Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Η αυτοδιοικητική ύβρις στην Κατερίνη έχει ονοματεπώνυμο. ..



"Ορισμένοι έχουν την τάση να χαριεντίζονται με όλους εκείνους τους οποίους μέχρι προσφάτως κατηγορούσαν για αυτοδιοικητικό ξεπεσμό. Να χαϊδεύονται με εκείνους τους οποίους κατηγορούσαν ως το κατεστημένο που σου βγάζει τη γλώσσα την ώρα που θα έπρεπε να την καταπιεί. Τελικά συμπολίτευση ή αντιπολίτευση δεν έχει και τόση σημασία. Η πρέζα της εξουσίας δεν έχει στρατόπεδο. Έχει μονάχα αξιοπρεπείς ανθρώπους. Προσωπικά, τους έχω ξεχωρίσει και τους εκτιμώ .Όμως η έπαρση, το θράσος και το σηκωμένο φρύδι της μετριότητας στα δημοτικά συμβούλια κυριαρχούν ακόμη. Η αυτοδιοικητική ύβρις στην Κατερίνη έχει ονοματεπώνυμο. Και μάλιστα όχι μόνο ένα... Και με αυτούς εμείς δεν χαϊδευόμαστε. Δε θα πουλήσουμε ποτέ για 30 αργύρια ή για περισσότερα, το καθαρό μας βλέμμα με αντάλλαγμα μερικά γραμμάρια αρρωστημένης αυτοδιοικητικής πρέζας."

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης.



Σε πλήρη σύνθεση το δημοτικό συμβούλιο και με τον Δήμαρχο Κατερίνης κύριο Σάββα Χιονίδη να ανοίγει την συνεδρίαση με το σοβαρό θέμα των κατολισθήσεων στον Έλαφο και την προσπάθεια να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε και στην επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για το θέμα της παρέλαση της 25ης Μαρτίου (να γίνει διαφορετικός εορτασμός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και να καταργηθούν οι εξέδρες).

Δημόσια επιστολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ Προς: Δήμο Κατερίνης, Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης




Θέμα: Διεξαγωγή παρέλασης 25ης Μαρτίου 2015 Κατερίνη, 17/3/2015

κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, Αξιότιμοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, Οι συνυπογράφοντες, καλούμε τον Δήμο Κατερίνης, να επανεξετάσει τον τρόπο διεξαγωγής της μαθητικής-στρατιωτικής παρέλασης κατά τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, με τρόπο τέτοιο ώστε να μετατραπεί σε μία γιορτή αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Προτείνουμε να τιμηθούνε οι ενώσεις αντιστασιακών, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες, τα σωματεία συνταξιούχων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Προτείνουμε επίσης να μην υπάρχει εξέδρα και οι επίσημοι προσκεκλημένοι να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους πολίτες. Ήδη αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας και θεωρούμε ότι είναι μοναδική ευκαιρία να τιμήσουμε με αυθόρμητο και ουσιαστικό τρόπο τους αγώνες των προγόνων μας, οι οποίοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση δώσανε τη ζωή τους για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Με εκτίμηση

Οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ:

ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ 
ΣΚΟΥΦΑ ΜΠΕΤΤΥ 
ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

"ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ" ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2015

ΘΕΜΑ: « Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ έτους 2015,  Σάββατο 9 Μαίου 2015, για μαθητές Γυμνασίων & Δημοτικών»

Προς εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές

Ιστορικό Διαγωνισμού Φυσικής


Η Ενωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει φέτος, Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2015, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών απο Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Πόλης της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' Τάξης  Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄  Γυμνασίου σε τοπικό επίπεδο.

ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - Δ. ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ



Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ  ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Προοπτικές & τρόποι ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων
 (start ups)
στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γ.Αυγερόπουλου "Agora" από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης



Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλει την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ., το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "AGORA". Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα 2 του κιν/φου Ευκαρπίδης.

Η «Αγορά» ήταν μια κεντρική τοποθεσία στις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας. Ένα μέρος συνάθροισης, μια συνεύρεση ενεργών πολιτών, το κέντρο της Πόλης για την πολιτική, οικονομική, αθλητική, καλλιτεχνική και πνευματική ζωή. Ήταν η καρδιά της Δημοκρατίας. Στη σύγχρονη Ελλάδα, η «Αγορά» έχει χάσει το αρχικό της νόημα και κατέληξε να σηματοδοτεί μόνο τις εμπορικές συναλλαγές. Σήμερα είναι λέξη κυρίαρχη στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, καθώς η χώρα στροβιλίζεται σε μια οικονομική δίνη που παρασύρει ανθρώπινες ζωές στο πέρασμά της.

Από αυτόν το Μάρτιο, μηνιαίες οι εισφορές ΟΑΕΕ και με κλειδάριθμο (Δεν μας λέει ο ΟΑΕΕ χρήματα που θα βρούμε..)




ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:

Από 01/03/2015 οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ θα καταβάλλονται μηνιαίως. Έτσι η εισφορά του Μαρτίου θα πρέπει να καταβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι τις 30/04/2015.

Η εκτύπωση του σχετικού σημειώματος θα γίνεται για το καθένα ασφαλισμένο ηλεκτρονικά και μόνο με τον ειδικό κωδικό (κλειδάριθμο).
Προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική εκτύπωση οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα :

Μιά υπέροχη εκδήλωση- παρουσίαση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με τον Υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη γαι το "Ηλεκτρονικό Έγκλημα".

Μιά εξαιρετικά χειμαρρώδη και εμπεριστατωμένη διάλεξη για το "Ηλεκτρονικό Έγκλημα" έδωσε ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης. Παρουσίασε μαζί με το επιτελείο του τις βασικές "παγίδες " του Διαδικτύου τονίζοντας ΝΑΙ στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του.

Οι τοπικές εφημερίδες Τρίτη 17/3/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ

Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ACTIVE MEMBER: "Το τέλος είναι η μαγεία"




Πάντα ήλπιζα ότι αυτή η στιγμή θα μας έβρισκε στα καλύτερα μας κι ευτυχώς έτσι κι έγινε. Ο "φύλακας άγγελος" που έχουμε τραγουδήσει τόσες φορές μαζί σας, μάς είχε στο νου του ακόμα μια φορά.
Σήμερα λοιπόν έφτασε η στιγμή να σας ανακοινώσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μας, οι active member έφτασε κοντά στο τέλος του.
Όπως είχαμε πει πολλά χρόνια πρίν "θα τελειώσουμε όταν γουστάρουμε εμείς, μπράβο της παρακμής".Ο μαγικός κύκλος αυτής της σπουδαίας ιστορίας έφτασε στον επίλογο της. Μας εχουν μείνει 235 μέρες ακόμα για να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας που είναι οι εξης:

Τα σημαντικότερα της χθεσινής ημέρας..



Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 17/3/2015 και στις ειδήσεις ξεχωρίζουμε τα..ραβασάκια της εφορίας σε όσους χρωστούν.
Όσοι πληρώσουν θα έχουν λέει «ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ»!
Κάτι σαν τα διαφημιστικά που βρίσκομαι στο γραμματοκιβώτιο μας από τα Σούπερ μάρκετ!
Ενώ η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ανησυχεί που θα καθυστερήσουν φέτος να μας έρθουν οι φορολογικές δηλώσεις. (Εμείς πάλι δεν ανησυχούμε καθόλου!)
Το laptop του Βαρουφάκη κόστισε 2000 ευρώ και βάλε..
Μα τι θα αγόραζε ο άνθρωπος;
Τον 230 ευρώ που κάνουν προσφορά τα public:
Νέο κόμμα στα σκαριά και ονομάζεται «ΔΕΞΙΑ».
Πληθαίνουν οι υποψήφιοι για να μας σώσουν..
Είναι σαν να λέμε μυρίστηκαν αίμα και πλάκωσαν όλα τα κοράκια..
Εντωμεταξύ η «ΖΙΖΕΛ» κρεμάει τα παπούτσια της σε ηλικία 34 ετών!
Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καν παπούτσια..
Στα αθλητικά την μέρα που στον ΠΑΟΚ γιόρταζαν την κατάκτηση κυπέλλου στο βόλεϋ, έδιωξαν τον Αναστασιάδη…

Αυτά για ξεκίνημα της σημερινής ημέρας..

Καλημέρα!