Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2015

ΘΕΜΑ: « Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ έτους 2015,  Σάββατο 9 Μαίου 2015, για μαθητές Γυμνασίων & Δημοτικών»

Προς εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές

Ιστορικό Διαγωνισμού Φυσικής


Η Ενωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει φέτος, Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2015, ο οποίος διοργανώνεται επί σειρά ετών απο Εκπαιδευτικούς Πτυχιούχους Φυσικούς της Πόλης της Θεσσαλονίκης στην Βόρεια Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία, για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' Τάξης  Δημοτικού και για τις τάξεις Α΄,Β΄ και Γ΄  Γυμνασίου σε τοπικό επίπεδο.


Σκοπός του Διαγωνισμού Φυσικής

Ο Διαγωνισμός Φυσικής είναι  γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των μαθητών από τα σχολεία αρκεί να έχουν δηλωθεί τα στοιχεία που απαιτούνται για την ταυτοποίηση των μαθητών και μαθητριών.Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν, οφείλουν να βρίσκονται την ημέρα και ώρα εξέτασης 30 τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων. Την ευθύνη για τη μετακίνηση προς και από το χώρο της διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω Διαγωνισμό.
Πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις των θεμάτων με στυλό μπλε ή μαύρο, ενώ το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πρόχειρο. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού και η κατοχή κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Eγγραφή των μαθητών
 
Η εγγραφή των μαθητών στον Διαγωνισμό θα γίνει μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο και αποκλείεται κάθε άλλη εγγραφή τους, παρά μόνο η εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.efbe.gr στην ειδική θέση για κάθε τάξη ξεχωριστά έως και την 2.5.2014 για το Γυμνάσιο και για το  Δημοτικό. (Η εφαρμογή θα είναι ανοικτή για το κοινό από την 25η Μαρτίου 2015 και κατόπιν).

Επιτροπή Θεμάτων

Τα θέματα θα τα φέρει την ώρα έναρξης του διαγωνισμού στον χώρο του διαγωνισμού η Επιτροπή Θεμάτων του Διαγωνισμού αποτελείται από <<μάχιμους>> δασκάλους και καθηγητές Φυσικούς, σε συνεργασία όλων των διδασκόντων που θα την αποτελούν.

Ύλη Εξετάσεων
Η ύλη των εξετάσεων για  κάθε μαθητή είναι  η ύλη που προβλέπεται να διδαχθεί έως το τέλος των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς 2014-2015.
Ό τόπος διεξαγωγής

Ό τόπος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του παραρτήματος με νέο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και ο χρόνος της προκήρυξης του Διαγωνισμού καθώς και το ωράριο των εξετάσεων, είναι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9η Μαίου 2014

Α΄ Γυμνασίου:
9.00 -11.00πμ (2 ώρες)

Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου:
11.15-13.15μμ (2 ώρες)

Ε΄ Δημοτικού:

14.00 -16.00μμ (2 ώρες)
ΣΤ΄ Δημοτικού:

16.15-18.15μμ (2 ώρες)