεχνική της αγιογραφίας, με τον άρχοντα εικονογράφο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο.
Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο αγιογραφίας, υπό την συνεχή, προσωπική καθοδήγηση του κ. Κωνσταντίνου Ξενόπουλου.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους τρεις βουλευτές Πιερίας, Ζήση Ζάννα, Σκούφα Μπέττυ, Χαρίλαο Τζαμακλή, την συντονίστρια Γνωσούλα Χαϊλατζίδου και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, επισκέφθηκε την κοινότητα Ελάφου για να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αδαμόπουλο Γιάννη και  από τους κατοίκους  για την μεγάλης έκτασης κατολίσθηση που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από τον οικισμό.
Η αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε να συνδράμει τους τοπικούς φορείς στην άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών αλλά και στην συμβολή για μια γενικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου των κατολισθήσεων των ημιορεινών όγκων των Πιεριών.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



Στις τρεις το μεσημέρι ξεκίνησε η συνάντηση των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για θέματα που αφορούν κυρίως τα αδέσποτα και το κυνοκομείο Κατερίνης.
Η συνάντηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και συνεχίζεται ακόμη μέχρι τώρα.
Το παρών έδωσαν ο κύριος Ζήσσης Ζάνας, ο εκπρόσωπος της βουλευτή Μπέττυ Σκούφα κύριος Δελλασούδας Χρήστος, η κυρία Ελευθεριάδου Σοφία σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης με τον «ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ» και τα προεδρεία των φιλοζωικών σωματείων του «ΑΡΓΟΣ», «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και «ΖΕΥΣ».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Από το Επιμελητήριο Πιερίας






Το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ  4η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



            Μετά από εισήγηση του Περιφερειακού Προπονητή κ. Νίκου Θεοδοσιάδη, καλούνται για αγώνα την Τετάρτη 18-03-2015 οι παρακάτω ποδοσφαιριστές.

ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΚΟΡ: 20.000 δρομείς στο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"



Παρασκευή 13 Μαρτίου, ώρα 24.00 έληξε και η παράταση της προθεσμίας υποβολής...
δηλώσεων συμμετοχής για τον 10ο Διεθνή Μαραθωνίο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Ο τομέας εγγραφών της οργανωτικής επιτροπής εργάζεται ώστε εντός του επόμενου 48ωρου να ολοκληρωθεί το αρχείο των συμμετεχόντων σε όλους τους Δρόμους του Αγωνιστικού Προγράμματος, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αγγίξει και ίσως να ξεπεράσει τις 20.000. Ο ακριβής αριθμός συμμετεχόντων δρομέων θα ανακοινωθεί σε δύο ημέρες.

Η "ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ


Πρόσκληση σέ Ὁμιλία τῆς Kαθηγουμένης τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίου Ἐφραὶμ τοῦ Σύρου



ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ὁμιλία τῆς Kαθηγουμένης τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ὁσίου Ἐφραὶμ τοῦ Σύρου, 
Αἰκατερίνης μοναχῆς μὲ θέμα «Πνεῦμα καὶ Πνεῦμα», τὸ Σάββατο 21 Μαρτίου 
2015 στὸ Συνεδριακὸ Κέντρο τοῦ Δήμου Κατερίνης «Ἑκάβη» στὶς 7.00 μ.μ..
Τὴν ἐκδήλωση πλαισιώνει ἡ χορωδία τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Χαραλάμπους.
Ἡ παρουσία σας θά μᾶς δώσει ἰδιαίτερη χαρά.

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου η κιν/φική λέσχη Κατερίνης θα προβάλει στον κιν/φο Ευκαρπίδη το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "AGORA: ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ" ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 7.30

                    

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου η
κιν/φική λέσχη Κατερίνης θα προβάλει στον κιν/φο Ευκαρπίδη το ντοκιμαντέρ του Γιώργου
Αυγερόπουλου
"AGORA: ΑΠΟ ΤΗΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ"
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 7.30

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ο Ρ Τ Α Σ Μ Ο Υ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ




Οι εκδηλώσεις του εορτασμού ορίζονται ως εξής:
1. Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 8.00΄ της 23ης μέχρι τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2015.

2. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

3. Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα: "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΈΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗ"


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ


Σύσκεψη συντονισμού των ενεργειών για την πάταξη του παραεμπορίου στην Πιερία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και τις περαιτέρω αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο, πραγματοποίησαν από κοινού το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς επίσης τουριστικά και επαγγελματικά σωματεία - σύλλογοι που άμεσα «θίγονται» από τον αθέμιτο ανταγωνισμό του παραεμπορίου. Εισηγήσεις για το θέμα έκαναν από πλευράς συνδιοργανωτών ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης.

29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.


     Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα, το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.), της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής παράταξης στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

     Στο Συνέδριο  συμμετείχαν περισσότερα από 350 στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πενήντα (50) αιρετοί εκπρόσωποι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πάνω από σαράντα (40) Πρόεδροι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιπρόσωποι για τη Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. και μέλη από τις εκατόν εννέα (109) Συλλογικές και πενήντα επτά (57) Νομαρχιακές Επιτροπές της Κίνησης.

Στη διάρκεια του 29ου Πανελληνίου Συνεδρίου:

Καλημέρα!